Libnet.ro
UNICEF

20:00

Sarbatoare pe Batranul Continent: Ziua Europei, moment cheie pentru sapte decenii de pace

Adevărul Adevărul,
Sarbatoare pe Batranul Continent: Ziua Europei, moment cheie pentru sapte decenii de pace

Statele membre ale Uniunii Europene sarbatoresc astazi Ziua Europei, ramasa in istorie si sub numele de Ziua Schuman. in urma cu 64 de ani, ministrul francez de Externe, Robert Schuman, punea bazele proiectului european, printr-un plan vizionar de colaborare economica intre Franta si Germania, pentru eliminarea rivalitatilor seculare dintre cele doua state si mentinerea pacii continentale. continuă pe Adevărul

Sarbatorim Ziua Europei la Festivalul Filmului European

Editia din acest an a Festivalului Filmului European va incepe vineri, 9 mai, de Ziua Europei. in cadrul galei de deschidere va fi proiectata pelicula Miss Violence Grecia, 2013), distinsa cu Premiul Arca Cinema Giovani pentru cel mai bun film din competitie, la Festivalul International de Film de la Venetia, in 2013.

Ziua Europei va fi sarbatorita in Capitala prin evenimente artistice si cu nume noi pentru statiile de metrou

Ziua Europei, sarbatorita pe 9 mai, va fi marcata in Bucuresti printr-o serie de spectacole de muzica si dans, conferinte, festivaluri de film. in plus, vineri, in intervalul 16. 00, 28 de statii de.

VIDEO Ziua Europei e sarbatorita astazi pe ritmuri de fanfara, in centrul Chisinaului

Fanfare, steaguri ale Uniunii Europene si peste 1. 000 de oameni in aceasta dupa-amiaza in Piata Marii Adunari Nationale, la Gala Fanfarelor organizata de Primaria Chisinau, de altfel primul eveniment care deschide sirul festivitatilor prilejuite de Ziua Europei.

Traian Basescu, la receptia de Ziua Europei de la Palatul Cotroceni: Principalul mesaj este cel de unitate (VIDEO)

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, cu ocazia receptiei organizate la Palatul Cotroceni de Ziua Europei, ca aceasta zi are o semnificatie mare pentru romani, cand se implinesc 137 de ani de la.

FOTO. Ziua Europei la Metroul bucurestean

Pe 9 mai, calatorii metroului din Capitala au fost invitati sa celebreze Ziua Europei in 28 de statii desemnate sa reprezinte, pentru o zi, cele 28 de state membre UE.

VIDEO Traian Basescu: Ziua Europei se deruleaza sub semnul unor amenintari fata de care UE nu stie cum sa se raporteze

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca Ziua Europei se desfasoara anul acesta sub semnul unor amenintari greu de inteles de statele occidentale care nu cunosc ambitiile teritoriale care ii anima pe liderii fostului imperiu sovietic. Seful statului a mai aratat, cu ocazia unei receptii gazduite la Cotroceni, ca Uniunea Europeana nu stie cum sa se raporteze inca pe deplin fata de aceste amenintari, incercand sa mentina un echilibru fragil intre imperativul conservarii legitimitatii internationale care i-ar impune o riposta severa si necesitatea apararii intereselor individuale ale statelor membre care reclama, dimpotriva, o atitudine ingaduitoare.

FOTO Concept unic la Vaslui, de Ziua Europei: Liceenii au gatit prajituri specifice fiecarui stat european

Ziua Europei a fost sarbatorita astazi la Vaslui, intr-o maniera inedita, elevi de la liceele din intreg judetul intrecandu-se in cadrul unui concurs gastronomic. Fiecare echipa a pregatit prajituri specifice fiecarui stat membru al Uniunii Europene.

Ziua Europei, sarbatorita cu muzica de fanfara in Capitala

Muzica de fanfara va rasuna astazi si maine in Capitala. De Ziua Europei, Primaria Capitalei aduce in Bucuresti 20 de fanfare internationale. Veniti din 20 de tari, aproape 800 de artisti vor canta in.

Braila sarbatoreste fosta Uniune Sovietica de Ziua Europei

De ziua Europei, sarbatorim fosta Uniune Sovietica. Cel putin asta se intampla la Braila. Acolo, autoritatile par sa fi uitat adevarata semnificatie a zilei de 9 mai si au anuntat manifestatii cu ocazia.

Sarbatoreste Ziua Europei la EUROPAfest

Pe 9 mai EUROPAfest celebreaza Ziua Europei prin doua concerte: trupa greceasca Vassilis Blue Sotiriou BRB va evolua pe scena neconventionala a Ibis Caffe, incepand cu ora 20:00 si Alex Hahn The Blue Riders / UK, Australia la Marul de Aur de la 20:30. Trupa Vassilis Blue Sotiriou, un ansamblu indraznet cu accente de jazz, blues, funk si soul este o trupa cu traditie, dar totodata in continua cautare si redescoperire care va va impartasi experienta si emotia celor peste 20 de ani de muzica. BRB a luat nastere in 1987, odata cu aparitia blues-ului pe scena din Thessaloniki.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 20:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2229 seconds )