Libnet.ro
UNICEF

17:00

Scandal la admiterea la Medicina. O parte dintre candidati sustin ca grilele de examen au fost gresite

Adevărul Adevărul,
Scandal la admiterea la Medicina. O parte dintre candidati sustin ca grilele de examen au fost gresite

O parte dintre absolventii de liceu care au sustinut examenul de admitere la medicina in Bucuresti, miercuri, 24 iulie, spun ca subiectele ar fi continut greseli si contesta rezultatele concursului. continuă pe Adevărul

Admitere cu SCANDAL la Medicina: Zeci de candidati respinsi CONTESTA subiectele.

Zeci de candidati respinsi la admiterea la Facultatea de Medicina de la Universitatea de Medicina si Farmacie UMF) Carol Davila din Capitala contesta subiectele de la examen motivand ca unele dintre ele nu erau din programa, iar altele au fost formulate gresit, relateaza Mediafax. Mai multi candidati respinsi la admitere au fortat, vineri, intrarea in sala in care comisia intocmea documentele referitoare la admitere, reclamand ca mai multe grile au fost scanate gresit sau ca au existat .

Admitere cu scandal la Facultatea de Medicina din Bucuresti: Candidatii sustin ca subiectele au fost gresite / Mihnea Costoiu: Din punct de vedere procedural, Universitatea de Medicina a respectat toate normele

Aproximativ 200 de tineri care au sustinut examenele de admitere la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti sustin ca au avut de rezolvat subiecte gresite si contesta rezultatul admiterii. Acestia au intrat vineri in Facultatea de Medicina, unde au discutat cu rectorul universitatii, Ioanel Sinescu, si cu ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu. La finalul discutiilor, ministrul a declarat ca din punct de vedere procedural, Universitatea de Medicina a respectat toate normele. Rectorul Ioanel Sinescu a precizat ca numarul de locuri la Facultatea de Medicina nu se poate mari decat pana la un punct.

Aproape 50% dintre candidati au promovat examenul national de definitivare in invatamant.

Din totalul de 7. 400 candidati prezenti la proba scrisa pentru examenul de definitivare in invatamantul preuniversitar, 6. 651 de candidati au finalizat aceasta proba si 3. 181 47,83%) au promovat, informeaza un comunicat al Ministerului Educatiei Nationale MEN), remis Romania Libera, in urma centralizarii rezultatelor partiale, inainte de contestatii. Cel mai ridicat procent de promovare s-a inregistrat in judetul Gorj - 76,47% -, iar cel mai scazut procent, in judetul Caras-Severin - 29,33%.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2301 seconds )