Libnet.ro
UNICEF

01:05

Scandalul Rosia Montana: liderii USL au inceput razboiul suprem pentru functia de presedinte al statului

Adevărul Adevărul,
Scandalul Rosia Montana: liderii USL au inceput razboiul suprem pentru functia de presedinte al statului

Cazul Rosia Montana se poate analiza din trei perspective: juridic in primul rand, economic si apoi politic. Totodata, poate cel mai important aspect este cel al momentului ales pentru demararea acestui proiect: cand inca nu a inceput marea lupta pentru presedintia Romaniei, scrie Marius Vacarelu, specialist in administratie publica si geopolitica, pe blogul sau de pe adevarul. ro. continuă pe Adevărul

Senatorul UDMR Vegh Alexandru incearca sa faca lumina in scandalul Rosia Montana

Senatorul salajean Vegh Alexandru face parte din Comisia speciala privind proiectul de lege care reglementeaza inclusiv exploatarea de la Rosia Montana, a carei infiintare si componenta a fost aprobata marti de Parlament. Din comisie fac parte 21 de parlamentari.

Ponta, greselile capitale in scandalul Rosia Montana

A trimis la Parlament un proiect de lege despre care nici macar membri importanti ai cabinetului sau nu stiau nimic. A ignorat prezenta la guvernare a componentei liberale.

Astazi, la Sinteza zilei, Mihai Gadea prezinta documente incendiare ale afacerii Rosia Montana

Aflati cum a inceput de fapt proiectul Rosia Montana - cu o minciuna, cu o licitatie trucata. Documente care arata in clar ca Rosia Montana Gold Corporation s-a angajat din anul 2000 sa sponsorizeze anual.

Strategia PSD pentru Rosia Montana

Dupa ce liderii USL au jucat ping-pong cu proiectul de lege privind exploatarea aurifera de la Rosia Montana, Comisia parlamentara nou infiintata la insistentele PSD are sarcina sa salveze imaginea premierului Victor Ponta. Surse politice au declarat pentru Hotnews. ro ca planul social-democratilor privind Rosia Montana este unul strict de imagine, iar infiintarea comisiei parlamentare are rolul de a-l pune in practica. Proiectul de lege trimis de Guvern va fi amendat de parlamentari astfel incat sa nu mai poata fi declarat neconstitutional. Ideea este sa existe o dezbatere parlamentara si sa fie inalturate toate suspiciunile. Nu conteaza daca in final va fi pus in aplicare sau nu, important este sa existe transparenta in dezbateri, au explicat sursele citate.

Ludovic Orban: Proiectul Rosia Montana e o incalcare grava a angajamentelor electorale.

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, marti seara, ca aprobarea proiectului de exploatare de la Rosia Montana ar fi o grava incalcare a promisiunilor electorale ale USL. Atat PNL, cat si PSD s-au manifestat impotriva proiectului de la Rosia Montana in fata alegatorilor. Ne-am anagajat sa nu spijinim nici proiectul Rosia Montana, nici proiectul gazelor de sist, a declarat Orban. Orban a adaugat ca trimiterea proiectului de la Rosia Montana in Parlament incalca legea 52, prin care .

Elena Udrea: Ponta da dovada de imaturitate: Arunca proiectul Rosia Montana in Parlament ...

Elena Udrea a discutat, intr-o emisiune la B1Tv despre Rosia Montana, despre cazul Olteanu, despre Victor Ponta si USL, despre Monica Macovei si despre viata politica actuala. Despre Rosia Montana, Elena Udrea spune: Avem nevoie de locuri de munca. Dar nu stiu daca acest elocuri de munca sunt suficiente. Nu stiu si nu spune nimeni daca Romania castiga suficient fata de ce distrugeri vor fi acolo? Este o dovada de lasitate a lui Victor Ponta. Am ajuns aici dintr-un singur gest al lui, cand .

Gabriela Firea, PSD: Este o ipocrizie sa spunem ca proiectul Rosia Montana nu a fost ...

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, marti seara, in cadrul unei emisiuni Realitatea TV, ca proiectul de lege de la Rosia Montana a fost adus la cunostinta membrilor Guvernului. Senatorul i-a raspuns lui Ludovic Orban, la acuzatiile potrivit carora proiectul de lege nu a fost cunoscut de catre liberali, ca este o ipocrizie afirmatia sa. Daca nu cunoasteti, cum puteti fi impotriva a ceva?, l-a intrebat Firea. Gabriela Firea a adaugat ca USL a fost impotriva proiectului de la Rosia .

Decalogul lui Predoiu pe tema Rosia Montana

Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu explica Guvernului USL, in 10 puncte, cum ar putea opri conflictele sociale, care iau amploare in fiecare zi, cu privire la proiectul de la Rosia Montana.

Politicienii, razboi de gherila pe aurul de la Rosia Montana

Razboiul declaratiilor reprezentantilor statului pe marginea subiectului Rosia Montana a capatat, in ultimele zile, aspectul unei tragedii politice comice, in care protagonistii, incepand cu seful statului, continuand cu premierul si sfarsind cu opozitia, isi impart unii altora acuzatii si lovituri de imagine.

Basescu arunca BNR in razboiul politic despre Rosia Montana si vrea tot aurul in tara. Cine MINTE?

Presedintele Traian Basescu a declarat ca tot aurul care ar fi extras la Rosia Montana ar putea ramane in Romania, cumparat de BNR, care ar putea beneficia de drept de preemptiune. Premierul Victor Ponta il acuza pe presedinte ca minte.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2255 seconds )