Libnet.ro
UNICEF

09:30

Spaniolii cred ca era momentul ca regele Juan Carlos sa abdice

Hotnews Hotnews,
 Spaniolii cred ca era momentul ca regele Juan Carlos sa abdice

Spaniolii si turistii apreciau, luni, ca era timpul ca regele Juan Carlos sa abdice, fiind slabit de problemele de sanatate si scandalurile care i-au patat imaginea, potrivit Mediafax. Juan Carlos, in varsta de 76 de ani, care a urcat pe tron la moartea dictatorului Francisco Franco in noiembrie 1975, si-a construit popularitatea conducand tranzitia Spaniei catre democratie. UPDATE Ora 00:40 Mii de persoane manifestau luni seara, la Madrid, impotriva monarhiei, pledand pentru organizarea unui referendum privind instituirea republicii, dupa anuntul referitor la abdicarea regelui Spaniei, Juan Carlos, relateaza AFP. continuă pe Hotnews

De ce a abdicat Regele Juan Carlos dupa aproape patru decenii pe tron. Scandalurile i-au erodat popularitatea

Cu sanatatea subrezita si cu popularitatea puternic afectata de o serie de scandaluri, Regele Juan Carlos a hotarat sa abdice, chiar daca la anul ar fi sarbatorit 40 de ani pe tronul Spaniei.

Regele Mihai, despre regele Juan Carlos: Este unul dintre cei mai insemnati oameni de Stat ai Europei ultimei jumatati de secol

Regele Mihai I a transmis, luni, un mesaj prin care impartaseste societatii romanesti emotia si admiratia pe care le simte pentru Regele Juan Carlos I al spaniolilor, spunand ca acesta este unul.

Mesaj de admiratie al Regelui Mihai pentru Regele Juan Carlos

Regele Mihai I a transmis, luni, un mesaj in care sustine ca Regele Juan Carlos I al spaniolilor este unul dintre cei mai insemnati oameni de Stat ai Europei ultimei jumatati de secol .

Regele Juan Carlos al Spaniei va abdica dupa o domnie de 39 de ani

Regele Spaniei Juan Carlos, in varsta de 76 de ani, va abdica de la tronul tarii, dupa o domnie de 39 de ani, a anuntat luni premierul Mariano Rajoy, potrivit BBC. Tronul va fi preluat de fiul sau Felipe, in.

Regele Juan Carlos a abdicat in favoarea fiului sau, Felipe

Monarhul Juan Carlos si-a vazut scazand popularitatea sub impactul scandalurilor care au afectat familia regala in ultimii ani. Abdicarea, dupa 39 de ani, a fost pregatita inca din ianuarie, dar a fost amanata dupa alegerile europarlamentare.

Criza economica profunda a lasat o multime de cicatrici sociale

Dupa aproape 40 de ani pe tronul Spaniei, regele Juan Carlos I, in varsta de 76 de ani, a anuntat, ieri, ca abdica in favoarea fiului sau, printul Felipe de Asturia.

Regele Juan Carlos al Spaniei, un model inspirator

In urma anuntului facut de premierul spaniol Mariano Rajoy, Regele Juan Carlos va abdica, dupa 39 de ani de domnie, in favoarea fiului sau Principele de Asturias. Pe tronul Europei vor ramane trei monarhi din vechea generatie, Elisabeta II a Marii Britanii 88 de ani), Margarethe II a Danemarcei 74 de ani), Carl XVI Gustaf al Suediei 68 de ani), si ca o coincidenta toti trei sunt nascuti in luna aprilie.

Spania va avea un nou rege. Juan Carlos a decis sa abdice

Regele Spaniei Juan Carlos, in varsta de 76 de ani, a decis sa abdice, urmand ca succesiunea la tron sa fie asigurata de fiul acestuia, printul Felipe, a anuntat Mariano Rajoy, informeaza AFP.

Regele Spaniei Juan Carlos a decis sa abdice

Regele Spaniei Juan Carlos renunta la tron, dupa o domnie de aproape 40 de ani, in favoarea fiului sau Printul Felipe de Asturia, a anuntat luni premierul spaniol Mariano Rajoy, citat de Reuters. Seful guvernului de la Madrid a precizat ca regele are probleme de sanatate si ca renunta la tron din motive personale. Casa regala spaniola a pierdut sprijinul public in ultimii ani pe fondul scandalurilor si a gafelor.

ULTIMA ORA Regele Spaniei, Juan Carlos, a decis sa abdice

Regele Spaniei, Juan Carlos, renunta la tron dupa aproape 40 de ani in favoarea fiului sau Printul Felipe de Asturia, a anuntat luni premierul spaniol Mariano Rajoy, citat de Reuters. Stirea se actualizeaza.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2141 seconds )