Libnet.ro
UNICEF

23:00

Strategia lui Mazare: Portul Constanta, castigat la masa verde

Adevărul Adevărul,
Strategia lui Mazare: Portul Constanta, castigat la masa verde

Primarul Radu Mazare nu a reusit sa ajunga la o intelegere cu Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare FNSP) asa ca a adoptat o alta strategie. Edilul vrea sa castige razboiul luptand cu cei mici mai intai. continuă pe Adevărul

Scandal intre Radu Mazare si sindicalistii din Portul Constanta, care s-au acuzat reciproc

Intalnirea dintre Radu Mazare si sindicalistii din Portul Constanta nu a ajuns la vreun rezultat, iar cele doua parti s-au acuzat reciproc, primarul spunandu-le sindicalistilor ca ii apara pe milionarii din port, iar sindicatele acuzandu-l ca i-a fortat pe cei care au semnat pentru transferul de actiuni. Primarul Radu Mazare s-a intalnit, luni, la sediul Prefecturii Constanta, cu o delegatie a Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare, care se opune ca statul sa piarda pachetul majoritar de actiuni la Portul Constanta, prin transferul altor 13% din actiuni catre Consiliul Local.

Scandal intre Radu Mazare si sindicalistii din Portul Constanta, care s-au acuzat reciproc

Primarul Constantei, Radu Mazare, s-a certat luni cu sindicalistii din Portul Constanta. Mazare le-a spus sindicalistilor ca ii apara pe milionarii din port, iar sindicatele l-au acuzat ca i-a fortat pe cei.

VIDEO Portul Constanta, de la proteste la vorbe grele. Sindicalistii si Radu Mazare se acuza reciproc ca servesc interesele unor grupuri

Circul din Portul Constanta s-a mutat de la nivelul declaratiilor direct in strada. Peste 300 de sindicalisti au iesit luni in fata sediului Administratiei Portului pentru a-si manifesta nemultumirile legate de cedarea unui pachet suplimentar de actiuni de la Ministerul Transporturilor la Primaria Constanta.

FOTO VIDEO Portul Constanta, de la proteste la vorbe grele. Sindicalistii si Radu Mazare se acuza reciproc ca servesc interesele unor grupuri

Circul din Portul Constanta s-a mutat de la nivelul declaratiilor direct in strada. Peste 300 de sindicalisti au iesit luni in fata sediului Administratiei Portului pentru a-si manifesta nemultumirile legate de cedarea unui pachet suplimentar de actiuni de la Ministerul Transporturilor la Primaria Constanta.

Dumitru Costin suspecteaza interese olandeze sau rusesti in Portul Constanta

Daca dezvoltam Constanta, Rotterdam are de suferit, sustine liderul sindical * Sute de sindicalisti au protestat impotriva trecerii unui pachet de 13% din Port la Consiliul Local * Mazare le-a spus sindicalistilor ca sunt platiti de oamenii de afaceri Corneliu Idu si Gabriel Comanescu Suspiciuni privind interese externe revin in discutie, odata cu propunerea trecerii unui pachet de 13% din actiuni din Portul Constanta de la Ministerul Transporturilor la Consiliul Local, subiect ce a starnit un scandal imens pe plan local si a scos, in strada, sute de angajati din port. Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical BNS), repune pe tapet subiectul intereselor Olandei, care ar dori ca Portul Constanta sa nu se dezvolte, pentru a nu afecta portul Rotterdam. Despre acest subiect s-a mai discutat in 2012, cand senatorul PSD Marius Bota declara ca Olanda santajeaza Romania cu intrarea in Schengen, pentru a obtine mai repede si in conditii foarte avantajoase managementul privat asupra Portului Constanta.

Crin Antonescu: Cuplul Ponta-Sova vrea sa dea Portul Constanta, in mod neconstitutional, prin HG

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca premierul Victor Ponta si ministrul Transporturilor, Dan Sova, doresc sa transfere catre clanul Mazare o cota parte din actiunile de la Portul Constanta printr-o Hotarare de Guvern,.

Protest al angajatilor din Portul Constanta, care se opun ca CL sa primeasca noi actiuni in port

Aproximativ 300 de angajati din Portul Constanta protesteaza, luni dimineata, in fata sediului Administratiei Porturilor Maritime, nemultumiti ca 13 % din actiunile APM ar urma sa treaca la Consiliul Local Constanta, ceea ce va insemna ca Ministerul Transporturilor nu va mai fi actionar majoritar, scrie Mediafax. Oamenii s-au adunat in urul orei 7. 30 in fata sediului Administratiei Porturilor Maritime, ei avand pancarte cu mesaje precum: Portul Constanta ramane la patria mama, Portul Constanta, obiectiv strategic national, nu sambadrom local, Portul Constanta este inchis cu vaporul pentru baronii locali, Jos labele de pe port, transmite corespondentul Mediafax.

Portul Constanta incepe protestele la adresa PSD

Luni se declanseaza in Portul Constanta marele protest al sindicalistilor. Demonstratiile vor avea loc timp de trei zile, in intervalul orar 7-9, fiind provocate de hotararea de Guvern aflata in lucru, prin care statul ar pierde controlul asupra Administratiei Porturilor Maritime.

Sova a cerut opinia Comisiei Europene privind transferul a 13% din Portul Constanta catre Primarie

Comisia Europeana se va pronunta cu privire la intentia autoritatilor romane sa transfere un pachet de 13% din Portul Constanta la administratia locala, a anuntat, ieri, la Tulcea, ministrul Transporturilor, Dan Sova, care a precizat totodata ca ulterior se vor incepe procedurile pentru obtinerea avizelor din partea Ministerului Finantelor si Ministerului Justitiei, transmite Agerpres. Mentinerea unui centralism la nivelul Ministerului Transporturilor in Portul Constanta nu are legatura cu realitatile europene. Mai mult, in anul 2008, atunci cand s-a facut transferul gratuit a 20% din actiuni, nimeni nu a cerut acordul Uniunii Europene.

Protest al angajatilor din Portul Constanta, care se opun ca administratia locala sa primeasca noi actiuni in port

Aproximativ 300 de angajati din Portul Constanta protesteaza, luni dimineata, in fata sediului Administratiei Porturilor Maritime, nemultumiti ca 13 % din actiunile APM ar urma sa treaca la Consiliul Local Constanta, ceea ce va insemna ca Ministerul Transporturilor nu va mai fi actionar majoritar.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 23:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2276 seconds )