Libnet.ro
UNICEF

15:00

Ce trebuie sa stiti despre virusul Ebola: care sunt simptomele si cum se transmite

Hotnews Hotnews,
 Ce trebuie sa stiti despre virusul Ebola: care sunt simptomele si cum se transmite

Virusul Ebola nu poate fi detectat imediat dupa infectare, primele semne ale acestuia fiind ochii rosii si eruptiile pe piele, care ar putea fi cauzate de multiple alte afectiuni. Printre primele simptome se numara si febra, durerile de cap, durerile articulare, lipsa poftei de mancare, dificultati in respiratie si dureri in gat. In stadiile avansate, Ebola provoaca diaree, varsaturi si hemoragie interna. Desi exista persoane care si-au revenit dupa ce au contactat virusul Ebola, rata mortalitatii variaza intre 50% si la 90%. continuă pe Hotnews

Specialisti: Sunt slabe sanse ca virusul Ebola sa apara pe teritoriul Romaniei. Autoritatile sunt, insa, pregatite sa actioneze in caz de urgenta!

Dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS) a decretat stare de urgenta pe nivelul intregului mapamond in ceea ce priveste epidemia cu Ebola, care deja a facut peste 1. 000 de victime, autoritatile s-au intalnit pentru a lua masuri impotriva raspandirii virusului. Specialistii sustin ca romanii nu sunt in pericol dar ca au toate parghiile necesare pentru a tine sub control virusul, daca este necesar.

Nu exista riscuri, dar e nevoie de vigilenta. Cat de pregatita este Romania in cazul in care virusul Ebola ar ajunge la noi

Romania pare pregatita in cazul in care virusul Ebola ar fi depistat aici. La Institutul de boli infectioase din Bucuresti, medicii spun ca pot sa echipeze in mai putin de 2 ore un pavilion intreg care sa corespunda unor masuri de siguranta si tratament.

Ministerul Sanatatii da asigurari: Probabilitatea aparitiei infectiei cu virusul Ebola pe teritoriul Romaniei este scazuta

Probabilitatea aparitiei infectiei de febra hemoragica de tip Ebola pe teritoriul Romaniei este scazuta, iar statul roman are capacitatea medicala de a actiona in cazul aparitiei unor cazuri de infectare cu.

Ministerul Sanatatii: Probabilitatea aparitiei infectiei cu virusul Ebola pe teritoriul Romaniei este scazuta

Probabilitatea aparitiei infectiei de febra hemoragica de tip Ebola pe teritoriul Romaniei este scazuta, informeaza Ministerul Sanatatii. Statul roman are capacitatea medicala de a actiona in cazul.

Ministerul Sanatatii da asigurari ca virusul Ebola nu va ajunge in Romania

Probabilitatea aparitiei infectiei de febra hemoragica de tip Ebola pe teritoriul Romaniei este scazuta, iar statul roman are capacitatea medicala de a actiona in cazul aparitiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragica de acest tip, informeaza Ministerul Sanatatii MS).

Autoritatile sanitare din SUA, speriate de virusul Ebola. Au ridicat alerta sanitara la cel mai inalt nivel

Autoritatile sanitare din SUA au ridicat, miercuri, alerta sanitara la cel mai mare nivel, pentru a raspunde mai eficient epidemiei de Ebola, relateaza AFP. Aceasta activare ne permite sa mobilizam resursele.

OMS: Virusul Ebola a provocat moartea a cel putin 932 de persoane

Epidemia de febra hemoragica Ebola a provocat moartea a cel putin 932 de persoane in Africa, conform unui nou bilant anuntat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, relateaza AFP.

Virusul Ebola va ajunge AZI in Europa. OMS vrea sa declare stare de URGENTA INTERNATIONALA

Epidemia Ebola provoaca panica la nivel inalt! Liderii africani s-au reunit de urgenta pentru a discuta pe marginea acestui subiect, in vreme ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca ia in.

Virusul Ebola a AJUNS in Europa. OMS vrea sa declare stare de URGENTA INTERNATIONALA

Epidemia Ebola provoaca panica la nivel inalt! Liderii africani s-au reunit de urgenta pentru a discuta pe marginea acestui subiect, in vreme ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca ia in.

Virusul Ebola, in Europa: Prima persoana infectata cu acest virus in Africa a fost repatriata in Spania

Un preot spaniol de 75 de ani care s-a infectat cu virusulEbola in Liberia a fost repatriat, joi, scrie AFP. Barbatul a fost adus la bordul unui avion militar, potrivit Ministerului spaniol al Apararii. Miguel.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 15:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2098 seconds )