Libnet.ro
UNICEF

00:08

in trei ani pe Bursa, Fondul Proprietatea a devenit mai mult caine de paza si mai putin fond de investitii

Adevărul Adevărul,
in trei ani pe Bursa, Fondul Proprietatea a devenit mai mult caine de paza si mai putin fond de investitii

Trei ani au trecut de cand Fondul Proprietatea s-a listat pe Bursa de Valori Bucuresti. in tot acest timp, americanii de la Franklin Templeton, compania care administreaza FP, au devenit o sperietoare pentru companiile de stat romanesti, cu manageri numiti politic si in general obisnuiti sa nu fie deranjati de nimeni. continuă pe Adevărul

In trei ani pe Bursa, Fondul Proprietatea a devenit mai mult 'caine de paza' si mai putin fond de investitii

Trei ani au trecut de cand Fondul Proprietatea FP) s-a listat pe Bursa de Valori Bucuresti. In tot acest timp americanii de la Franklin Templeton, compania care administreaza FP, au devenit o sperietoare pentru companiile de stat romanesti, cu.

Fondul Proprietatea nu mai este instrumentul initial de despagubire

Administratorul Fondului Proprietatea FP) este presat sa intoarca bani catre actionari, cat mai rapid, iar, in acest context, tot mai multe voci vorbesc despre perspectiva desfiintarii Fondului. Brokerii din piata nu vad insa un astfel de deznodamant, cel putin pe termen scurt, in timp ce Grzegorz Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, previzioneaza o redimensionare a FP, in functie de marimea pietei locale.

CALENDAR

1 februarie 2013 Manchester Securities, companie controlata de fondul american de hedging Elliott Associates, a cumparat, pe parcursul a cinci sedinte de tranzactionare, peste 73 milioane actiuni ale Fondului Proprietatea, reprezentand mai mult de 0,5% din capitalul social al acestuia.

Morgan Stanley detine 5% din Fondul Proprietatea

Morgan Stanley, cea mai mare banca dupa active din SUA, a raportat in luna octombrie 2013 o detinere de peste 5% din capitalul Fondului Proprietatea FP), devenind astfel al doilea mare actionar al Fondului. Participatia bancii este de 5,005% din capitalul Fondului.

Ministru sirian: Valoarea pagubelor produse de cei trei ani de razboi este de 21,6 miliarde de dolari

Valoarea pagubelor produse de cei trei ani de razboi din Siria se ridica la 21,6 miliarde de dolari americani, a declarat ministrul sirian al Administratiei Locale, Omar Ghalawanji, potrivit presei internationale.

Fondul Proprietatea - 118 litigii cu Ioana Sfiraiala

Una dintre ocupatiile Fondului Proprietatea, si in 2013, au fost procesele in instanta cu avocatul Ioana Sfiraiala, care contesta toate deciziile actionarilor, pe motiv ca Franklin Templeton nu ar fi administrator de drept.

Gheorghe Piperea: Probabil ca Fondul Proprietatea va disparea in aproximativ 2-3 ani

Administrarea Fondului Proprietatea de catre Franklin Templeton nu ar trebui sa mai continue, in mod normal, intrucat deciziile actionarilor care au stabilit administratorul au fost anulate in instanta, considera avocatul Gheorghe Piperea. Totusi, din considerente de necesitate, respectiv ca sa nu se produca o destabilizare si mai mare a administrarii FP, este recomandabil ca Franklin Templeton sa continue administrarea, ne-a spus domnul Piperea, in cadrul unui interviu.

Lady Gaga, unda verde spre China, dupa trei ani in care a fost interzisa

Inceputul Festivalului Televiziunii Centrale din China CCTV), acolo unde mai mult artisti canta in cinstea noului An Lunar Chinezesc, a marcat o premiera. Controversata Lady Gaga si artistul rock and roll Cui Jian au fost scosi de sub cenzura apriga a autoritatilor chineze. Astfel, Gaga isi poate vinde noul album, iar Cui Jian poate concerta in voie, scrie The Hollywood Reporter.

Cu o zi inainte de Davos, marii investitori afiseaza cel mai mult optimism din ultimii 5 ani

Cu o zi inainte de startul intalnirii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos, Elvetia, marii investitori afiseaza cel mai mult optimism din ultimii cinci ani in ceea ce priveste perspectivele economiei mondiale, scrie Mediafax. Astfel, 59% dintre investitorii intervievati recent intr-un sondaj Bloomberg Global Poll considera ca perspectivele economice se imbunatatesc, cel mai mare procentaj din ultimii cinci ani, fata de 33% in luna noiembrie. Totodata, 66% dintre investitori spun ca sunt mai optimisti decat cu un an in urma, iar doua treimi dintre acestia isi motiveaza opiniile prin accelerarea revenirii economice in statele bogate.

Previziuni sumbre: Facebook ar putea pierde 80% dintre utilizatori in urmatorii trei ani

Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, cu peste 1,2 miliarde de utilizatori la nivel global, si-ar putea pierde popularitatea in urmatorii trei ani, arata un studiu al Universitatii Princeton, dat publicitatii de cotidianul.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:08

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2464 seconds )