Libnet.ro
UNICEF

15:00

Tva Factura

Libnet Ro
Ministerul Finantelor: Sanctiunile pentru e-Transport si e-TVA se amana pentru 1 ianuarie 2025

Ministerul Finantelor: Sanctiunile pentru e-Transport si e-TVA se amana pentru 1 ianuarie 2025

Guvernul a aprobat, vineri, ordonanta de urgenta pentru modificarea unor acte normative in domeniul e-Transport, e-TVA si e-Factura potrivit careia se amana pana la 1 ianuarie 2025, sanctiunile pentru faptele savarsite si constatate incepand cu aceasta data, pentru transportul rutier international vizat de legislatia e-Transport.

Bolos face Comitetul e-TVA: Termenul de aplicare a fost prelungit cu sase luni, pana la 1 ianuarie 2025

Guvernul a aprobat, vineri, ordonantat de urgenta pentru modificarea unor acte normative in domeniul e-Transport, e-TVA si e-Factura, precum si pentru reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, care prevede.

Marcel Ciolacu anunta modificari privitoare la e-Factura, e-Transport si e-TVA

Premierul Marcel Ciolacu anunta modificari referitoare la e-Factura, e-Transport si e-TVA, afirmand ca digitalizarea sistemelor statului nu inseamna mai multa birocratie, ci trebuie sa fie un ajutor pentru economie.

Guvernul Ciolacu tine cont de reactia firmelor romanesti: modificari la procedura e-TVA si la sistemul e-Factura

Guvernul condus de Marcel Ciolacu s-a angajat sa sprijine companiile romanesti prin adoptarea masurilor fiscale importante, in coordonare cu mediul de afaceri. Acesta raspunde apelului lansat de companii si modifica procedura e-TVA, cat si elemente ale e-Factura. La 28 iunie, au fost adoptate imbunatatiri la Ordonanta de Urgenta 702024 privind procedura e-TVA si utilizarea sistemului e-Factura, care au ca scop simplificarea proceselor fiscale si reducerea poverii administrative pentru companii.

VIDEO. Ciolacu anunta o analizare a modificarilor pentru e-Factura,e-Transport si e-TVA

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat ca, in sedinta de Guvern de astazi, vor fi analizate modificarile legislative in privinta e-Factura, e-Transport si e-TVA, subliniind ca digitalizarea inseamna simplificare pentru firme si combaterea evaziunii fiscale pentru stat. Cel mai asteptat punct pe ordinea de zi modificarile referitoare la e-Factura, e-Transport si e-TVA. Digitalizarea sistemului statului nu .

Finantele publica proiectele prin care se modifica e-Factura, e-TVA si e-Transport. Care sunt principalele schimbari

Ministerul Finantelor a lansat in dezbatere publica proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea unor acte normative in domeniul e-Transport, e-TVA si e-Factura, precum si pentru reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, relateaza Agerpres.

Ministerul Finantelor a pus in dezbatere publica proiectul cu modificarile pentru e-Transport, e-TVA si e-Factura

Ministerul Finantelor a lansat in dezbatere publica proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea unor acte normative in domeniul e-Transport, e-TVA si e-Factura, precum si pentru reglementarea unor.

e-TVA si e-Factura, amanate cu 1 an. Ce se intampla cu salariul minim si plafonul de netaxare de 300 de lei

Ministerul Finantelor a pus in dezbatere publica proiectul ordonantei care proroga mai multe termene de aplicare a sistemelor e-factura si e-TVA, stabilind si noi masuri care privesc salariul minim.

NextUp: e-TVA nu este digitalizare, ci e-birocratie, un mare pas inapoi

Noua schimbare fiscala, e-TVA, in forma propusa in prezent, este un pas inapoi in procesul de digitalizare intre stat si mediul de business, o piedica reala in digitalizare si o decizie anti-evolutie, ingreunand activitatea din firme si complicand munca contabililor si a antreprenorilor, avertizeaza NextUp, producator de software care implementeaza e-TVA si e-Factura pentru IMM-uri. Compania trage un semnal de alarma cu privire la implementarea e-TVA, subliniind ca digitalizarea presupune eficientizarea muncii, insa, in mod paradoxal, statul complica, ingreuneaza si bicrocratizeaza procesul de digitalizare prin schimbari impotriva antreprenorilor si fara consultarea mediului privat.

RO e-TVA: De ce contabilii incep sa creada in SF

300, 390, 394, 398, SAF-T, RO e-Factura, RO e-Sigiliu, RO e-Transport, RO e-SAF-T, RO e-Case de marcat electronice, RO e-TVA.

e-TVA: noua revolutie a Fiscului, care a calcat pe nervii contabililor, va fi modificata

Sistemul RO e-TVA, reglementat prin OUG nr. 1162023, are ca scop completarea prealabila a informatiilor privind operatiunile impozabile in deconturile de TVA, in special pe baza datelor colectate prin intermediul sistemelor e-Factura si e-Case de.

Patronatul femeilor cere abrogarea ordonantelor privind e-Factura pentru persoane fizice si e-TVA

Patronatul femeilor OFA UGIR cere abrogarea ordonantelor privind e-Factura pentru persoane fizice si e-TVA avertizand ca vor produce efecte economice negative.

PwC Tax Talks: Controalele fiscale si serviciile intragrup - ANAF analizeaza documentatia foarte minutios si are exigente tot mai ridicate

ANAF a realizat anul trecut aproximativ 87. 000 de controale fiscale, 21. 000 de inspectii fiscale, 20. 000 de verificari documentare si 33. 000 de controale antifrauda, iar principalele subiecte ale inspectiilor au fost TVA si impozit pe profit. Autoritatea va continua in acest ritm si anul acesta, iar contribuabilii trebuie sa se pregateasca temeinic chiar daca, o data cu introducerea SAF-T si e-Factura, s-a redus numarul documentele solicitate.

Digitalizarea raportarilor fiscale etapele anului 2024. Ce schimbari apar la e-Factura?

Procesul de digitalizare a raportarilor fiscale a intrat, de la 1 ianuarie 2024, intr-o noua etapa, ca urmare a noilor reglementari publicate in luna decembrie a anului trecut. Prin acestea, autoritatile fiscale au adus schimbari importante in sistemele RO e-Factura si RO e-Transport. De asemenea, apar noutati cu privire la fisierul standard de control fiscal SAF-T) si despre lansarea unui nou sistem de raportare, respectiv e-TVA.

Raportari fiscale 2024: e-factura si e-Transport se schimba. Apare sistemul e-TVA

Procesul de digitalizare a raportarilor fiscale a intrat, de la 1 ianuarie 2024, intr-o noua etapa, ca urmare a noilor reglementari publicate in luna decembrie a anului trecut. Prin acestea, autoritatile fiscale au adus schimbari importante in.

Dupa e-factura urmeaza e-TVA. Simona Spataru (USR): Nu stiu sa faca nici masuri pentru economia privata, pentru ca lucrurile sa functioneze, dar stiu extrem de bine sa ia din buzunare taxe (VIDEO)

Senatoarea USR, Simona Spataru, a comentat in emisiunea Politica Zilei, moderata de Ioana Constantin, pe B1 TV, subiectul referitor la faptul ca Marcel Bolos, ministrul Finantelor, a anuntat ca digitalizarea fiscala in Romania va face noi pasi semnificativi, de data aceasta prin introducerea sistemului e-TVA. Si e-factura este o birocratie inutila .

2024, sub semnul cresterii poverii fiscale pentru toti contribuabilii romani

E-Factura, SAF-T, CESOP, e-TVA, e-Transport si e-Sigiliu sunt raportarile digitale pe care le au de implementat companiile romanesti, in relatiile dintre ele si in relatia cu ANAF.

EY Romania: Anul 2024 sta sub semnul cresterii poverii fiscale pentru toti contribuabilii

E-Factura, SAF-T, CESOP, e-TVA, e-Transport si e-Sigiliu sunt raportarile digitale pe care le au de implementat companiile romanesti, in relatiile dintre ele si in relatia cu ANAF.

Bolos: e-Factura reduce gap-ul de TVA si elimina interventiile in organizarea inspectiilor fiscale

Ministrul Finantelor, Marcel Bolos, a prezentat, sambata, motivele pentru care sistemul e-factura este primul dintr-o serie care vor fi implementate pentru combaterea evaziunii fiscale.

Atentie la e-Factura din 2024: amenda va fi egala cu TVA-ul Cine raspunde de datele din e-Factura: contabilul sau antreprenorul? Ce spune Dan Manolescu

Din 2024, firmele si PFA vor trebui sa utilizeze e-Factura in relatia business to business, in urma aplicarii prevederilor din Legea noilor taxe 2962023). Dan Manolescu, presedintele Camerei Consultantilor Fiscali spune ca acest sistem de facturi e impartit cumva in doua etape.

actualitate, 15:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2137 seconds )