Uniunea Europeana infiinteaza un grup mic si fara buget propriu, pentru a combate propaganda rusa
Uniunea Europeana infiinteaza un grup de lucru format din opt persoane care are drept scop sa se implice in eforturile de combatere a aparatului propagandistic al Rusiei, a declarat Catherine Ray, purtator de. continuă pe B1
• Uniunea Europeana infiinteaza un grup de lucru minuscul si fara buget propriu pentru a combate masiva propaganda rusa
Un grup de lucru format pentru inceput din doar opt persoane, care are drept scop sa se implice in eforturile de combatere a imensului aparat propagandistic al Rusiei, va deveni activ, incepand cu 1 septembrie, in cadrul Serviciului European de Actiune Externa, potrivit Euractiv. com. Sursa precizeaza, citand-o pe Catherine Ray, purtator de cuvant al Comisiei Europene, ca acest grup se va ocupa de propaganda indreptata de Kremlin atat catre audientele din Rusia, cat si la nivel international.
• Ponta: Romania va sprijini in continuare integrarea R. Moldova in Uniunea Europeana
Victor Ponta, premierul Romaniei, se afla, joi, intr-o vizita la Chisinau cu ocazia Zilei Independentei Republicii Moldova. Ponta a declarat, dupa intalnirea cu prim-ministrul Valeriu Strelet, ca Romania va ramane cel mai mare avocat al sustinerii integrarii Chisinaului in Uniunea Europeana.
• Klaus Iohannis: imi doresc ca romanii de pe ambele maluri ale Prutului sa ne regasim in Uniunea Europeana si sa participam la consolidarea valorilor europene
Presedintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj de Ziua Independentei Republicii Moldova prin care isi exprima dorinta ca romanii de pe ambele maluri ale Prutului sa ne regasim in Uniunea Europeana si.
• Matteo Renzi: Este o greseala sa ne gandim la construirea unei Europe impotriva Rusiei, asa cum vor sa faca unele tari admise recent in Uniunea Europeana
Atitudinea antirusa a unor tari central si est-europene admise in ultimii ani in Uniunea Europeana a fost crticata de premierul italian Matteo Renzi, care sustine ca a gandi construirea Europei impotriva.
• Fara Balcanii de Vest, Uniunea Europeana ar fi incompleta
Dupa 20 de ani de la razboaiele din Balcanii de Vest, in regiune avem pace si toate statele din regiune aspira sa devina state membre ale UE. Dar semnificativul progres inregistrat in acest sens nu ar trebui totusi considerat ca fiind de la sine inteles. Stabilitatea in regiune inca este firava si depinde in mare masura de sprijin din partea UE. Perspectiva aderarii la UE a fost considerata pana acum ca fiind singura si cea mai importanta motivatie pentru implementarea unor reforme dure, dar necesare, si pentru eforturi sustinute vizand reconcilierea in regiune. Angajamentul nostru de a oferi Balcanilor de Vest o perspectiva Europeana ramane esential in ceea ce priveste asigurarea unei stabilitati de durata in regiune si finalizarea procesului de transformare a sistemelor politice, a economiilor si societatilor din regiune. O regiune a Balcanilor de Vest pasnica, stabila si democratica este in interesul strategic al UE.