Libnet.ro
UNICEF

18:00

UPDATE. Alegeri prezidentiale in Georgia: Aliatul premierului, Ghiorghi Margvelasvili, a ...

România Liberă România Liberă,
UPDATE. Alegeri prezidentiale in Georgia: Aliatul premierului, Ghiorghi Margvelasvili, a ...

UPDATE: Ghiorghi Margvelasvili, protejat al premierului Bidzina Ivanisvili, a castigat alegerile prezidentiale din Georgia cu 63,8% din voturi, conform Agerpres. Sunt primele rezultate oficiale dupa numararea sufragiilor in circa 12% din sectiile de votare. Citeste si: Cele mai ciudate alegeri din Europa Adversarul sau, David Bakradze, candidatul al presedintelui care isi incheie mandatul Mihail Saakasvili, se plaseaza cu mult in urma, cu 21,3% din voturi, noteaza AFP. AFP precizeaza ca . continuă pe România Liberă

Alegeri prezidentiale in Georgia: Aliatul premierului, Ghiorghi Margvelasvili, ar fi castigat.

Ghiorghi Margvelasvili, aliatul premierului georgian Bidzina Ivanisvili, este dat castigator la alegerile prezidentiale din Georgia cu 66,7 % din sufragii, potrivit unui sondaj la iesirea de la urne, difuzat de televiziune, relateaza duminica AFP, conform Agerpres. Margvelasvili ar fi castigat astfel scrutinul din primul tur, invingandu-l pe David Bakradze, candidatul presedintelui georgian in exercitiu, Mihail Saakasvili, care ar fi obtinut 20,2 %, indica acelasi sondaj. AFP precizeaza ca .

Alegeri prezidentiale in Georgia Scrutinul marcheaza sfarsitul erei tumultoase a lui Mihail Saakasvili

Georgienii sunt chemati duminica la urne pentru desemnarea succesorului presedintelui prooccidental Mihail Saakasvili, favoritul scrutinului electoral fiind filosoful Ghiorghi Margvelasvili, candidatul taberei adverse, putin cunoscut publicului larg, transmite AFP. Scrutinul marcheaza sfarsitul tumultuoasei ere a lui Saakasvili, ajuns la putere in urma cu zece ani in contextul Revolutiei Trandafirilor, dar si sfarsitul unei institutii prezidentiale puternice care sa domine viata politica a fostei republici sovietice din Caucaz, cu o populatie de 4,5 milioane de persoane.

Exit-poll: Ghiorghi Margvelasvili a castigat din primul tur alegerile prezidentiale din Georgia

Ghiorghi Margvelasvili, aliatul premierului georgian Bidzina Ivanisvili, s-a clasat pe primul loc in urma scrutinului prezidential din Georgia, obtinand, potrivit sondajelor realizate la iesirea de la urne, 66,7% din voturi. Potrivit sondajelor, David Bakradze, candidatul din tabara actualului presedinte, Mihail Saakasvili, a obtinut 20,2% la suta din voturi.

Alegeri prezidentiale in Georgia.

Georgienii sunt chemati duminica la urne pentru desemnarea succesorului presedintelui prooccidental Mihail Saakasvili, favorit fiind Ghiorghi Margvelasvili, candidatul din tabara premierului Bidzina Ivanisvili, adversarul actualului sef al statului. Sectiile de votare s-au deschis la ora locala 8. 00, ora Romaniei) si se vor inchide la ora 20. 00, ora Romaniei). Scrutinul prezidential marcheaza sfarsitul erei tumultoase a lui Saakasvili, ajuns la putere in urma cu zece ani, in .

ALEGERI PREZIDENTIALE in Georgia: Un fost profesor de filosofie, favorit sa il ...

Ghiorghi Margvelasvili, un fost profesor de filosofie pasionat de tricotat, este favoritul alegerilor prezidentiale ce vor avea loc duminica in Georgia. Margvelasvili, in varsta de 44 de ani, este candidatul coalitiei Visul Georgian, condusa de miliardarul si premierul Bidzina Ivanisvili, care a invins tabara lui Mihail Saakasvili in alegerile legislative desfasurate in urma cu un an, potrivit Mediafax. Presedintele in exercitiu al Georgiei il contesta insa pe posibilul sau succesor, .

ştiri de la România Liberă

actualitate, 18:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2273 seconds )