Libnet.ro
UNICEF

11:00

VIDEO Si in acest an, la Satu Mare, husarii au defilat de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Adevărul Adevărul,
VIDEO Si in acest an, la Satu Mare, husarii au defilat de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

La implinirea a 167 de ani de la Revolutia maghiara din 1848, mii de satmareni maghiari au participat la un mars prin care au sarbatorit Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Ca si in alti ani cea mai gustata actiune a fost defilarea husarilor prin centrul orasului. continuă pe Adevărul

Husarii vor marsalui si in acest an, la Satu Mare, cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni. Invitat de onoare, Sesztak Miklos, ministrul maghiar al Dezvoltarii

UDMR Satu Mare organizeaza duminica mai multe manifestari pentru a sarbatori, ca in fiecare an, 15 martie, ziua maghiarilor de pretutindeni. Si in acest an defilarea husarilor va fi principala atractie a manifestarilor de la Satu Mare.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Din ce in ce mai putini considera a fi important sa aduca un omagiu memoriei martirilor

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a fost marcata in liniste la Targu Mures. Si in acest an formatiunile politice maghiare din oras au avut si manifestari separate. Daca la statuia lui Petofi manifestarile au fost organizate de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, unde s-au adunat circa 250 de persoane, la cea organizata de UDMR la Monumentul Martirilor Secui s-au strans circa 1. 500 de maghiari.

FOTO Ziua maghiarilor de pretutindeni a fost marcata la Timisoara, orasul unde a luat sfarsit Revolutia din 1848-1849

Cea mai numeroasa minoritate din Timisoara a sarbatorit prin depuneri de coroane Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, care se are loc in 15 martie.

Turneu semifinal de volei la Satu Mare

Satu Mare va gazdui in perioada 18-22 martie Turneul semifinal al Campionatului National de volei junioare. La nivel national se vor desfasura patru astfel de turnee, premergatoare celui final. Tuneul se va desfasura in Sala Ecaterina Both de pe strada Ady Endre din Satu Mare.

Perchezitii in judetele Maramures, Galati, Satu Mare si Cluj privind falsificarea de documente de identitate

Procurorii Parchetului General PICCJ) efectueaza perchezitii in 20 de locatii de pe raza judetelor Maramures, Galati, Satu Mare si Cluj privind persoane banuite de falsificare a documentelor de identitate, arata biroul de presa al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

Kelemen Hunor, huiduit la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a fost huiduit de maghiari la evenimentul organizat cu prilejul Zilei maghiarilor de pretutindeni, potrivit B1. ro.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2153 seconds )