Libnet.ro
UNICEF

06:00

Zegrean, despre decizia CCR: am vrut doar ca textul sa fie clar

România Liberă România Liberă,
Zegrean, despre decizia CCR: am vrut doar ca textul sa fie clar

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat la TVR1 ca Parlamentul este obligat sa puna in acord legea cu decizia CCR. Noi nu punem in loc - se spune in lumea constitutionalistilor ca judecatorul constitutional are doar guma de sters, nu si pix de scris. Zegrean a explicat ca textul din lege care a fost introdus in 2014 care spunea si alte institutii specializate ale statului care fac activitatea de urmarire penala. Noi am cautat aceste alte institutii si nu le-am gasit. Am vrut doar ca textul sa fie clar. continuă pe România Liberă

Monica Macovei, despre decizia CCR: Se arunca in aer niste dosare

Monica Macovei a comentat la Realitatea TV decizia Curtii Constitutionale privind interceptarile apreciind ca principala problema este cea a retroactivitatii. Decizia a aruncat in aer niste dosare aflate acum in judecata si a generat multa impredictibilitate lasand la latitudinea fiecarui judecator sa ia decizia privind folosirea probelor, a spus Macovei.

Monica Macovei: Decizia CCR privind interceptarile nu este clara pe tema retroactivitatii, va crea haos

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a declarat sambata seara ca sustine Ordonanta de Urgenta data de Guvern referitoare la interceptari, dar ca decizia CCR nu este clara privind tema retroactivitatii si duce la interpretari diferite in randul judecatorilor.

Presedintele CCR Augustin Zegrean: Nu am vrut sa atacam SRI, ci doar ca textul legii sa fie clar. Prin OUG s-a spus lucrurilor pe nume / Partea de siguranta nationala nu va fi afectata de decizia CCR privind interceptarile

Presedintele Curtii Constitutionale Augustin Zegrean a declarat marti, intr-un interviu acordat TVR1, ca decizia Curtii Constitutionale privind interceptarile nu este un atac la adresa SRI, ci doar o o masura pentru a clarifica textul legii, si ca prin OUG care a facut Serviciul organ de cercetare penala speciala in cazuri de siguranta nationala 's-a spus lucrurilor pe nume'.

Zegrean, despre atributiile SRI: Nu poti sa pui la pisica clopotei si s-o trimiti sa prinda soareci

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, marti, la TVR, ca, prin noile atributii ale SRI dupa OUG privind interceptarile, institutia nu a primit competente sporite pe siguranta nationala, ci s-a spus lucrurilor pe nume cu privire la activitatea SRI.

Decizia CCR si OUG privind interceptarile au fost publicate in Monitorul Oficial

Decizia Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitateaprevederii din Codul de procedura penala potrivit careia supravegherea tehnica poate fi efectuata de alte organe specializate ale statului decat organul de cercetare penala sau lucratorii specializati din cadrul politieia fost publicata in Monitorul Oficial.

Decizia CCR privind efectuarea supravegherii tehnice, publicata in Monitorul Oficial

Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei referitoare la neconstitutionalitatea dispozitiilor privind efectuarea supravegherii tehnice de alte organe specializate ale statului a fost publicata,.

Decizia CCR si OUG privind interceptarile, publicate in Monitorul Oficial

Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei referitoare la neconstitutionalitatea dispozitiilor privind efectuarea supravegherii tehnice de alte organe specializate ale statului a fost publicata, luni seara, in Monitorul Oficial. De asemenea, luni seara, si OUG privind privind unele masuri pentru punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica dispuse in procesul penal a fost publicata in Monitorul Oficial.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2271 seconds )