Libnet.ro
UNICEF

01:05

Ziua Nationala la Alexandria

Adevărul Adevărul,
Ziua Nationala la Alexandria

Sute de alexandreni s-au adunat, astazi, pe platoul de langa Directia Finantelor Publice Teleorman pentru a participa la manifestarile prilejuite de Ziua Nationala. Unii au indurat doua ore in frig manati de patriotism, altii cu gandul la fasolea data gratis de primarie. continuă pe Adevărul

FOTO VIDEO Ziua Nationala la Alexandria

Sute de alexandreni s-au adunat, astazi, pe platoul de langa Directia Finantelor Publice Teleorman pentru a participa la manifestarile prilejuite de Ziua Nationala. Unii au indurat doua ore in frig manati de patriotism, altii cu gandul la fasolea data gratis de primarie.

Ce nu stiai despre Ziua Nationala a Romaniei

Toti romanii sarbatoresc de 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Ziua de 1 decembrie a fost stabilita ca Ziua Nationala a Romaniei in 1990, prin legea nr. 10 din 31 iulie. Pana la acesta data, Ziua Nationala a.

Sfantul ocrotitor si ziua nationala, la romani, irlandezi si maghiari.

Week-end de distractie pentru romani. Sambata, peste 717. 000 romani, care poarta numele Sfantului Apostol Andrei, isi serbeaza ziua onomastica, alaturi de prieteni si rude. Distractia continua duminica, de Ziua Nationala. Sfantul Andrei este, de asemenea, potrivit traditiei, apostolul care i-a crestinat pe romani. Si, daca la noi ceea ce am putea numi sfant national este sarbatorit, din intamplare, cu o zi inainte de ziua nationala, in state ca Irlanda sau Ungaria, chiar ziua sfantului este .

De ziua Nationala a Romaniei sa ne amintim cuvintele romanului absolut: Daca as putea, as scrie mare pe ziduri romani, nu va mai alegeti conducatori care nu-si iubesc tara!

Ziua Nationala a Romaniei ar trebui sa fie mai mult decat un prilej de sarbatoare si de voie buna. in cazul nostru, al romanilor, ziua nationala are semnificatia intregirii tarii si a unitatii romanilor. O Unire obtinuta cu sange si sacrificii imense, pe care acum o parte a societatii romanesti o vrea refacuta la un nivel mai mic.

Sondaj: Cum sarbatoresc romanii Ziua Nationala.

Majoritratea romanilor se declara patrioti si sarbatoresc Ziua Nationala a Romaniei, alaturi de familie si prieteni, arata un sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie IRES). Potrivit sondajului, 87% dintre romani spun ca Ziua Nationala este o sarbatoare importanta pentru familia lor. In pondere de 38%, romanii spun ca, de Ziua Nationala, merg la manifestarile publice organizate cu aceasta ocazie, iar 30% spun ca sarbatoresc prin arborarea steagului Romaniei .

Filosoful nascut de Ziua Nationala: Din cand in cand, Romania gaseste o salvare care nu stii de unde vine. Vorba lui Fanus Neagu: Dumnezeu e casatorit cu o romanca!

Eseistul si filosoful clujean Aurel Codoban implineste azi, de Ziua Nationala, 65 de ani. Preda semiotica, hermeneutica si teorii ale comunicarii la doua universitati din Cluj. De ziua sa isi doreste ca timpul sa nu mai alerge atat de repede.

VIDEO Peste 10.000 de sibieni, la parada militara de 1 Ziua Nationala. Mesajele copiilor pentru Romania: Romaniei de Ziua Nationala ii transmit ca o iubesc

O duminica superba, cu soare si cer senin, si mii de sibieni stransi de-a lungul bulevardului Corneliu Coposu. Asa a intampinat fosta capitala culturala europeana Ziua Nationala a Romaniei.

VIDEO Ziua Nationala a Romaniei a inceput la Satu Mare cu festivitati sobre. Distractia incepe abia spre seara

Ziua Nationala a Romaniei a inceput la Satu Mare cu o serie de manifestari patriotice. Autoritatile locale satmarene au depus coroane de flori timp de doua ore la statua lui Mihai Viteazul, Corneliu Coposu,I. Bratianu si Iuliu Maniu, dupa care s-a desfasurat ceremonialul oficial si parada militara. Daca de dimineata, ziua de 1 Decembrie a fost marcata prin manifestari sobre, dupa masa incepe spectacolul.

FOTO. Repetitie generala pentru parada de Ziua Nationala.

Peste 2. 000 de militari din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Protectie si Paza vor participa duminica, 1 Decembrie, incepand cu ora 11. 00, la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcului de Triumf din Bucuresti. Vineri a avut loc repetitia generala a tuturor fortelor care vor defila la parada militara organizata de ziua nationala. Ministerul Apararii a postat pe pagina oficiala de .

Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita cu muzica, teatru si film la ICR

Institutele Culturale Romane din Varsovia, Istanbul, Madrid, Lisabona, Torino si Venetia marcheaza ziua de 1 decembrie prin concerte cu muzica lui George Enescu, prin spectacole de teatru, expozitii si proiectii de filme. Violonistul Alexandru Tomescu, mezzosoprana Ruxandra Donose si actrita Maia Morgenstern sunt cativa dintre artistii care vor sustine spectacole in strainatate de Ziua Nationala.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2538 seconds )