Libnet.ro
UNICEF

23:00

15 mineri nu vor sa iasa din subteran, la Rosia Montana; le este teama ca isi vor pierde slujbele

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
15 mineri nu vor sa iasa din subteran, la Rosia Montana; le este teama ca isi vor pierde slujbele

Liderul Sindicatului Viitorul Mineritului de la Rosia Montana, Cristian Albu, afirma ca in subteran s-au blocat, miercuri, 15 mineri care lucrau in schimbul I in galerie, acestora fiindu-le teama ca isi vor pierde locurile de munca,. continuă pe Wall-Street Ro

UPDATE 25 de mineri s-au blocat in subteran la Rosia Montana, nemultumiti de posibilitatea respingerii proiectului de exploatare. Altii 300 de localnici protesteaza in centrul comunei

25 de mineri de la Rosia Montana s-au blocat in subteran, protestand impotriva respingerii proiectului Rosia Montana Gold Corporation, anunta B1 TV. Locuitorii din zona cer locuri de munca si sustin ca acest proiect le-ar fi adus un venit stabil cu ajutorul caruia sa isi intretina copiii.

VIDEO 25 de mineri s-au blocat in subteran la Rosia Montana, nemultumiti de posibilitatea respingerii proiectului de exploatare. Altii 300 de localnici protesteaza in centrul comunei

25 de mineri de la Rosia Montana s-au blocat in subteran, protestand impotriva respingerii proiectului Rosia Montana Gold Corporation, anunta B1 TV. Locuitorii din zona cer locuri de munca si sustin ca acest proiect le-ar fi adus un venit stabil cu ajutorul caruia sa isi intretina copiii. Alti 300 de oameni - localnici, dar si angajati ai companiei miniere - protesteaza in centrul comunei, solicitand guvernantilor si parlamentarilor sa ia o decizie privind inceperea proiectului.

Udrea: Ponta si Antonescu vor plati pentru bataia de joc de la Rosia Montana

Deputatul PDL Elena Udrea a notat, pe blogul personal, ca premierul Victor Ponta a renuntat prea repede la proiectul Rosia Montana, inainte sa explice despre ce este vorba.

Liberalii vor vota impotriva proiectului Rosia Montana. Antonescu: Proiectul poate fi votat si fara PNL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri dupa o reuniune a grupurilor liberale din Camera Deputatilor si Senat, ca pozitia politica asumata de parlamentarii PNL este de a vota impotriva proiectului de lege privind Rosia Montana.

Minerii blocati in subteran, la Rosia Montana, sunt decisi sa isi petreaca noaptea acolo.

Cei 22 de mineri blocati in subteran la Rosia Montana refuza sa iasa la suprafata pe durata noptii, in timp ce majoritatea protestatarilor din centrul comunei s-au deplasat la intrarea in mina si intentioneaza sa isi petreaca si ei noaptea acolo, transmite Mediafax. Presedintele Sindicatului Viitorul Mineritului, Cristian Albu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca a intrat in mina, miercuri seara, sa incerce sa ii convinga pe protestatari sa iasa la suprafata, insa nu a reusit. Cristian .

Minerii blocati in subteran la Rosia Montana cer sa vina acolo Antonescu si liderii parlamentarilor

Minerii blocati in subteran la Rosia Montana refuza sa iasa la suprafata si cer sa vina acolo presedintele Senatului, Crin Antonescu, si liderii grupurilor parlamentare pentru a discuta despre situatia.

Lider de sindicat: 50 de mineri de la Rosia Montana au fost in Bucuresti pentru a protesta in fata Ministerului Mediului, dar s-au intors acasa

Un lider de sindicat al minerilor din Rosia Montana a precizat pentru Observatorul Prahovean ca crica 50 de mineri au venit la Bucuresti pentru a manifesta in favoarea proiectului la Ministerul Mediului, protest care nu a mai avut loc, confirmand astfel partial informatia publicata de jurnalista Sorina Matei pe blogul sau.

UPDATE Rosia Montana Gold Company publica un comunicat in care se dezminte integral declaratia directorului executiv al Gabriel Resources, potrivit careia Romaniei i se vor solicita despagubiri de 4 mld dolari daca proiectul Rosia Montana este stopat

Rosia Montana Gold Corporation a publicat in cursul serii de miercuri o declaratie a lui Jonathan Henry care dezminte integral textul publicat de cotidianul britanic. Initial, cotidianul canadian anunta, citandul pe directorul executiv al Gabriel Resources Ltd. , ca actionarul majoritar al RMGC va da in judecata Guvernul Romaniei si va solicita despagubiri de patru miliarde de dolari daca Parlamentul respinge proiectul de lege privind exploatarea miniera de la Rosia Montana.

Declaratie dura a directorului executiv al Gabriel Resurces intr-un ziar canadian, dezmintita de Rosia Montana Gold Corporation: Vom cere despagubiri de 4 miliarde dolari / Vom face ca eforturile Romaniei de a atrage investitii straine sa sufere foarte m

Directorul executiv al Gabriel Resources actionar majoritar la Rosia Montana Gold Corporation) a fost citat miercuri de ziarul canadian The Globe and Mail cu o declaratie amenintatoare la adresa autoritatilor romane: Daca parlamentul respinge proiectul, vom merge mai departe cu notificarea formala de litigiu comercial pentru multiple incalcari ale tratatelor internationale de investitii pentru o suma de pana la 4 miliarde de dolari. Cazul nostru este foarte puternic si il vom aduce in atentia publica astfel incat eforturile Romaniei de a atrage investitii straine vor suferi foarte mult. La cateva ore dupa aparitia declaratiilor in ziarul canadian, RMGC a anuntat intr-un comunicat remis presei ca CEO-ul companiei Gabriel Resources nu a facut niciodata acele afirmatii, iar publicatia ar fi corectat articolul. Cu toate acestea, articolul a ramas pe site-ul ziarului canadian in forma initiala. vezi captura de ecran atasata). CEO-ul Jonathan Henry a facut o declaratie similara si pentru France Presse, spunind ca, daca Parlamentul respinge proiectul de lege, compania va informa oficial guvernul despre intentia de a cere despagubiri de 4 miliarde de dolari.

Avizul de mediu privind Rosia Montana depinde de votul parlamentarilor

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat ca demersurile de aprobare a acordului de mediu privind proiectul Rosia Montana vor continua in functie de votul din Parlament.

actualitate, 23:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2262 seconds )