Libnet.ro
UNICEF

18:00

Academicianul Solomon Marcus a murit

Hotnews Hotnews,
 Academicianul Solomon Marcus a murit

Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Romane, a murit joi, la varsta de 91 de ani, a confirmat pentru Hotnews. ro academicianul Viorel Barbu. Solomon Marcus era internat la Spitalul Fundeni, unde fusese transferat zilele trecute de la Spitalul Elias. Solomon Marcus a predat ca profesor la Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti. Este autorul a numeroase studii interdisciplinare, de carti ce privesc utilizarea matematicii in lingvistica, in analiza teatrala, in stiintele naturale si sociale. Cartile sale au fost traduse in multe tari ale lumii, iar opera sa a fost citata de peste 1. 000 de autori. continuă pe Hotnews

A murit academicianul Solomon Marcus

Academicianul Solomon Marcus a murit joi dimineata, transmit televiziunile de stiri.

Matematicianul Solomon Marcus a murit

Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Romane, a murit, joi, la varsta de 91 de ani, au declarat reprezentanti ai Academiei Romane pentru news. ro.

S-a stins din viata academicianul Solomon Marcus, cetatean de onoare al municipiului si judetului Bacau

Solomon Marcus s-a nascut in Bacau, pe 1 martie 1925 si a murit in aceasta dimineata la Spitalul Fundeni din Capitala. Din 2001 este membru al Academiei Romane, autor a peste 50 de volume de matematica dar si a unor studii interdisciplinare.

Doliu in lumea academica. Matematicianul Solomon Marcus a murit

Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Romane, a murit joi, la varsta de 91 de ani, informeaza Hotnews. Solomon Marcus era internat la Spitalul Fundeni, unde fusese transferat zilele trecute de la.

A murit matematicianul Solomon Marcus, la 91 de ani

Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Romane, a murit joi, la varsta de 91 de ani, a confirmat pentru Hotnews. ro academicianul Viorel Barbu.

Mesajul presedintelui Klaus Iohannis, dupa moartea academicianului Solomon Marcus

Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Romane, a murit joi, la varsta de 91 de ani. Solomon Marcus era internat la Spitalul Fundeni, unde fusese transferat zilele trecute de la Spitalul.

Klaus Iohannis: Solomon Marcus va ramane in sufletele noastre pentru tenacitatea si intelepciunea sa

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, condoleante apropiatilor lui Solomon Marcus, precizand ca academicianul va ramane pentru totdeauna in sufletele si gandurile noastre pentru tenacitatea, intelepciunea si dragostea cu care si-a desavarsit viata si cariera.

Singuratatea matematicianului, sau despre Solomon Marcus

Acesta este titlul discursului de receptie in Academia a intelectualului si a omului de cultura Solomon Marcus. Incindental, a fost un matematician de geniu.

A iubit lumea: In memoriam Solomon Marcus (1925-2016)

Am inceput sa-l citesc pe Solomon Marcus inca din anii 70. Semnatura sa era pentru mine si atatia dintre prietenii mei o garantie a autenticitatii, a atasamentului pentru ceea ce D. Rosca a numit valorile vesnice. La un ceas cand gandirea era tot mai mult inregimentata, cand noul val stalinist facea ravagii, cand nu putini acceptau compromisuri ignobile cu un sistem irational si inuman, profesorul Marcus dovedea ca poti trai ca un om drept si ca poti gandi ca un om cinstit.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 18:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2418 seconds )