Libnet.ro
UNICEF

09:30

Adepti ai Statului Islamic, arestati in Republica Moldova

B1 B1,
Adepti ai Statului Islamic, arestati in Republica Moldova

Mai multe persoane suspectate de legaturi cu gruparea terorista Stat Islamic au fost arestate azi in Republica Moldova. Autoritatile de peste Prut au descins ieri la o adresa unde au indicii ca se ascund. continuă pe B1

Adepti ai gruparii Stat Islamic, retinuti in Republica Moldova

Mai multi adepti ai gruparii Stat Islamic au fost prinsi in Republica Moldova. Printre ei si o minora. Se pare ca acestia recrutau persoane care sa participe la conflictele armate in care sunt implicati.

Adeptii gruparii teroriste a statului islamic, retinuti la Chisinau

Oamenii legii anunta ca au identificat mai multi adepti ai unei grupari teroriste internationale a statului islamic care ar putea prezenta pericol pentru securitatea Republicii Moldova. Potrivit autoritatilor, Moldova nu este tinta principala, teritoriul fiind folosit doar ca un canal de tranzit pentru a ajunge in Siria, transmite IPN.

Numarul studentilor din Republica Moldova descreste

Invatamantul superior din tara se confrunta cu mai multe probleme, printre care scaderea numarului studentilor. Acest lucru este determinat de faptul ca universitatile din Republica Moldova nu sunt destul de atractive pentru tineri, sustine John Reilly, profesor din Marea Britanie, expert in cadrul proiectului Consolidarea autonomiei universitare in Moldova EUniAM), care face parte din programul TEMPUS, sustinut de Comisia Europeana.

Jaful secolului in Republica Moldova: Procurorii au descins la Parlament. Cum incearca Guvernul sa fenteze anchetarea bancilor

Procurorii anticoruptie au descins la sediul Parlamentului din Chisinau si al Bancii de Economii de unde au ridicat mai multe documente care contin informatii despre tranzactiile de la Banca de Economii, informeaza Publika. md. Actiunea face parte in cadrul investigatiilor extinse privind banii deturnati prin creditele neperformante eliberate de Banca de Economii BEM) si alte institutii bancare.

Militantii Statului Islamic au ars de vie o femeie

Un inalt oficial ONU a facut o declaratie alarmanta referitoare la violentele extreme comise de militantii Statului Islamic. Potrivit informatiilor acesteia, teroristii gruparii jihadiste au ars o femeie de vie p.

Republica Moldova are vocatie europeana

Uniunea Europeana ar trebui sa trimita un semnal clar ca Republica Moldova are o vocatie europeana si viitorul ei este alaturi de cele 28 de state membre, atata timp cat implementarea Acordului de Asociere va fi incununata de un succes real. Atata timp cat reformele continua intr-un mod constant, Chisinaul poate deveni un candidat serios in ceea ce priveste integrarea europeana, apreciaza Andi Cristea.

E ceva putred la Tiraspol. Mai multe organizatii civile din Transnistria ii cer protectie in caz de amenintare lui Vladimir Putin

Mai multe organizatii civice din Transnistria, reunite luni la Tiraspol, au decis sa se adreseze presedintelui rus Vladimir Putin pentru a cere protectie in caz de amenintare, scrie gazeta. ru. Pe de alta parte, ministerul rus al Apararii sustine ca ia in calcul cele mai negative scenario in privinta conflictului transnistrean, dupa ce Ucraina a denuntat mai multe acorduri militare semnate cu Moscova.

Ziua Copilului va fi sarbatorita in Buzau prin mai multe concursuri si spectacole organizate de Consiliul Judetean

Consiliul Judetean Buzau organizeaza la sfarsitul acestei saptamani o serie de evenimente cu ocazia Zilei Internationale a Copilului. Spectacolele si concursurile sportive, cele mai multe organizate in parcurile Crang si Tineretului, vor incepe mai devreme de 1 iunie.

Mai multe publicatii si organizatii ale romanilor din SUA i-au cerut presedintelui Klaus Iohannis sa reconsidere nominalizarea lui George Maior in functia de ambasador in SUA

Mai multe publicatii si organizatii ale romanilor din SUA i-au transmis o scrisoare presedintelui Klaus Iohanni in care ii cer sa reconsidere nominalizarea lui George Maior in functia de ambasador al Romaniei.

Cele mai multe magazine din Romania nu doneaza mancarea din cauza taxelor: Daca o lasa sa se strice, nu mai achita bani la stat

Recenta lege adoptata in franta potrivit careia supermarketurile sunt obligate sa doneze mancarea nevanduta a starnit reactii si la Bucuresti. in Romania, cele mai multe magazine nu doneaza mancare.

ştiri de la B1

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2162 seconds )