Libnet.ro
UNICEF

00:07

Alegeri SUA 2020. Cine a fost primul lider mondial care l-a felicitat pe presedintele ales Joe Biden

Adevărul Adevărul,
Alegeri SUA 2020. Cine a fost primul lider mondial care l-a felicitat pe presedintele ales Joe Biden

Premierul canadian Justin Trudeau i-a felicitat sambata pe Joe Biden si Kamala Harris pentru alegerea lor la presedintia si vicepresedintia Statelor Unite, la mai putin de o ora dupa anuntarea rezultatului de catre mass-media americana, relateaza AFP. continuă pe Adevărul

Alegeri SUA 2020 Principalele mass media americane afirma ca Joe Biden a castigat alegerile Multimi de oameni se indreapta spre Casa Alba pentru a sarbatori victoria lui Biden VIDEO

Joe Biden a fost ales sambata presedinte al Statelor Unite, castigand impotriva lui Donald Trump si punand capat unei secvente politice inedite care a zguduit America si lumea, relateaza AFP. Dupa patru zile de suspans intr-o tara aflata la limita, fostul vicepresedinte al lui Barack Obama a depasit, conform proiectiilor presei americane, pragul magic al celor 270 de mari electori. La cateva minute dupa anunt, mii de oameni s-au adunat la Casa Alba pentru a sarbatori victoria candidatului democratic. 55: Donald Trump s-a intors la Casa Alba sambata dupa-amiaza dupa o dimineata de golf si la cateva ore dupa anuntul pierderii sale in fata lui Joe Biden. 30: Joe Biden, declarat castigatorul alegerilor prezidentiale din Statele Unite, a castigat sambata si statul crucial al Nevada21:10 Senatorul Mitt Romney este primul greu din tabara republicanilor care il felicita pe Joe Biden pentru victorie20. 50: Cine este Jill Biden, viitoarea Prima Doamna a Americii19. 40: Biden se va adresa natiunii la 01. 00 GMT Ddin Wilmington.

Alegeri SUA 2020. Ce il asteapta pe viitorul presedinte american

Al 46-lea lider de la Casa Alba are de gestionat o tara dezbinata, cu un sistem sanitar la capatul puterilor, ce face cu greu fata pandemiei Covid-19, o economie afectata ce asteapta un nou pachet de ajutor, relatii internationale incordate cu UE, NATO si China.

Alegeri SUA 2020 Joe Biden conteaza pe victorie inainte de week-end, Trump cere oprirea numararii voturilor prin corespondenta

La doua zile dupa Election Day, Statele Unite ar putea cunoaste joi numele presedintelui care va depune juramantul in 20 ianuarie, cu rezultate asteptate in state-cheie de care are nevoie democratul Joe Biden pentru a-l invinge pe Donald Trump, care contesta numaratoarea voturilor in justitie, scrie AFP. 20 Pennsylvania: Biden se apropie la doar 98. 000 de voturi de Trump, in conditiile in care mai sunt de centralizat circa 400. 000 de voturi. 20 Georgia: Biden se apropie la doar 12. 800 de voturi de Trump. Mai sunt de contabilizat circa 48. 000 de voturi. 11 Nevada: Avansul lui Biden a crescut la 11. 400 de voturi. 50 Pennsylvania: avansul lui Trump scade la circa 121. 000 de voturi. 29 Trump cere oprirea numararii voturilor prin corespondenta 18. 00 Georgia: avansul lui Trump a scazut la 18. 146 de voturi, cu circa 61. 000 de voturi ramase de centralizat. 13 Cand sunt programate urmatoarele informatii din statele in care nu s-a decis castigatorul detalii in articol)12. 58 Cine sunt Alexandria Ocasio-Cortez si Trupa AOC, marile castigatoare ale alegerilor de marti 12. 01 De ce unele ziare si televiziuni s-au ferit pana acum sa treaca Arizona in contul lui Biden11. 03 Casele de pariuri il coteaza pe Trump doar cu 13-14% sanse la o victorie10. 30 Cea mai mare surpriza din alegeri.

Alegeri SUA 2020 Joe Biden tot mai aproape de victorie - trece pe primul loc in Pennsylvania si conduce si in Georgia Statul Georgia anunta ca voturile vor fi renumarate

Suspansul alegerilor care au facut o lume intreaga sa-si indrepte atentia asupra SUA continua si vineri, desi Joe Biden se apropie in statele cheie de cifra magica de 270 de voturi in colegiile electorale, cifra care ii va asigura presedintia. intre timp, Donald Trump a sustinut prima sa conferinta de presa dupa scrutin, acuzand tentativele de fraudare, fara sa prezinte niciun fel de probe. Scorul actual: Biden - 253 vs. Trump 214 inca in joc: Pennsylvania 20), Georgia 16 voturi), Carolina de Nord 15 voturi), Arizona 11 voturi), Nevada 6 voturi)-------23:35 Numararea buletinelor de vot in Arizona se va extinde pana la sfarsit de saptamana, cu 250. 00 buletine ramase de numarat23. 25 Pennsylvania: Avansul lui Biden a crescut la peste 14. 000 de voturi. 23:00 CNN: Liderii republicani ii cer lui Trump sa sa formuleze in mod clar un caz specific de fraudare a votului22. 40 Avansul lui Biden in Arizona a scazut la 39. 769 de voturi, cu numaratoarea la 93%, iar in Georgia scade din nou la peste 1. 10 Comitetul National Republican vrea sa stranga cel putin 60 de milioane de dolari pentru a finanta contestarea in plan juridic a rezultatelor alegerilor prezidentiale de catre presedintele Donald Trump. 55 Georgia: Avansul lui Biden a crescut la peste 1. 600 de voturi. 21:40 Un judecator de stat din Pennsylvania a ordonat separarea buletinelor de vot provizorii neclare).

Alegeri SUA 2020. Slovenul Janez Jansa, primul sef de guvern din UE care se grabeste sa-l felicite pe Trump pentru inca 4 ani

Prim-ministrul sloven Janez Jansa este primul sef de guvern din Uniunea Europeana care l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria clamata de acesta la alegerile prezidentiale din SUA, transmite Reuters.

Alegeri SUA 2020 De ce unele ziare si televiziuni s-au ferit pana acum sa treaca Arizona in contul lui Biden. S-ar putea ca Trump sa reuseasca

Arizona, fief republican la ultimele cinci alegeri prezidentiale, ce are 11 voturi in Colegiul Electoral al Statelor Unite a fost deja numarat de unele televiziuni si ziare in dreptul lui Biden, desi democratul are doar 2,4% in fata lui Trump, in conditiile in care au fost numarate doar 86% dintre voturile de marti.

Alegeri SUA 2020: Premierul sloven pune sub semnul intrebarii anuntul triumfului lui Biden

Premierul Sloveniei, populistul Janez Jansa, a pus sambata sub semnul intrebarii anuntul victoriei democratului Joe Biden la scrutinul prezidential din SUA, apreciind ca i se pare interesant faptul ca fostul vicepresedinte democrat este felicitat inainte ca acuzatiile de frauda facute de presedintele american in exercitiu, republicanul Donald Trump, sa fi fost solutionate, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Alegeri SUA 2020. Joe Biden, noul presedinte al SUA, o viata in slujba cetatenilor

Veteranul politicii americane Joe Biden a fost ales cel de-al 46-lea presedinte al SUA dupa un scrutin electoral in prelungiri. A primit cele mai multe voturi din partea americanilor. La 77 de ani, dupa tragediile din familia sa, doua prime tentative nefructuoase si o campanie bulversata de pandemia covid-19 i-a convins pe americani ca este mai bun decat contracandidatul sau republica, Donald Trump, ca este un unificator, nu un dezbinator.

Alegeri SUA 2020: Traficul aerian este restrictionat deasupra casei lui Biden din Wilmington

A fost restrictionat traficul aerian deasupra casei lui Joe Biden din Wilmington, Delaware, si au fost trimise serviciile secrete, anticipandu-se o posibila victorie a acestuia in alegerile prezidentiale, relateaza CNN.

Alegeri SUA 2020 Actiunile in justitie ale lui Trump, respinse in Georgia si Michigan

Un judecator din Georgia a respins o petitie a echipei de campanie a presedintelui Donald Trump privind scrutinul prezidential, afirmand ca nu exista dovezi care sa-i sustina afirmatiile, relateaza agentia DPA. O decizie similara a fost luata in statul Michigan, scrie Agerpres.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2322 seconds )