Libnet.ro
UNICEF

23:00

ASF: Aproximativ 3% din politele RCA pentru camioane au primit tarife peste pragul de 20.000 de lei

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
ASF: Aproximativ 3% din politele RCA pentru camioane au primit tarife peste pragul de 20.000 de lei

Aproximativ 3% dintre politele RCA incheiate pentru camioane de peste 16 tone au primit tarife peste pragul de 20. 000 de lei in iulie fata de 1% in al doilea trimestru din acest an sau niciunul in primul trimestru din 2016, se arata intr-un comunicat de presa al Autoritatii de Supraveghere Financiara ASF). continuă pe Ziarul Bursa

Raport ASF: Asiguratorii au scumpit RCA pentru ca prefera sa se capitalizeze prin tarife si nu prin infuzii de capital

Politele RCA au fost scumpite semnificativ de catre firmele de asigurari din Romania pentru ca prefera sa se capitalizeze prin tarife si nu prin infuzii de capital, in timp ce, in cazul RCA pentru transportatorii rutieri, concurenta reala a.

Firmele de asigurari sustin ca pierd bani la politele RCA. Pentru 100 de lei incasati ele platesc 102 lei

Companiile de asigurari din Romania continua sa piarda bani pe segmentul RCA, intrucat in prima jumatate a anului, pentru fiecare 100 de lei incasati acestea au cheltuit circa 102 lei.

UPDATE Concluziile ASF dupa o ampla analiza asupra evolutiei preturilor RCA la transportatori: Firmele mici sunt tratate prea exigent, ceea ce constituie o practica de piata neadecvata

ASF a publicat joi o ampla analiza asupra evolutiei preturilor RCA la autocamioane si taxi-uri, 'demers care a avut drept scop identificarea cauzelor care au condus la escaladarea tarifelor RCA, precum si a eventualelor cazuri de discriminare a anumitor categorii de transportatori in procesul de stabilire a primelor de asigurare'. ASF arata ca 65% din politele incheiate pentru autoutilitare de peste 16 tone s-au situat, in luna iulie, sub plafonul de 12. 000 de lei, ca doar circa 3% din polite au primit tarife peste pragul extrem de 20. 000 de lei, iar alte 12% au tarife de peste 16. 000 lei, dar lasa fara raspuns principalele intrebari: Care au fost cauzele care au condus la escaladarea tarifelor RCA? Au existat sau nu cazuri de discriminare a anumitor categorii de transportatori?UPDATE 22:48) ASF pentru HotNews. ro: Este evident ca firmele mici, cu 5-10 camioane si cu transport international, sunt cele mai dezavantajate si au primele cele mai mari. Argumentul asiguratorilor este ca acestea au si profilul de risc cel mai ridicat si sunt mai vulnerabile. ASF nu a gasit evidente ca au fost incalcate legile sau normele in vigoare, dar constata ca plaja de prime este prea mare si firmele mici sunt tratate prea exigent, ceea ce constituie o practica de piata neadecvata.

ASF: Politele RCA la camioanele cu masa de peste 16 tone s-au scumpit de peste doua ori in ultimul an

Prima medie la asigurarile obligatorii de raspundere civila auto RCA) pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a fost in iulie de 10. 704 lei, cu 121% mai mare decat nivelul inregistrat in al doilea trimestru din 2015, de 4. 843 lei, potrivit unui raport de piata publicat joi de Autoritatea de Supraveghere Financiara ASF).

ASF: Asiguratorii au scumpit RCA pentru ca prefera sa se capitalizeze prin tarife si nu prin infuzii de capital

Firmele de asigurari din Romania au scumpit semnificativ politele RCA pentru ca prefera sa se capitalizeze prin tarife si nu prin infuzii de capital, in timp ce, in cazul RCA pentru transportatorii rutieri, concurenta reala a asiguratorilor este redusa, cu doar 3-4 jucatori, arata raportul Fluctuatia tarifelor RCA in perioada 2015-iulie 2016. prezentat saptamana aceasta in plenul consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara ASF).

Batranul care a strans din pensie bani pentru a cumpara doua incubatoare pentru maternitatea din Slatina, aduna acum bani pentru al treilea: Cati politicieni ii vor urma exemplul?! (VIDEO)

Batranul care a strans din pensie bani pentru a cumpara doua incubatoare pentru maternitatea din Slatina, aduna acum bani pentru al treilea: Cati politicieni ii vor urma exemplul?! Ion.

Criza refugiatilor: Merkel cere din nou cote pentru migranti

Cancelarul german considera inacceptabil faptul ca unele tari din UE refuza sa primeasca refugiati musulmani.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 23:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2286 seconds )