Libnet.ro
UNICEF

12:30

Ban Ki-moon cere eliberarea observatorilor OSCE retinuti in Ucraina

B1 B1,
Ban Ki-moon cere eliberarea observatorilor OSCE retinuti in Ucraina

Observatorii OSCE si militarii detinuti in estul Ucrainei trebuie imediat eliberati, a cerut, luni, secretarul ONU, Ban Ki-moon. Domnul Ban Ki-moon condamna cu fermitate capturarea acestor oameni si cere. continuă pe B1

Germania face presiuni Rusiei pentru eliberarea observatorilor OSCE

Ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier a intervenit pe langa omologul sau rus Serghei Lavrov pentru a obtine eliberarea observatorilor OSCE retinuti in estul Ucrainei, a anuntat sambata.

Seful Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa cere eliberarea observatorilor retinuti in estul Ucrainei

Ministrul elevetian al Afacerilor Externe, Didier Burkhalter, sef al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa OSCE), a condamnat, duminica, detentia observatorilor OSCE de catre rebelii.

Seful OSCE cere eliberarea observatorilor detinuti in estul Ucrainei

Seful in exercitiu al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa OSCE), ministrul elvetian al Afacerilor Externe, Didier Burkhalter, a condamnat, duminica, detentia observatorilor OSCE de catre rebelii prorusi din estul Ucrainei si a cerut eliberarea lor, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Germania si Franta fac presiuni asupra Rusiei pentru eliberarea observatorilor OSCE din Ucraina

Berlinul a apreciat duminica seara ca Moscova are datoria de a exercita presiuni asupra separatistilor prorusi din estul Ucrainei in vederea eliberarii observatorilor OSCE, in timp ce Parisul a avertizat in privinta unui derapaj care ar urma sa aiba consecinte considerabile.

Geoana: Autoritatile ruse sa isi foloseasca influenta directa pentru eliberarea observatorilor OSCE

Senatorul PSD Mircea Geoana condamna cu toata hotararea retinerea de catre insurgentii pro-rusi din Sloviansk a unui numar de observatori OSCE, el facand un apel catre autoritatile ruse sa foloseasca influenta directa asupra insurgentilor pentru eliberarea neintarziata a observatorilor.

Rusia a cerut eliberarea membrilor OSCE retinuti in Ucraina

Calitatea Rusiei de membru al OSCE o obliga sa ia masuri pentru eliberarea celor retinuti in Ucraina, au transmis oficialii rusi.

OSCE solicita eliberarea observatorilor detinuti in Ucraina

Seful OSCE, Didier Burkhalter, condamna si cere eliberarea observatorilor OSCE, detinuti in Ucraina, scrie Mediafax. Doar unul dintre cei opt observatori a fost eliberat, din cauza unor probleme de sanatate.

UCRAINA Kievul avertizeaza cu lupta, in cazul in care Rusia trimite in est trupe de mentinere a pacii/ OSCE trimite negociatori pentru a obtine eliberarea observatorilor luati ostatici

Militantii separatisti i-au acuzat sambata pe observatorii OSCE retinuti in urma cu o zi in estul Ucrainei ca sunt spioni ai NATO si au afirmat ca acestia nu vor fi eliberati decat in schimbul prizonierilor lor, transmite AFP. -------------------------Ora 21:33 Serghei Lavrov a subliniat, intr-o convorbire telefonica avuta cu secretarul de Stat american John Kerry, ca este necesara adoptarea cat mai rapid a unor masuri pentru dezescaladarea situatiei in Ucraina. Ora 18:53 Rebeli ucraineni care i-au capturat pe observatorii OSCE sustin ca sunt dispusi sa faca un schimb de prizonieri. Lavrov cere Statelor Unite sa isi foloseasca influenta pentrua obtine eliberarea liderilor miscarii de protest din sud-estul Ucrainei. Reuters)Ora 16:15 Rusia neaga ca ar fi incalcat spatiul aerian ucraineanOra 16:10 OSCE trimite in Ucraina o echipa de negociatori pentru a incerca sa ii elibereze pe observatorii retinuti de separatistiOra 16:02 Ucraina avertizeaza ca va lupta in cazul in care Rusie trimite trupe sub pretextul unei operatiuni de mentinere a pacii.

LIVETEXT UCRAINA Kievul avertizeaza cu lupta, in cazul in care Rusia trimite in est trupe de mentinere a pacii/ OSCE trimite negociatori pentru a obtine eliberarea observatorilor luati ostatici

Militantii separatisti i-au acuzat sambata pe observatorii OSCE retinuti in urma cu o zi in estul Ucrainei ca sunt spioni ai NATO si au afirmat ca acestia nu vor fi eliberati decat in schimbul prizonierilor lor, transmite AFP. -------------------------Ora 16:15 Rusia neaga ca ar fi incalcat spatiul aerian ucraineanOra 16:10 OSCE trimite in Ucraina o echipa de negociatori pentru a incerca sa ii elibereze pe observatorii retinuti de separatistiOra 16:02 Ucraina avertizeaza ca va lupta in cazul in care Rusie trimite trupe sub pretextul unei operatiuni de mentinere a paciiOra 15:33 Rusia si Germania au discutat posibili pasi pentru detensionarea crizei din UcrainaOra 14:26 Serviciile de Securitate ucrainene SBU) sustin ca observatorii OSCE sunt retinuti in conditii inumane si ca unul dintre ei necesita asistenta medicala de urgenta. Totodata, SBU mai sustine ca separatistii intentioneaza sa ii foloseasca drept scut uman. Reuters)Ora 14:23 Rusia anunta ca ia masuri pentru a rezolva situatia observatorilor OSCE insa nu precizeaza ce anume faceOra 13:15 Diplomatii europeni se intalnesc luni pentru a discuta sanctiunile impotriva RusieiOra 11:45 Rusia va face toti pasii posibili sa elibereze observatorii OSCE.

Polonia si Cehia fac apel la eliberarea fara conditii a observatorilor OSCE

Oficiali din echipele guvernamentale ale Poloniei si Republicii Cehe au facut apel, sambata, la eliberarea celor 13 observatori OSCE retinuti in estul Ucrainei, printre care se afla si ofiteri din cele doua tari, relateaza AFP.

ştiri de la B1

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2394 seconds )