Libnet.ro
UNICEF

12:30

Care este cea mai veche cladire din municipiul Iasi. Istoricii au lamurit o controversa perpetuata de interpretarea gresita a unui document de arhiva

Adevărul Adevărul,
Care este cea mai veche cladire din municipiul Iasi. Istoricii au lamurit o controversa perpetuata de interpretarea gresita a unui document de arhiva

Majoritatea iesenilor stiu ca Biserica Armeneasca ar fi cea mai veche cladire ramasa inca in picioare in municipiul Iasi. Teoria a fost demontata de specialistii de la Directia de Cultura. Cea mai veche cladire inca functionala din Iasi are o vechime de 430 de ani. continuă pe Adevărul

Biserica Sarbeasca, cea mai veche cladire din municipiu Arad

Trec zilnic pe langa ea, dar putini stiu ca este cea mai veche cladire din Arad. Este vorba despre Biserica Sarbeasca, care a fost intemeiata de capitanul Jovan Popovic Tekelija Iovan Popovici Techelia), intre anii 1698 si 1702, pentru familiile granicerilor sarbi conform documentelor 300 pedestrasi si 200 calareti) stabiliti aici impreuna cu familiile lor.

GALERIE FOTO Povestea Turnului Scarilor, cea mai veche cladire din Sibiu

Turnul Scarilor sau Poarta Scarilor este considerata de catre specialisti cea mai veche cladire din Sibiu aflata in picioare si astazi.

Cea mai veche casa din Timisoara a avut mereu santinela la poarta

Cladirea Garnizoanei din Piata Libertatii este cea mai veche casa din Timisoara care isi pastreaza volumetria initiala.

VIDEO Istorie locala: Casa Vergu-Manaila, cea mai veche constructie laica din municipiul Buzau

Cea mai veche constructie din oras, atestata documentar in 1794, a apartinut familiilor Vergu si Manaila si gazduieste in zilele noastre colectia de Etnografie si Arta populara. Are o destinatie provizorie de sediu administrativ al Muzeului, pe durata lucrarilor de reabilitare a cladirii principale a institutiei de cultura.

FOTO Biserica Sfantul Bartolomeu este cea mai veche cladire din Brasov

Biserica de pe strada Lunga dateaza din secolul al XIII-lea, chiar de la 1223 dupa cum sustin unele surse istorice. Este acum obiectiv turistic si poate fi vizitata.

Biserica Domneasca Sfantul Gheorghe- cea mai veche dintre cladire inca in picioare ale Pitestiului

In urma cu mai bine de 350 de ani, in aceeasi biserica veneau la slujbe domnitorul Tarii Romanesti Constantin Serban si sotia sa, Domnita Balasa, cei ce au si ctitorit edificiul care a supravietuit veacurilor.

GALERIE FOTO: Biserica Domneasca Sfantul Gheorghe- cea mai veche dintre cladire inca in picioare ale Pitestiului

In urma cu mai bine de 350 de ani, in aceeasi biserica veneau la slujbe domnitorul Tarii Romanesti Constantin Serban si sotia sa, Domnita Balasa, cei ce au si ctitorit edificiul care a supravietuit veacurilor.

Cea mai scazuta temperatura din acest sezon, la Miercurea Ciuc.

Cea mai scazuta temperatura din acest sezon, minus 13 grade Celsius, s-a inregistrat, luni dimineata, la Miercurea Ciuc, transmite Mediafax. Minima zilei si a sezonului, pana acum, de minus 13 grade Celsius, a fost inregistrata la Miercurea Ciuc in jurul orei 04. In urmatoarele ore temperatura a crescut pana la minus 11 grade, iar in jurul orei 8. 00 a coborat la minus 12 grade Celsius. Scaderea de temperatura este semnificativa, avand in vedere ca minima inregistrata ieri dimineata in .

Gerul pune stapanire pe Romania. Cea mai scazuta temperatura din acest sezon-minus 13 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

Vremea se raceste in urmatoarele saptamani, iar noaptea, in depresiuni, temperaturile pot cobori pana la -15 grade. Cea mai scazuta temperatura din acest sezon, minus 13 grade Celsius, s-a inregistrat, lun.

Cea mai scazuta temperatura din acest sezon - minus 13 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

Cea mai scazuta temperatura din acest sezon, minus 13 grade Celsius, s-a inregistrat, luni dimineata, la Miercurea Ciuc, informeaza Mediafax. Temperaturile au coborat pana la si sub limita gerului in toate localitatile judetului, astfel ca minus 11 grade Celsius s-au inregistrat la Joseni, minus 10 grade Celsius la Toplita, minus 9 grade la Odorheiu Secuiesc si minus 7 grade Celsius la Statia Meteo Bucin.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2143 seconds )