Libnet.ro
UNICEF

15:00

Cele mai cunoscute carti inspirate de locuri din Romania. Cum a ajuns Jules Verne sa scrie Castelul din Carpati si ce l-a ajutat pe Stoker in crearea lui Dracula

Adevărul Adevărul,
Cele mai cunoscute carti inspirate de locuri din Romania. Cum a ajuns Jules Verne sa scrie Castelul din Carpati si ce l-a ajutat pe Stoker in crearea lui Dracula

Castelul din Carpati, de Jules Verne, si Dracula, apartinand irlandezului Bram Stoker, sunt, fara indoiala, cele mai cunoscute romane inspirate de locuri din Romania. Corespondenta cu realitatea a descrierilor din cele doua carti nu este, intotdeauna, foarte exacta, desi se pare ca unul dintre cei doi scriitori ar fi vizitat, inainte de a scrie, Romania. continuă pe Adevărul

Cele mai bizare 20 de superstitii din Romania si din lume: pisica neagra aduce ghinion, paduchele pe frunte inseamna moarte, iar masturbarea te face impotent

Nu trebuie sa deschizi umbrela in interiorul casei, caci acest gest ar atrage ghinionul. Ce face pisica neagra in drum sau cate ceasuri rele sunt martea stim cu totii! Am mostenit inca din timpuri vechi superstitiile, iar antropologii si etnografii au incercat sa ne ofere explicatii.

Cele mai ascunse taine ale bisericii

Cele mai ascunse taine ale bisericii. Din cele mai vechi timpuri, Biserica a impus credinciosilor sai numeroase dogme, unele dintre ele fiind insa prea putin intelese cu adevarat. Desi unii preoti indeamna la respectarea lor, altii considera ca unele norme bisericesti trebuie sa se adapteze vremurilor actuale. Va prezentam in acest articol cateva dintre cele mai ascunse taine ale bisericii.

ANOFM: Peste 17.500 locuri de munca, cele mai multe in Bucuresti si Cluj

Peste 17. 500 de locuri de munca sunt vacante, cele mai multe fiind in Bucuresti, Cluj, Arad, Prahova si Arges, cele mai putine in Bacau, Mehedinti, Salaj, Ialomita si Vrancea, informeaza, vineri, Agentia.

ANOFM: Peste 17.500 locuri de munca, cele mai multe in Bucuresti si Cluj

Peste 17. 500 de locuri de munca sunt vacante, cele mai multe fiind in Bucuresti, Cluj, Arad, Prahova si Arges, cele mai putine in Bacau, Mehedinti, Salaj, Ialomita si Vrancea, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca ANOFM).

FOTO Cele mai vechi orase din Romania. Istoria de 25 de secole a cetatilor Callatis si Tomis. Sighisoara, cetatea atestata la 1280 sub numele de Castrum Sex

Chiar daca nu ocupa un loc in clasamentul celor mai batrane orase din lume, orasele din tara noastra au, totusi, o vechime considerabila. Potrivit istoricului slatinean Marin Scurtu, printre cele mai vechi asezari urbane de pe teritoriul tarii noastre se numara: Sighisoara, Sibiu, Constanta si Mangalia.

Secretul ORIGINII VIETII, descoperit intr-o pestera din Romania. Cercetatorii de la NASA au venit sa studieze fenomenul

In 1986 un grup de cercetatori romani a realizat una dintre cele mai mari descoperiri ale secolului, in timp ce facea cercetari asupra solului, in vederea construirii unei centrale electrice in apropierea Marii.

12.696 de reclamatii inregistrate la ASF in 2014, in scadere cu 5,78%/TOP 10 asiguratori cu cele mai multe reclamatii

Autoritatea de Supraveghere Financiara ASF) a inregistrat anul trecut 12. 696 de noi petitii de la asigurati, in scadere cu 5,78% fata de 2013. Dintre acestea, 9. 316 de petitii au fost solutionate in favoarea petentilor. Din analiza primelor 10 societati de asigurari cu cele mai multe reclamatii la ASF reiese ca, exceptand City Insurance si Allianz-Tiriac care au inregistrat cresteri ale numarului de petitii, cu 36,58%, respectiv 22,37%, celelalte societati de asigurare au inregistrat scaderi ale petitiilor in anul 2014. In perioada analizata, Euroins 33,62%) si Astra 24,64%) au inregistrat cumulat un procent de 58,26% din totalul petitiilor adresate ASF.

Cele mai educative desene animate pentru copii

Cele mai educative desene animate pentru copii pot contura un univers variat al cunoasterii. Copiii invata repede, folosind expresii si gesturi pe care le intalnesc in desene animate. Chiar daca unele serii animate prezinta caractere violente si ofera informantii irelevante, o alta parte poate deveni o sursa de semnificatii precise. Adevarul va propune o serie de desene animate educative pentru copii.

Cele mai senzuale zodii: perversul, carismaticul si romanticul

Trei dintre cele 12 semne ale zodiacului sunt considerate de astrologi drept cele mai senzuale zodii, sexualitatea debordanta a acestor nativi fiind legendara.

Cat masoara cele mai lungi gene din lume

Ucraineanul Valery Smagliy, in varsta de 58 de ani, din Kiev, are cele mai lungi gene din lume si spune ca acestea sunt atat de bogate gratie unei diete speciale.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2271 seconds )