Libnet.ro
UNICEF

08:00

Cetatenii Republicii Moldova pot vota in 11 sectii din Romania

Adevărul Adevărul,
Cetatenii Republicii Moldova pot vota in 11 sectii din Romania

Autoritatile din Republica Moldova anunta simplificarea procedurii pentru cetatenii moldoveni din diaspora la alegerile parlamentare care vor avea loc in 30 noiembrie, in Romania urmand sa fie infiintate trei noi sectii de votare, la Iasi, Suceava si Bacau, informeaza Mediafax. continuă pe Adevărul

La inchiderea sectiilor, pot vota doar cei aflati in sala cu cabinele de vot

Potrivit legii, la ora inchiderii sectiei de votare 21:00), pot vota doar alegatorii care se afla in incaperea cu cabinele de vot, a anuntat ieri Biroul Electoral pentru Strainatate BES), informand romanii din diaspora, potrivit surselor din presa.

Romania, primul partener comercial al Republicii Moldova

Romania este cel mai important partener comercial al Republicii Moldova, volumul schimburilor comerciale bilaterale crescand cu peste 24%, fata de primele trei trimestre ale anului 2013.

Analiza FUMN. Costurile reunificarii Republicii Moldova cu Romania

Departamentul geoeconomic a Fundatiei Universitare a Marii Negre FUMN),coordonat de Petrisor Peiu, a realizat o analiza a costurilor reunificarii Republicii Moldova cu Romania, pe baza grilei germane de evaluare a costurilor reunificarii.

Ambasadorul Romaniei la Chisinau: Sunt cozi foarte mari in Capitala. ii indemn pe romani sa voteze la sectii din afara orasului

Marius Lazurca, Ambasadorul Romaniei in R. Moldova: Interesul pentru scrutin este foarte mare. Desi am eficientizat cu mult procesul de vot, cozile sunt foarte mari in Chisinau. ii indemn pe romanii din Chisinau, care au posibilitatea, sa mearga si sa-si exercite dreptul de vot la sectiile de votare din Hancesti, Calarasi, Orhei. Sectiile din Ialoveni si Chisinau sunt foarte aglomerate.

Angela Merkel este ingrijorata de amenintarile Rusiei asupra Republicii Moldova, Serbiei si Georgiei

Intr-un discurs sustinut la Institutul Lowy din Sydney cu ocazia summitului G20, cancelarul german a declarat ca Occidentul trebuie sa actioneze ferm in fata actiunilor Rusiei.

in peste 30 de sectii din Ilfov nu se voteaza pentru ca nu mai sunt buletine de vot si autocolante

Busoi a precizat intr-o conferinta de presa incidente din judetele tarii aratand ca in localitatile Popesti, Corbeanca, Bragadiru si Voluntari presedintii sectiilor refuza sa ofere reprezentantilor ACL in acest sectii copii dupa listele suplimentare, desi legea spune ca aceste copii trebuie sa fie disponibile tuturor reprezentantilor din biroul sectiilor de votare.

Declaratia pe propria raspundere. Cum arata formularul prin care romanii pot vota pe listele suplimentare. Documentul trebuie datat si semnat in fata comisiei

Biroul Electoral Central are publicat pe site-ul bec2014. ro, dedicat alegerilor prezidentiale 2014, formularul pentru declaratia pe propria raspundere, prin care romanii pot vota pe listele suplimentare, la alta sectie de votare decat cea la care sunt arondati. Documentul este extrem de important mai ales pentru romanii din diaspora, fiind necesara completarea anterioara a acestuia, cu conditia sa fie datat si semnat in fata comisiei de votare.

Analiza FUMN.Cat ne-ar costa unirea cu Republica Moldova

Departamentul geoeconomic al Fundatiei Universitare a Marii Negre FUMN), coordonat de Petrisor Peiu, a realizat o analiza a costurilor reunificarii Republicii Moldova cu Romania, pe baza grilei germane de evaluare a costurilor reunificarii.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2834 seconds )