Libnet.ro
UNICEF

20:00

Comunicat ANRM: pretul gazelor, calculat in functie de bursa din Viena

România Liberă România Liberă,
Comunicat ANRM: pretul gazelor, calculat in functie de bursa din Viena

ANRM a emis vineri ordinul prin care pretul de referinta pentru gazele naturale extrase in Romania, . continuă pe România Liberă

Oficial: Pretul de referinta al gazelor se va calcula in functie de bursa din Viena

Pretul de referinta al gazelor naturale extrase in Romania, cel in functie de care se calculeaza redeventele pe care companiile trebuie sa le plateasca statului roman, va fi cel stabilit de bursa CEGH Viena. Ordinul emis vineri de ANRM va intra in vigoare la data publicarii sale in Monitorul Oficial.

Agentia pentru Resurse Minerale vrea ca redeventele petroliere sa fie calculate in functie de pretul gazelor de pe bursa de la Viena/ Statul a pierdut peste 7 miliarde de lei, din cauza inghetarii pretului de referinta timp de 10 ani

Pretul de referinta al gazelor in baza caruia sunt calculate redeventele petroliere nu a mai fost actualizat din anul 2008, motiv pentru care s-au pierdut la bugetul de stat incasari de peste 7 miliarde de lei, doar in perioada 2010-2015, dupa cum arata doua rapoarte al Curtii de Conturi, a declarat miercuri Dorinel Unsarescu, consilier al presedintelui Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale ANRM), potrivit Agerpres. ANRM a contestat rapoartele in instanta, insa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat castig de cauza Curtii de Conturi. In aceste conditii, ANRM este obligat sa actualizeze pretul de referinta al gazelor, fiind luate in calcul patru variante de calcul. Dintre cele patru, ANRM prefera varianta evaluare pe baza preturilor si a volumelor tranzactionate la o bursa externa bursa de la Viena).

Pretul pentru gazele naturale extrase in Romania, calculat in functie de cotatiile de la bursa din Viena

Pretul de referinta pentru gazele naturale extrase in Romania se va calcula in functie de preturile de tranzactionare de la bursa din Viena, potrivit unui ordin emis vineri de Agentia Nationala pentru.

Bursa din Bucuresti a deschis PE ROSU dupa unda de SOC din SUA

Bursa din Bucuresti a deschis pe rosu dupa unda de soc din SUA. Caderi masive s-au inregistrat si pe bursele din Europa si din Asia. La Bursa din Bucuresti, indicele BET are o cadere de 3,7%, iar cele .

ştiri din Economie

ştiri de la România Liberă

actualitate, 20:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2475 seconds )