Libnet.ro
UNICEF

09:30

Consiliul European fara Marea Britanie. Iohannis: Declaratie comuna de unitate si coeziune a Uniunii Europene. Urmarim apararea intereselor romanilor din UK

România Liberă România Liberă,
Consiliul European fara Marea Britanie. Iohannis: Declaratie comuna de unitate si coeziune a Uniunii Europene. Urmarim apararea intereselor romanilor din UK

Presedintele Klaus Iohannis a declarat la finalul reuniunii liderilor UE de la Bruxelles ca s-a adoptat o declaratie comuna, dupa votul Marii Britanii de iesire din Uniune . continuă pe România Liberă

Donald Tusk, dupa primul summit UE fara Marea Britanie: Daca Londra vrea acces la piata unica, trebuie sa respecte cele patru libertati fundamentale

Liderii europeni au avertizat miercuri Marea Britanie ca nu va putea negocia un acces preferential la piata unica, dupa iesirea din blocul comunitar, respingand orice incercare a Londrei de a restrange libera circulatie a persoanelor, scrie AFP.

Liderii UE se intalnesc, astazi, pentru prima data fara Marea Britanie, pentru a oferi noi perspective proiectului european

Liderii din tarile membre UE se intalnesc miercuri dimineata la Bruxelles, pentru prima data fara Marea Britanie, pentru a incerca sa ofere un nou orizont unui proiect european zguduit de Brexit, relateaza AFP.

Tusk a convocat un nou summit UE in luna septembrie, fara Marea Britanie, pentru a discuta viitorul Uniunii

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat marti, inainte de primul summit UE convocat dupa anuntarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie, ca o noua reuniune la varf a Uniunii va avea loc in luna septembrie, pentru a evalua viitorul blocului comunitar, relateaza Associated Press.

BREXIT: Urmatorul summit al UE va fi pe 16 septembrie la Brastislava, fara Marea Britanie

Liderii politici din cele 27 de state membre ramase in Uniunea Europeana dupa votul pentru Brexit intentioneaza sa se intalneasca din nou pe 16 septembrie, pentru a discuta despre implicatiile iesirii Regatului Unit din blocul comunitar, relateaza miercuri agentia DPA, preluata de Agerpres.

Brexit. Reuniune a liderilor UE la Bruxelles, fara Marea Britanie

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene se reunesc, miercuri dimineata, la Bruxelles, in incercarea de a stabili un plan de parcurs, dupa decizia Marii Britanii de a iesi din blocul comunitar. Este prima data cand Regatul Unit nu va participa la discutii.

Klaus Iohannis: Regretam rezultatul referendumului din Marea Britanie. Dreptul de libera circulatie si la munca va fi respectat in continuare

Presedintele Klaus Iohannis a tinut o declaratie de presa, miercuri, dupa sedintele Consiliului European, acesta dand asigurari ca dreptul la circulatie si de munca al romanilor din Marea Britanie nu va fi afectat in urmatoarea perioada.

Iohannis, despre cum isi va apara Romania compatriotii care traiesc si lucreaza in Marea Britanie

Romania este constienta ca trebuie sa se implice pentru romanii din Marea Britanie si va face acest lucru, iar decizia poporului britanic, in urma referendumului, ca Regatul sa iasa din Uniunea Europeana trebuie abordata cu luciditate si calm, a declarat marti, la Bruxelles, presedintele Klaus Iohannis. Presedintele a vorbit cu presa romana la sosirea lui la Consiliul European. Agerpres aminteste ca tema principala a reuniunii de la Bruxelles a sefilor de state si de guverne este iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, un proces ce nu are precedent in istoria UE.

Pozitia Romaniei la Consiliul European: Iohannis va pleda pentru necesitatea regandirii proiectului european

Presedintele Klaus Iohannis, va participa, in perioada 28 - 29 iunie la reuniunea Consiliului European, unde se va discuta despre rezultatele referendumului din Marea Britanie. Seful statului a anuntat ca Romania va pleda pentru redefinirea proiectului european, astfel incat exemplul Marii Britanii sa nu fie urmat si de alte state membre.

Consiliul European la final. Siegfried Muresan: UE nu poate fi tap ispasitor pentru neajunsurile de la nivel national

Liderii Uniunii Europene discuta de doua zile, intr-un summit de urgenta organizat la Bruxelles, despre situatia creata de referendumul din Marea Britanie, care a ales sa iasa din UE, si despre modul cum Brexit-ul se poate realiza fara efecte negative prea mari. Europarlamentarul roman Siegfried Muresan a declarat pentru Romania libera ca oamenii politici de la varful Uniunii Europene sunt dezamagiti de pozitia britanica, dupa ce chiar anul acesta au facut concesii importante Regatului Unit. Totusi, se arata hotarati sa fie fermi, desi Londra va ramane un partener al UE.

Iohannis: Romania e constienta ca trebuie sa se implice pentru romanii din Marea Britanie si o va face

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, inainte de reuniunea Consiliului European, ca Romania este constienta ca trebuie sa se implice pentru romanii din Marea Britanie si va face acest lucru, iar decizia poporului britanic, in urma referendumului, ca Regatul sa iasa din Uniunea Europeana trebuie abordata cu luciditate si calm.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2409 seconds )