Libnet.ro
UNICEF

01:05

Dobanda cheie in zona euro, pastrata la minimul record

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Dobanda cheie in zona euro, pastrata la minimul record

Banca Centrala Europeana BCE) a decis joi mentinerea dobanzii de politica monetara la nivelul minim record de 0,15%, decizia fiind anticipata de toti analistii consultati de Bloomberg. continuă pe Wall-Street Ro

BCE mentine dobanda de politica monetara la minimul record de 0,15%

Banca Centrala Europeana a mentinut joi dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 0,15%, unde se afla din luna iunie. Consiliul guvernatorilor BCE a hotarat ca rata dobanzii la operatiunile.

EY: Zona euro se asteapta la o crestere economica de 1,1% in 2014

Dupa doi ani de scadere a PIB-ului, zona euro se asteapta la o crestere de 1,1% in 2014, urmata de o accelerare de pana la 1,5% in 2015 si de un ritm usor mai rapid in perioada 2016 - 2018, conform editiei de vara a prognozei EY eurozone Forecast EEF), trimisa redactiei.

Rata somajului din zona euro a ramas stabila, la 11,6%

Numarul somerilor din zona euro a scazut in mai la 18,552 milioane de persoane, de la 18,580 milioane in aprilie, dar rata somajului s-a mentinut la 11,6%, deoarece regiunea isi revine lent din cea mai indelungata perioada de recesiune, arata date publicate marti de Oficiul European de Statistica Eurostat).

Inflatia in zona euro, la cel mai redus nivel din ultimii patru ani

Rata anuala a inflatiei in zona euro s-a mentinut pentru a doua luna consecutiv la cel mai redus nivel din ultimii peste patru ani.

Andrei Radulescu., Banca Transilvania: Decizia BNR de a mentine dobanda de referinta la 3,5% si a rezervelor minime obligatorii la depzitele in lei si scaderea celor pentru valuta era asteptata de piata.

Deciziile BNR de astazi au confirmat scenariul macroeconomic central elaborat de Banca Transilvania. Dupa parerea noastra, reducerea ratei RMO aplicabila pasivelor in valuta a fost determinata de noile decizii de relaxare a politicii monetare din Zona Euro de la sedinta din iunie), intr-un context caracterizat prin consolidarea stabilitatii financiare pe plan intern, dar si de climatul benign din pietele financiare internationale. explica coordonatrul Departamentului de analiza al BT, Andrei Radulescu.

BNR reduce rezervele minime obligatorii in valuta ale bancilor si le mentine pe cele in lei. Dobanda-cheie ramane 3,5%

Banca Nationala a Romaniei BNR) a decis, in sedinta de politica monetara de astazi, sa reduca rezervele minime obligatorii in valuta ale bancilor comerciale de la 18% la 16%.

BNR mentine dobanda cheie si reduce rezervele minime obligatorii in valuta la 16%

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat sa mentina dobanda de politica monetara la nivelul de 3,5% pe an, dar va reduce ratele rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta ale institutiilor de credit, de la 18% la.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1978 seconds )