Libnet.ro
UNICEF

10:00

Doi economisti americani au castigat premiul Nobel

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Doi economisti americani au castigat premiul Nobel

Profesorii americani Alvin Roth si Lloyd Shapley au castigat premiul Nobel pentru Economie pe anul 2012, pentru teoria alocarilor stabile si practica designului de piata, conform anuntului facut ieri, la Stockholm, de Comitetul Nobel. continuă pe Ziarul Bursa

Premiul Nobel pentru Economie a fost acordat profesorilor americani Alvin E. Roth si Lloyd S. Shapley

Doi profesori din Statele Unite au castigat in acest an Premiul Nobel pentru Economie. Alvin E. Roth, de la Universitatea Harvard, si Lloyd S. Shapley, de la Universitatea din California, au fost distinsi pentru.

Premiul NOBEL pentru ECONOMIE a fost castigat de americanii Alvin Roth si Lloyd Shapley.

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat americanilor Alvin E. Roth, de la Universitatea Harvard, si Lloyd S. Shapley, de la Universitatea din California, pentru teoria alocarilor stabile si practica designului de piata, a anuntat, luni, Comitetul Nobel, scrie Mediafax. Printre favoritii la castigarea premiului pentru economie in acest an s-au aflat americanul Robert Shiller Universitatea Yale), Kenneth Rogoff Harvard), Carmen Reinhart Harvard) si Paul Romer, cunoscut pentru .

Premiul Nobel pentru Economie 2012 a fost acordat americanilor Alvin Roth si Lloyd Shapley

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2012 a fost atribuit profesorilor americani Alvin Roth Universitatea Harvard) si Lloyd Shapley UCLA), a anuntat luni, Academia Regala Suedeza pentru Stiinte. Acesta este cel.

Premiul Nobel pentru economie a fost castigat de americanii Alvin Roth si Lloyd Shapley

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat americanilor Alvin E. Roth foto), de la Universitatea Harvard, si Lloyd S. Shapley, de la Universitatea din California, pentru teoria alocarilor stabile si practica designului de piata, a.

ULTIMA ORA Premiul Nobel pentru Economie - americanii Alvin Roth si Lloyd Shapley

Premiul Nobel pentru Economie 2012 a fost decernat luni americanilor Alvin Roth si Lloyd Shapley pentru studiile lor legate de piete si de modalitatile de ajustare a actorilor, scrie AFP. In acest an premiul recompenseaza o problema economica centrala: cum sa asociezi diferiti agenti in cel mai bun mod posibil, a anuntat comitetul Nobel. Roth 61 de ani) este profesor la Harvard Business School si este specializat pe teoria jocurilor la fal ca un alt fost laureat, John Nash). Shapley 89 de ani) este considerat cel mai mare teoretician in materie de jocuri, ambii laureati fiind promotori ai economiei experimentale.

UE castiga premiul Nobel pentru pace

Ca recunoastere a contributiei de peste sase decenii la promovarea pacii, a democratiei, drepturilor omului si a reconcilierii in Europa, Uniunea Europeana UE) a fost desemnata, vineri, de catre Comisia Norvegiana pentru Nobel, castigatoarea de anul acesta a premiului Nobel pentru pace.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 10:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2147 seconds )