Libnet.ro
UNICEF

10:00

Premiul Nobel pentru economie a fost castigat de americanii Alvin Roth si Lloyd Shapley

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Premiul Nobel pentru economie a fost castigat de americanii Alvin Roth si Lloyd Shapley

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat americanilor Alvin E. Roth foto), de la Universitatea Harvard, si Lloyd S. Shapley, de la Universitatea din California, pentru teoria alocarilor stabile si practica designului de piata, a. continuă pe Wall-Street Ro

Premiul NOBEL pentru ECONOMIE a fost castigat de americanii Alvin Roth si Lloyd Shapley.

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat americanilor Alvin E. Roth, de la Universitatea Harvard, si Lloyd S. Shapley, de la Universitatea din California, pentru teoria alocarilor stabile si practica designului de piata, a anuntat, luni, Comitetul Nobel, scrie Mediafax. Printre favoritii la castigarea premiului pentru economie in acest an s-au aflat americanul Robert Shiller Universitatea Yale), Kenneth Rogoff Harvard), Carmen Reinhart Harvard) si Paul Romer, cunoscut pentru .

Premiul Nobel pentru Economie a fost acordat profesorilor americani Alvin E. Roth si Lloyd S. Shapley

Doi profesori din Statele Unite au castigat in acest an Premiul Nobel pentru Economie. Alvin E. Roth, de la Universitatea Harvard, si Lloyd S. Shapley, de la Universitatea din California, au fost distinsi pentru.

ULTIMA ORA Premiul Nobel pentru Economie - americanii Alvin Roth si Lloyd Shapley

Premiul Nobel pentru Economie 2012 a fost decernat luni americanilor Alvin Roth si Lloyd Shapley pentru studiile lor legate de piete si de modalitatile de ajustare a actorilor, scrie AFP. In acest an premiul recompenseaza o problema economica centrala: cum sa asociezi diferiti agenti in cel mai bun mod posibil, a anuntat comitetul Nobel. Roth 61 de ani) este profesor la Harvard Business School si este specializat pe teoria jocurilor la fal ca un alt fost laureat, John Nash). Shapley 89 de ani) este considerat cel mai mare teoretician in materie de jocuri, ambii laureati fiind promotori ai economiei experimentale.

Premiul Nobel pentru Economie 2012 a fost acordat americanilor Alvin Roth si Lloyd Shapley

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2012 a fost atribuit profesorilor americani Alvin Roth Universitatea Harvard) si Lloyd Shapley UCLA), a anuntat luni, Academia Regala Suedeza pentru Stiinte. Acesta este cel.

Joseph Stiglitz, laureatul premiului Nobel pentru Economie, critica euro: Nu este bun pentru pace

Euro ii divide pe europeni si nu este bun pentru pace, a afirmat americanul Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru Economie intr-un interviu aparut luni in cotidianul Handelsblatt, relateaza AFP.

UE castiga premiul Nobel pentru pace

Ca recunoastere a contributiei de peste sase decenii la promovarea pacii, a democratiei, drepturilor omului si a reconcilierii in Europa, Uniunea Europeana UE) a fost desemnata, vineri, de catre Comisia Norvegiana pentru Nobel, castigatoarea de anul acesta a premiului Nobel pentru pace.

Ultimul premiu Nobel din acest an, cel pentru economie, a fost castigat de americanii Alvin Roth si Lloyd Shapley

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat americanilor Alvin E. Roth, de la Universitatea Harvard, si Lloyd S. Shapley, de la Universitatea din California, pentru teoria alocarilor stabile si practica designului de piata, a anuntat, luni, Comitetul Nobel.

Doi economisti americani au castigat premiul Nobel

Profesorii americani Alvin Roth si Lloyd Shapley au castigat premiul Nobel pentru Economie pe anul 2012, pentru teoria alocarilor stabile si practica designului de piata, conform anuntului facut ieri, la Stockholm, de Comitetul Nobel.

Luni se acorda Nobelul in economie. Favoriti sunt doi americani: Robert Schiller si Kenneth Rogoff. Vezi de ce 1997 a fost un an asimilat erorii in decernarea Nobelului ori laureatii care au dat faliment

Luni urmeaza sa se acorde Premiul Nobel pentru Economie, favoriti fiind considerati americanii Robert Schiller si Kenneth Rogoff, desi printre numele propuse se afla si Olivier Blanchard, economistul sef al FMI. Numele oficial al acestui premiu este Premiul Sveriges Riksbank in stiinte economice in memoria lui Alfred Nobel. Nu este unul dintre Premiile Nobel fondate cu voia lui Alfred Nobel in 1985, dar este considerat a fi unul dintre ele. Ideea unui premiu Nobel a venit tarziu si ii apartine unui bancher central suedez, Per asbrink. La implinirea a 300 de ani de la existenta, guvernatorul i-a cerut unui consilier economic sa gaseasca o modalitate de a recompensa munca economistilor. Banca centrala a Suediei a contactat Fundatia Nobel si Academia regala de Stiinte si in mai 1968 cele 3 institutii s-au pus de accord asupra criteriilor privind noul premiu.

LOTO 6/49: Premiul de peste un milion de euro a fost castigat

Premiul categoriei I la extragerea Loto 6/49 de duminica, de peste un milion de euro, a fost castigat, numerele norocoase find 43, 12, 24, 36, 7 si 16, potrivit site-ului Loteriei Romane. Castigul la categoria I.

actualitate, 10:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2615 seconds )