Libnet.ro
UNICEF

22:30

Doi ministri, prezenti la dezbaterile pe Rosia Montana

Antena3 Antena3,
Doi ministri, prezenti la dezbaterile pe Rosia Montana

Doi ministri sunt prezenti, marti, la dezbaterile din comisia de administratie pe tema proiectului de exploatare de la Rosia Montana. Este vorba despre ministrul Mediului, Rovana Plumb si cel al Culturii,. continuă pe Antena3

A opta zi de PROTESTE impotriva proiectului de la Rosia Montana. ...

Un nou protest pentru Rosia Montana va a avea loc, duminica incepand cu ora 17. 00, in Piata Universitatii, potrivit unui anunt postat pe Facebook. Aceasta este a opta zi de proteste impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana si a exploatarii gazelor de sist, transmite Hotnews. Citeste si REPORTAJ. In mijlocul protestului din Piata Universitatii: Uniti salvam Rosia Montana! La protest si-au anuntat prezenta cateva mii de persoane, iar participantii vor purta camasi albe. La .

ROSIA MONTANA. 5.000 de oameni protesteaza in Bucuresti.

UPDATE: Mii de oameni din toata tara protesteaza, la aceasta ora, fata de proiectul minier de la Rosia Montana. Astfel, la Iasi, manifestantii au blocat tramvaiele, iar la Cluj, cei 6. 000 de oameni au blocat centrul orasului. In Bucuresti, cei 5. 000 de protestatari se indreapta spre Piata Universitatii. Citeste si A opta zi de PROTESTE impotriva proiectului de la Rosia Montana. Sunt asteptati MII de manifestanti --- Participantii la protestul din Capitala fata de proiectul minier de la .

Proteste pro Rosia Montana. De ce sunt bune pentru Romania.

Protestele din tara impotriva exploatarii aurului de la Rosia Montana nu mai au, de fapt, aproape nici o legatura cu stoparea mineritului in zona. Daca romanii ar fi fost revoltati doar de asta, ar fi iesit in piata cateva sute, ca in anii trecuti, s-ar fi revoltat in sedii de ONG-uri si pe Facebook. Manifestatiile din ultima saptamana s-au transformat insa intr-o revolta impotriva minciunii si a dispretului cu care politicienii ne trateaza de doua decenii, intr-un strigat impotriva celor care .

Proteste pro Rosia Montana. De ce sunt benefice pentru Romania.

Protestele din tara impotriva exploatarii aurului de la Rosia Montana nu mai au, de fapt, aproape nici o legatura cu stoparea mineritului in zona. Daca romanii ar fi fost revoltati doar de asta, ar fi iesit in piata cateva sute, ca in anii trecuti, s-ar fi revoltat in sedii de ONG-uri si pe Facebook. Manifestatiile din ultima saptamana s-au transformat insa intr-o revolta impotriva minciunii si a dispretului cu care politicienii ne trateaza de doua decenii, intr-un strigat impotriva celor care .

Badea, despre protestele privind Rosia Montana: Putem vorbi de o reactie viguroasa a cetatenilor Romaniei

Mircea Badea a comentat, in editia de duminica seara a emisiunii in gura presei, reactia viguroasa a cetatenilor Romaniei in legatura cu proiectul minier de la Rosia Montana. Sunt cumva extenuat din.

Salvati Rosia Montana de socialisti

Una din parerile pe care am auzit-o zilele acestea in legatura cu protestele impotriva legii Rosia Montana este aceea ca asistam la o noua moda in domeniul actiunilor civice, departe de ciocnirile ideologice ale anilor 90 si de dezbaterile reductioniste, in buna masura false, de tip Stanga vs. Dreapta care se poarta intre politicieni. Nimic mai gresit.

LIVE TEXT Protestele impotriva proiectului de la Rosia Montana, ziua 10: Manifestantii au ocupat bd. Regina Elisabeta

Peste 50 de persoane erau marti, la ora 19. 30, in Piata Universitatii din Capitala, la fantana de la Facultatea de Arhitectura, pentru a manifesta, pentru a zecea zi la rand, impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana si a exploatarii gazelor de sist. Pe Facebook se vehiculeaza ca acel cvartet care a improvizat un concert in mijlocul strazii, luni seara, va canta din nou in jurul orei 23. In acelasi timp, in fata Teatrului National, alte circa 50 de persoane protesteaza impotriva legii care permite eutanasierea cainilor maidanezi. ------------------------------------------------------Ora 22. 50 Protestatarii au ocupat bulevardul Regina Elisabeta. Sunt aproximativ 400 de manifestanti in Piata, numarul lor continua sa creasca. Ora 21. 50 Potrivit reporterului HotNews. ro la fata locului, in Piata sunt circa 200 de persoane. Ei scandeaza Uniti, salvam Rosia Montana, bat in tobe si in sticle de plastic. Ora 20. 20 Oamenii din Piata scandeaza Uniti, salvam Rosia Montana, dar si impotriva gazelor de sist: Opriti, opriti gazele de sist. Ora 20. 15 Protestatarii au afisat un banner cu revendicarile lor vezi foto)Ramai pe HotNews. ro pentru a urmari desfasurarea evenimentelor din Piata Universitatii.

LIVE TEXT Protestele impotriva proiectului de la Rosia Montana, ziua 10: Manifestantii au ocupat bd. Regina Elisabeta si au improvizat un concert in mijlocul strazii

Peste 50 de persoane erau marti, la ora 19. 30, in Piata Universitatii din Capitala, la fantana de la Facultatea de Arhitectura, pentru a manifesta, pentru a zecea zi la rand, impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana si a exploatarii gazelor de sist. Pe Facebook se vehiculeaza ca acel cvartet care a improvizat un concert in mijlocul strazii, luni seara, va canta din nou in jurul orei 23. In acelasi timp, in fata Teatrului National, alte circa 50 de persoane protesteaza impotriva legii care permite eutanasierea cainilor maidanezi. --------------------------------------------------Ora 01. 30 In Piata au mai ramas doar vreo 50 de protestatariOra 01. 05 Jandarmii forteaza eliberarea bulevardului. A fost deschis traficul pe o banda in directia CismigiuOra 00. 55 Pe bulevard mai sunt circa 100 de persoane, iar jandarmii fac apeluri repetate sa se elibereze carosabilul. Se striga acum Romania, stat politienesc. Ora 00. 45 Jandarmii sunt aplaudati de multimeOra 00. 42 Jandarmii fac apel la protestatari sa elibereze carosabilul. Noi grupuri de manifestanti parasesc Piata. Altii se asaza exact in fata jandarmilor, iar altii strang mucurile si gunoaiele in pungi de plasticOra 00. 37 Lumea s-a asezat jos pe carosabil si se striga Nu plecam, nu capitulam!Ora 00. 30 Jandarmii strang randurile, iar o parte dintre manifestanti intra in clinciuri verbale cu acestia. Unii protestatari ii provoaca pe jandarmi si le cer socotealaOra 00. 25 Multimea se imputineaza. Jandarmii strang cordoaneleOra 00. 13 In Piata mai protesteaza in jur de 300 de persoane Ora 23. 55 Unii protestatari incep sa paraseasca Piata, in timp ce manifestantii aflati pe biciclete se invart in cerc intre zona multimii si cordonul de jandarmi dinspre rondul de la UniversitateOra 23. 48 Protestul s-a reluat, dupa ce o noua tura de trolee au fost lasate sa treaca prin mijlocul multimii, in ambele sensuriOra 23. 42 Cvartetul si-a incheiat prestatia in aplauzele tuturor. S-a scandat bis, iar apoi intreaga multime a inceput sa strige Uniti, salvam Rosia Montana. Ora 23. 35 Se canta imnul Romaniei in aplauzele multimii. Toata lumea s-a ridicat in picioare si canta versurile in corOra 23. 32 Se canta Oasis - Wonderwall, in timp ce multimea murmura versurileOra 23. 25 S-a cantat Andre Rieu - Second Waltz si John Lennon - ImagineOra 23. 10 Protestatarii elibereaza carosabilul pe un fir pentru a lasa troleele sa treaca. Intre timp, in mijlocul multimii isi fac aparitia tinerii care cu o seara in urma au improvizat un concert de muzica clasica, in aplauzele manifestantilor. Ora 22. 50 Protestatarii au ocupat bulevardul Regina Elisabeta. Sunt aproximativ 400 de manifestanti in Piata, numarul lor continua sa creasca. Ramai pe HotNews. ro pentru a urmari desfasurarea evenimentelor din Piata Universitatii.

VIDEO Victor Ponta: Proiectul Rosia Montana este inchis. Protestele si-au atins scopul. In mod sigur nu va exista raspunderea Guvernului daca va exista un proces

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana este inchis si ca protestele de strada si-au atins scopul. Victor Ponta a precizat, vizibil suparat, ca nu a existat in USL o discutie despre respingerea acestui proiect, dar s-au antepronuntat liderii. Primul ministru a precizat ca s-a deplasat la Parlament pentru a se asigura ca dl Antonescu pune rapid pe ordinea de zi proiectul de lege privind Rosia Montana), se respinge, la fel va fi si la camera. Anuntul premierului vine la o ora dupa ce Crin Antonescu a declarat sa se opune proiectului. Sedinta birourilor permanente ale Senatului si Camerei pentru infiintarea unei comisii speciale pentru Rosia Montana, programata pentru luni, a fost anulata dupa declaratiile celor doi lideri USL. UPDATE 14:48: Victor Ponta: Nu vrem sa prostim oamenii, la 11:00 sa anunta ca sustinem si la 1:00 sa nu mai sustinem proiectul. ) Domnul Blaga si Antonescu au spus dinainte ca sunt contra. Atunci trebuie sa intram rapid la Senat - sigur, pe procedura normala, la comisii. O decizie pe un proiect atat de controversat trebuie luat de institutia suprema a tarii - de aceea am trimis proiectul la Parlament. Sa discute cu proiectul de lege pe masa. Din moment ce nu exista sprijin parlamentar, nu are rost sa tinem oamenii incurcati. Intra la Senat, se respinde, intra in procedura de urgenta si la Camera. 37: Victor Ponta a declarat ulterior ca vor exista cereri de despagubiri din partea companiei de la Rosia Montana, dar in mod sigur nu va exista raspunderea Guvernului daca va exista un proces. Eu nu stiu cit vor cere despagubiri, dar probabil ca vor cere. La PSD fiecare voteaza cum crede de cuviinta.

Victor Ponta: Proiectul Rosia Montana se respinge. ...

Victor Ponta a declarat, luni, ca proiectul Rotia Montana se respinge. Oricum vom avea procese. Nu vreau ca eu sau alti ministri sa fim acuzati de subminarea economiei nationale. Declaratia premierului vine la cateva minute dupa ce liderul PNL, Crin Antonescu, a cerut suspendarea proiectului. CITITI SI Crin Antonescu, declaratii despre Rosia Montana: Cred ca proiectul trebuie respins Totodata, sedinta Parlamentului, programata luni pentru o dezbatere pe tema proiectului minier de la Rosia .

ştiri din Politica

ştiri de la Antena3

actualitate, 22:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2519 seconds )