Libnet.ro
UNICEF

16:00

Dolarul castiga tot mai mult teren in fata euro

Antena3 Antena3,
Dolarul castiga tot mai mult teren in fata euro

Cresterea economica a Statelor Unite a dus la aprecierea dolarului in raport cu majoritatea celorlalte monede. Afirmatia este valabila mai ales in cazul euro, al carui curs de schimb se apropie de paritate cu. continuă pe Antena3

O zi calma pentru moneda nationala/ Zlotul si forintul au pierdut teren fata de moneda unica in timp ce leul a fost cotat la 4.4856/EUR

Luni a fost o zi saraca in anunturi asteptate de pietele financiare. Investitorii vor astepta ca ALCOA sa dea ca de obicei startul sezonului raportarilor companiilor americane fiind dornici sa afle si cum privesc strategii producatorului de aluminiu evolutia economiei globale in 2015. Cresterea dolarului in fata euro a luat un moment de respiro dupa ce vineri in SUA anuntul privind nivelul salariilor a fost sub asteptari. Luni dimineata perechea s-a mentinut peste 1. 1800, tranzactionandu-se in momentul redactarii in jurul a 1. Coroana ceha a atins un minim al ultimilor sase ani fata de euro la 28. 520/EUR pe masura ce cresc asteptarile ca 268;eska Narodni Banka sa ia masuri de relaxare a politicii monetare. Zlotul si forintul au pierdut deasemenea teren fata de moneda unica in timp ce leul s-a mentinut in jurul nivelului de 4. Consideram ca leul va inchide in aceasta zona astazi, se arata intr-un raport al Piraeus Bank, destinat investitorilor.

Romania si-a continuat si in 2014 declinul demografic. In cativa ani, vom simti acest declin in numarul tot mai redus de elevi, vom avea mai putini participanti pe piata muncii si taxe mai mari pentru a putea achita pensiile

Cifrele furnizate luni dimineata de Statistica vin sa confirme declinul demografic al Romaniei, cu impact sever asupra economiei, educatiei, acest impact urmand sa se vada in populatia scolara, populatia de varsta fertila, populatia in varsta de munca samd. Daca vom continua in acest ritm, in cativa ani numarul elevilor de varsta scolara va presupune desfiintarea mai multor posturi de profesori/invatatori, populatia in varsta de munca se va rari si ea, ceea ce ar putea pune o mare presiune asupra fiscalitatii muncii. Din tot mai putine contributii Statul va trebui sa asigure tot mai multe pensii. In luna noiembrie 2014 s-au nascut 14. 897 copii, cu 2. 818 mai putini decat in luna octombrie 2014, iar sporul natural a fost negativ, la fel ca in intregul an.

Peste 500.000 de turisti au vizitat Castelul Bran anul trecut, mai mult de jumatate fiind straini

Castelul Bran ramane in continuare cel mai vizitat obiectiv turistic din judetul Brasov si printre cele mai vizitate din tara, avand anul trecut peste 540. 000 de vizitatori, dintre care mai mult de jumatate au.

Romania exporta tot mai MULTA tehnica militara

Intr-un moment in care finantarea Armatei a devenit subiectul unui acord intre partidele politice, industria de profil se descurca tot mai bine la export. Vanzarile externe de tehnica militara ale Romaniei s-au.

NATO cere Germaniei sa investeasca mai mult in aparare

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a cerut, miercuri, autoritatilor de la Berlin sa investeasca mai mult in aparare pentru a mentine securitatea si stabilitatea in Europa. Germania asigura un rol de lider in atat de multe domenii din Europa, dar cautam rolul de lider german si atunci cand este vorba despre investitii in aparare, a explicat Jens Stoltenberg in timpul unei conferinte de presa alaturi de cancelarul Angela Merkel la Berlin.

Naya Rivera, vedeta din Glee: Albii se spala mai mult decat etnicii

Marturisire incredibila facuta de Naya Rivera. Vedeta din Glee a declarat ca dusuruile zilnice sunt mai mult pentru albi, dupa ce a observat ca sotul ei, Ryan Dorsey, cu care s-a casatorit in luna.

Lista statelor unde se consuma cel mai mult cannabis. Vezi pe ce loc se afla Romania

Un raport al ONU referitor la consumul de droguri la nivel mondial prezinta lista statelor unde se consuma cel mai mult cannabis. Pe primele locuri se afla Statele Unite, Canada, Nigeria si Australia, unde peste 10% d.

MFP a imprumutat 364 milioane de lei pe 10 ani, mai mult decat suma vizata

Ministerul Finantelor Publice MFP) a imprumutat azi 364 milioane de lei prin vanzarea de obligatiuni pe 10 ani, mai mult decat era prevazut in prospectul de imprumut pentru luna ianuarie, dupa ce costul a coborat la un nou minim record pentru aceasta maturitate, potrivit datelor remise azi redactiei de BNR.

Cum influenteaza arestarea expertelor judiciare procesul lui Oprisan: verdictul se amana si mai mult

Arestarea celor doua experte din dosarul Oprisan complica si mai mult lucrurile in procesul de coruptie al baronului de Vrancea, care se judeca la Cluj Napoca. Presedintele Judecatoriei Cluj Napoca spune ca, cel mai probabil, angajarea unor alti experti va duce la o amanare a verdictului.

Politele RCA pentru tineri s-ar putea ieftini. in prezent, un sofer tanar plateste de 4 ori mai mult decat unul in varsta

Politele RCA pentru tineri s-ar putea ieftini. in acest moment, un sofer tanar incepator plateste chiar de patru ori mai mult decat unul cu 10 ani mai in varsta. Ministrul Finantelor Publice, Darius.

ştiri din Economie

ştiri de la Antena3

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2268 seconds )