Libnet.ro
UNICEF

16:30

EBA: Necesar de capital suplimentar de 199 miliarde euro pentru bancile europene

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
EBA: Necesar de capital suplimentar de 199 miliarde euro pentru bancile europene

Principalele banci europene ar fi avut nevoie de un capital suplimentar de 199 miliarde de euro daca noile cerinte inasprite din domeniu Basel III) ar fi fost adoptate la sfarsitul anului trecut, a anuntat, ieri, Autoritatea Bancara Europeana EBA). continuă pe Ziarul Bursa

Grecia ar avea nevoie de cel mult 15 miliarde de euro pentru a finanta extinderea cu doi ani planului de salvare

Grecia ar avea nevoie de cel mult 15 miliarde de euro pentru a finanta o prelungire cu doi ani a planului de salvare, insa este increzatoare ca va reusi sa acopere deficitul fara a pune si mai multa presiune pe contribuabilii europeni, a declarat pentru Reuters ministrul de Finante al tarii, Yannis Stournaras, citat de BBC.

Spania anunta cel mai sever program de reduceri de cheltuieli bugetare, in valoare de 40 miliarde euro

Spania a anuntat, joi, cele mai severe reduceri de cheltuieli bugetare de pana acum, in valoare de 40 de miliarde euro, pentru anul urmator, informeaza Wall Street Journal. Noile masuri si reforme au ca scop.

Strategie UE privind cloud computing-ul: Masurile ar putea genera 2,5 milioane de noi locuri de munca si o contributie de 160 miliarde euro la PIB-ul Uniunii

Comisia Europeana a anuntat joi o strategie pentru valorificarea potentialului cloud computing-ului in Europa prin masuri care vizeaza crearea a 2,5 milioane de noi locuri de munca si o contributie anuala de 160 de miliarde euro la PIB-ul UE aproximativ 1%) pana in 2020. 'Cloud computing' inseamna stocarea de date cum ar fi fisiere text, fotografii si fisiere video) si de software pe computere aflate la distanta pe care utilizatorii le acceseaza pe internet utilizand orice dispozitiv doresc. Aceasta metoda este mai rapida, mai ieftina, mai flexibila si poate mai sigura decat solutiile informatice locale, sustine Comisia.

BNR: Fluxul net de investitii straine directe in anul 2011 a fost de 1,815 miliarde euro

Fluxul net de investitii straine directe in anul 2011 a fost de 1,815 miliarde euro, din care 1,512 miliarde euro participatii la capita 83,3 %) si 303 milioane euro credit net primit de la investitorii straini 16,7%), a anuntat joi, BNR. Cercetarea statistica privind investitiile straine directe ISD) a fost realizata de Banca Nationala a Romaniei in colaborare cu Institutul National de Statistica. Obiectivul principal al cercetarii statistice a fost determinarea soldului ISD in Romania la 31 decembrie 2011 si a fluxurilor miscarilor) ISD in cursul exercitiului financiar 2011.

Andaluzia vrea sa ceara un ajutor de 4,9 miliarde euro

Regiunea cea mai populata a Spaniei, Andaluzia, intentioneaza sa ceara guvernului de la Madrid un ajutor de 4,9 miliarde de euro, pentru a putea sa isi respecte obligatiile financiare, arata AFP.

Surse: 2,7 miliarde dolari pentru salvarea Sharp

Mizuho Financial Group si Mitsubishi UFJ Financial Group, cei doi creditori majori ai Sharp Corp, au aprobat un imprumut de 210 miliarde de yeni 2,7 miliarde dolari) pentru producatorul japonez de echipamente electronice, asigurand supravietuirea acestuia, conform unor surse apropiate situatiei.

Guvernul acorda un ajutor de 40 milioane de euro pentru Oltchim, daca Diaconescu nu ...

Guvernul va aproba miercurea viitoare o ordonanta de urgenta prin care va transfera companiei Oltchim suma de 40 de milioane euro pentru plata salariilor si repornirea combinatului, bani care vor fi acordati din fondul de privatizare daca Dan Diaconescu nu achita suma pentru pachetul de actiuni, potrivit Mediafax. Ordonanta va fi aprobata miercuri, iar banii vor ajunge in conturile combinatului probabil la finele saptamanii, a declarat miercuri ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, dupa o .

Cinci regiuni autonome spaniole au cerut ajutoare de 15 miliarde euro

Comunitatea autonoma spaniola Castilla-La Mancha a anuntat, ieri, ca va cere aproximativ 850 de milioane de euro din fondul de salvare pus la dispozitie de guvernul de la Madrid pentru administratiile regionale, conform Agerpres.

Primarul Sorin Oprescu vrea sa dea 9 milioane de euro pentru prelungirea contractului de inchiriere a cladirii in care are sediul Primaria Capitalei. Beneficiar este o companie din Cipru, iar pretul este aproape dublu fata de cat se cere pe piata

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, vrea sa prelungeasca cu inca trei ani contractul de inchiriere pentru cladirea in care se afla acum sediul Primariei Capitalei, municipalitatea urmand sa plateasca proprietarului imobilului, firma Apatel Properties, o chirie de 8,7 milioane de euro circa 18 euro/mp/luna). Potrivit unui studiu realizat de ESOP, chiria in vestul Capitalei incluzand si zona unde se afla sediul Primariei) este de circa 10/euro/mp/luna, negociabil. Proiectul de hotarare se afla pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General de maine, consilierii urmand sa discute daca aproba sau nu propunerea primarului Oprescu. Primaria Capitalei s-a mutat in acest sediu in 2010, pana acum platindu-se pentru inchirierea imobilului circa 9 milioane de euro, 17, 84 euro/mp/una. Desi piata imobiliara a cazut, pretul de inchiriere acceptat de Primarie pentru prelungirea contractului a ramas acelasi.

Fiica lesbiana a miliardarului Hong Kong nu apreciaza oferta tatalui sau de 50 de milioane de euro pentru barbatul care ii va cuceri fata

Fiica lesbiana a miliardarului din Hong Kong si-a implorat tatal sa renunte la prima de casatorie de 50 de milioane de euro pe care a promis-o barbatului ce va reusi sa o seduca pe tanara femeie, in conditiile in care ofertele si candidatii curg, scrie AFP.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 16:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2041 seconds )