Libnet.ro
UNICEF

14:00

Europarlamentarul PNL Renate Weber, despre cazul Mircea Diaconu: Este o decizie profund nefericita

B1 B1,
Europarlamentarul PNL Renate Weber, despre cazul Mircea Diaconu: Este o decizie profund nefericita

Europarlamentarul PNL Renate Weber a criticat decizia Senatului, cu privire la refuzul de revocare a colegului sau, Mircea Diaconu. Votul dat de senatori in acest caz este o decizie profund nefericita, a declarat. continuă pe B1

Deutsche Welle, despre cazul Mircea Diaconu: Actuala majoritate parlamentara se comporta ca fiind stat in stat

Traim vremuri in care actuala majoritate parlamentara se comporta ca fiind stat in stat, trecand cu buldozerul peste hotarari ale Justitiei. Asa incepe un articol publicat in Deutche Welle, in care.

Judecatorul Cristi Danilet, despre cazul Mircea Diaconu: Parlamentul e in afara ordinii constitutionale

Plenul Senatului a refuzat ieri sa aplice o hotarare judecatoreasca a ICCJ prin care se confirma starea de incompatibilitate a unui senator. In felul acesta, o putere a statului a negat o alta putere a statului: legislativul nu contesta, nu ignora, ci incalca judiciarul. Prin faptul ca e entitate decide daca se supune sau nu unei hotarari judecatoresti, inseamna ca justitia e dependenta de vointa acesteia. Deci, justitia nu e independenta, scrie judecatorul Cristi Danilet, membru CSM, pe blogul sau.

Cazul Mircea Diaconu: Senatul ne arunca in afara UE.

Hotararea Senatului de a nu respecta o hotarare judecatoreasca irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul Mircea Diaconu arunca Romania in afara grupului statelor de drept si va atrage critici grave, cu consecinte serioase, chiar financiare, din partea Comisiei Europene, sustin specialistii in drept consultati de RL. Cu doar cateva zile inaintea descinderii expertilor din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, instituit de Comisia Europeana dupa aderarea noastra la .

CSM sesizeaza CCR privind conflictul juridic reclamat de ANI in cazul Mircea Diaconu

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Alina Ghica, a decis sa sesizeze Curtea Constitutionala privind un conflict de natura constitutionala intre puterile statului, respectiv intre Parlament si puterea judecatoreasca, la sesizarea Agentiei Nationale de Integritate in cazul Mircea Diaconu, a declarat miercuri pentru Agerpres vicepresedintele CSM, Oana Schmidt-Haineala.

CCR va discuta pe 21 noiembrie sesizarea CSM in cazul Mircea Diaconu

Curtea Constitutionala a Romaniei va discuta pe 21 noiembrie sesizarea CSM privind solutionarea conflictului juridic, de natura constitutionala, intre Parlament si puterea judecatoreasca generat in urma refuzului Legislativului de a revoca mandatul de senator al lui Mircea Diaconu.

Cazul mircea Diaconu: Senatul ne arunca in afara UE.

Cu doar cateva zile inaintea sosirii expertilor Comisiei Europene care analizeaza progresele in justitie ale Romaniei, Senatul a luat o decizie naucitoare: a refuzat aplicarea unei hotarari judecatoresti definitive prin care senatorul Mircea Diaconu era declarat incompatibil si trebuia eliminat din Parlament. Decizia Senatului este cu atat mai surprinzatoare cu cat survine la scurt timp dupa ce oficiali ai Comisiei Europene au cerut printr-o scrisoare ministrului Justitiei aplicarea imediata a .

Cezar Preda: Votul din Senat in cazul Mircea Diaconu arata dispretul USL fata de Justitie

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a afirmat, marti, ca votul dinSenat in cazul senatorului Mircea Diaconu arata din nou dispretul USL fata de Justitie si ne indeparteaza tot mai mult de accesul.

Renate Weber, surprinsa de declaratiile lui Antonescu privind o apropiere a PNL de PPE.

Europarlamentarul PNL Renate Weber a declarat, vineri, la RFI ca este surprinsa de afirmatiile liderului partidului, Crin Antonescu, privind o apropiere a PNL de PPE, ea precizand ca se simte foarte apropiata de grupul liberal din PE, scrie Mediafax. Crin Antonescu a declarat intr-un interviu publicat joi in El Mundo ca PNL se uita cu interes la PPE, cu al carui program politic se aseamana in multe aspecte, desi se simte bine in grupul liberal. Presedintele liberal precizeaza ca exista in .

CSM a sesizat CCR in cazul Mircea Diaconu

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Alina Ghica, va sesiza CCR privind un conflict de natura constitutionala intre puterile statului, respectiv intre Parlament si puterea judecatoreasca, in urma.

Weber: Votul Senatului in cazul Diaconu e nefericit; nu inteleg de ce nu face el ...

Europarlamentarul PNL Renate Weber a declarat, vineri, la RFI, ca votul Senatului in cazul lui Mircea Diaconu este profund nefericit, ea precizand ca o decizie a instantei, indiferent daca iti place sau nu, trebuie respectata si ca nu inetelege de ce nu face Diaconu un pas inapoi, scrie Mediafax. Din punctul meu de vedere, este o decizie profund nefericita a Senatului si chiar de neinteles, pentru ca statul de drept asta inseamna: iti place sau nu-ti place o lege, ea trebuie respectata, iti .

ştiri din Politica

ştiri de la B1

actualitate, 14:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2154 seconds )