Libnet.ro
UNICEF

16:00

Weber: Votul Senatului in cazul Diaconu e nefericit; nu inteleg de ce nu face el ...

România Liberă România Liberă,
Weber: Votul Senatului in cazul Diaconu e nefericit; nu inteleg de ce nu face el ...

Europarlamentarul PNL Renate Weber a declarat, vineri, la RFI, ca votul Senatului in cazul lui Mircea Diaconu este profund nefericit, ea precizand ca o decizie a instantei, indiferent daca iti place sau nu, trebuie respectata si ca nu inetelege de ce nu face Diaconu un pas inapoi, scrie Mediafax. Din punctul meu de vedere, este o decizie profund nefericita a Senatului si chiar de neinteles, pentru ca statul de drept asta inseamna: iti place sau nu-ti place o lege, ea trebuie respectata, iti . continuă pe România Liberă

Renate Weber (PNL), la RFI: Decizia Senatului in cazul Diaconu e profund nefericita! Nu inteleg de ce nu a facut el un pas inapoi

Renate Weber critica votul Senatului, care a decis ca liberalul Mircea Diaconu, declarat incompatibil, isi poate pastra mandatul de parlamentar, in ciuda unui verdict al instantei supreme, care sustine contrariul. Eurodeputatul liberal spune, la RFI, ca votul din Camera Superioara este unul nefericit. Weber se arata surprinsa ca senatorul PNL nu a facut el insusi un pas inapoi.

Buda: Votul Senatului in cazul Diaconu-iresponsabil; Senatul se descalifica in fata ...

Presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Daniel Buda PDL), considera iresponsabil votul Senatului privind punerea in aplicare a deciziei ICCJ referitoare la incompatibilitatea senatorului PNL Mircea Diaconu, iar Senatul se descalifica in fata cetatenilor Romaniei si in fata UE, potrivit Mediafax. Votul Senatului Romaniei, prin care s-a refuzat punerea in aplicare a deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie ICCJ) in cazul senatorului PNL Mircea Diaconu este .

Raluca Turcan: Votul in cazul Diaconu va fi sanctionat foarte dur in raportul MCV din ianuarie.

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a criticat, marti, votul dat de senatorii USL pentru pastrarea mandatului liberalului Mircea Diaconu si a aratat ca acest vot va fi sanctionat foarte dur in raportul despre MCV din luna ianuarie 2013, potrivit Mediafax. USL a facut din nou zid in jurul oamenilor lor pentru a-i feri de justitie. USL prefera imunitatea in timp ce ARD prefera integritatea. Noi toti vom plati pentru votul senatorilor de astazi in raportul din ianuarie din cadrul MCV. Va fi .

Cezar Preda: Majoritatea USL din Senat arata, prin votul in cazul Diaconu, ca nu respecta ...

Votul de marti in cazul senatorului Mircea Diaconu arata din nou dispretul USL pentru Justitie si ne indeparteaza tot mai mult de accesul in Schengen, sustine prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda, potrivit Mediafax. Majoritatea USL din Senat a aratat astazi marti, n. r. ), din nou, ca nu are pic de respect pentru justitia din Romania si pentru cetatenii romani. Senatorii USL au facut din nou ce stiu mai bine - au ales sa se faca zid intre unul de-al lor si o decizie definitiva si .

Weber: Votul Senatului in cazul Diaconu e nefericit

Europarlamentarul PNL Renate Weber a declarat, astazi, la RFI, ca votul Senatului in cazul lui Mircea Diaconu este profund nefericit, ea precizand ca o decizie a instantei, indiferent daca iti place sau nu, trebuie respectata.

ANI a sesizat CSM cu privire la situatia senatorului Mircea Diaconu: Votul Senatului afecteaza statul de drept

Agentia Nationala de Integritate a trimis o sesizare, miercuri, Consiliului Superior al Magistraturii, in cazul incompatibilitatii senatorului Mircea Diaconu. Procurorii ANI sustin ca votul Senatului afecteaza.

CE despre decizia Senatului in cazul Diaconu: Este in CONTRADICTIE cu RECOMANDARILE din ...

Comisia Europeana CE) regreta decizia de marti a Senatului roman de a nu da curs unei sentinte a Inaltei Curti de Casatie si Justitie ICCJ) in cazul senatorului Mircea Diaconu, a declarat marti Mark Gray, purtator de cuvant al CE, citat de Agerpres. Reprezentantul CE a mai arata ca decizia senatorilor romani este in contradictie cu solicitarea Comisiei Europene, inclusa in ultimul raport din cadrul MCV, de a cere demisia membrilor parlamentului cu decizii finale de incompatibilitate, .

Raluca Turcan: Votul senatorilor in cazul Diaconu va fi sanctionat foarte dur in raportul MCV din ianuarie

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat, marti, ca votul senatorilor, prin care s-a respins revocarea lui Mircea Diaconu din Parlament, va fi sanctionat foarte dur in raportul MCV din luna ianuarie.

Horia Georgescu: Peste 20-30 de parlamentari au probleme cu Legea ANI. Cazul Diaconu a creat un precedent periculos

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate ANI), Horia Georgescu, a declarat vineri seara, in emisiunea Discutia saptamanii difuzata de B1 TV, ca sunt peste 20-30 de parlamentari din actuala legislatura care au intr-un fel sau altul probleme cu Legea ANI, iar sentintele in cazurile lor ar urma sa fie date in perioada imediat urmatoare. Georgescu a explicat ca, in cazul unui verdict impotriva lor, ei ar trebui sa aiba interdictie de numire intr-o functie publica timp de trei ani, conform precedentului creat de decizia CCR in cazul lui Victor Alistar. Dar in acelasi timp, presedintele ANI a atras atentia ca si cazul lui Mircea Diaconu, unde Parlamentul a refuzat sa-i revoce mandatul de senator in urma unei sentinte definitive a instantei supreme, a creat un precedent foarte periculos, in care votul politic este suprem.

VIDEO Horia Georgescu: Peste 20-30 de parlamentari au probleme cu Legea ANI. Cazul Diaconu a creat un precedent periculos

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate ANI), Horia Georgescu, a declarat vineri seara, in emisiunea Discutia saptamanii difuzata de B1 TV, ca sunt peste 20-30 de parlamentari din actuala legislatura care au intr-un fel sau altul probleme cu Legea ANI, iar sentintele in cazurile lor ar urma sa fie date in perioada imediat urmatoare. Georgescu a explicat ca, in cazul unui verdict impotriva lor, ei ar trebui sa aiba interdictie de numire intr-o functie publica timp de trei ani, conform precedentului creat de decizia CCR in cazul lui Victor Alistar. Dar in acelasi timp, presedintele ANI a atras atentia ca si cazul lui Mircea Diaconu, unde Parlamentul a refuzat sa-i revoce mandatul de senator in urma unei sentinte definitive a instantei, a creat un precedent foarte periculos, in care votul politic este suprem.

ştiri din Politica

ştiri de la România Liberă

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,214 seconds )