Libnet.ro
UNICEF

23:00

FOTO Ziua Maghiarilor a fost sarbatorita la Timisoara in spiritul de toleranta pentru care este recunoscut orasul

Adevărul Adevărul,
FOTO Ziua Maghiarilor a fost sarbatorita la Timisoara in spiritul de toleranta pentru care este recunoscut orasul

Asa cum se intampla de 24 de ani, maghiarii din Timisoara, cea mai numeroasa etnie care traieste in capitala Banatului, a sarbatorit Ziua de 15 martie, considerata sarbatoarea maghiarilor de pretutindeni. continuă pe Adevărul

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sarbatorita prin ceremonii in mai multe orase din tara

Simpatizantii partidului extremist maghiar Jobbick si membri ai organizatiei 64 de comitate ungare participa sambata la ceremoniile de la Tirgu Mures, prilejuite de Ziua Maghiarilor de pretutindeni. Sunt.

Cum va fi sarbatorita Ziua Maghiarilor in Romania.

Manifestarile din 15 Martie de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni de la Miercurea Ciuc si din Pasul Nyerges vor include defilarea husarilor, depuneri de coroane, concerte si o piesa de teatru, informeaza Mediafax. Manifestarile de 15 Martie din Miercurea Ciuc vor fi organizate de municipalitate si vor fi deschise, vineri, la ora 19. 00, cu concertul sustinut de Orchestra de Camera Ciuc si Orchestra Georgius din Sfantu Gheorghe, la Casa de Cultura Municipala. Sambata, incepand de la ora 11.

Masuri de siguranta, de Ziua Maghiarilor: Peste 1. ...

Aproape 1. 000 de politisti vor asigura siguranta publica pe timpul manifestarilor organiate la nivel national, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, informeaza Politia Romana. Se preconizeaza ca manifestarile sa aiba loc in 56 de locuri de pe raza a 15 judete, iar la aceste evenimente vor participa aproximativ 30. 000 de participanti. Citeste si: Cum va fi sarbatorita Ziua Maghiarilor in Romania Aproape 1. 000 de politistii vor actiona pentru prevenirea faptelor antisociale, mentinerea .

Laszlo Tokes sarbatoreste Ziua Maghiarilor de Pretutindeni la Oradea

Ziua Maghiarilor de Pretutindevi va fi sarbatorita separat de catre UDMR si PPMT. Europarlamentarul Laszlo Tokes a ales sa fie prezent la Oradea, cu ocazia acestei zile. El va depune coroane de flori si va sustine un discurs.

Cateva romanisme de ziua maghiarilor

Avem un fel unic de a ne invarti in jurul cozii, de a relativiza totul si de a gasi cele mai bune justificari fie pentru a nu face nimic, fie pentru a exagera artistic. E modul nostru de a fi, de a pica dintr-o extrema in alta. Calea justa, echilibrul, actiunea onesta ni se par ceva plictistior, obositor, nedemn. Astea nu-s de nasul nostru. De pilda, de ziua maghiarilor de pretutindenti combatem extremistii maghiari prin extremisme si ne aparam de politicienii unguri care ataca voturile maghiarilor din Ardeal luand cu asalt voturile moldovenilor de peste Prut.

UDMR Arad nu-i vrea pe membrii Jobbik la manifestarile de Ziua Maghiarilor.

Liderii UDMR Arad spun ca nu isi doresc prezenta reprezentantilor Jobbik sau a altor extremisti la manifestarile care vor avea loc in 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, in Parcul Reconcilierii Romano-Ungare, relateaza Mediafax. Citeste si: Frunda: Propunerea lui Basescu privind interzicerea Jobbik nu e fezabila Presedintele UDMR Arad, Bognar Levente, a declarat, miercuri, ca sambata, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, in Parcul Reconcilierii Romano-Ungare din Arad vor avea loc .

UPDATE. Peste 10.000 de persoane au participat la manifestarile organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

UPDATE 17:55 - Peste 10. 000 de persoane au participat, sambata dupa-amiaza, la manifestarile organizate la Sfantu Gheorghe de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, secretarul de stat in Ministerul de Externe ungar.

Peste 10.000 de participanti la evenimentele de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, la Sfantu ...

Peste 10. 000 de persoane au participat, sambata dupa-amiaza, la manifestarile organizate la Sfantu Gheorghe de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, secretarul de stat in Ministerul de Externe ungar Nemeth Zsolt spunand ca maghiarii se pot baza pe sprijinul Ungariei in obtinerea autonomiei, transmite mediafax. Manifestarile de la Sfantu Gheorghe au inceput, sambata dupa-amiaza, cu un mars din doua directii spre centrul orasului, respectiv din zona garii si din cartierul Simeria, la care au .

Mobilizare FARA PRECEDENT in Romania, de ziua maghiarilor de pretutindeni

Mobilizare fara precedent in Romania de ziua maghiarilor de pretutindeni. Ungurii au anuntat ample manifestatii in Transilvania. in Cluj Napoca, Arad, Oradea sau Tirgu Mures vor avea loc ceremonii dar si.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, marcata si anul acesta in Cluj-Napoca printr-un mars

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni va fi marcata si in Cluj-Napoca in 15 martie cu un mars ce se va intinde pe trei ore. in paralel, in aceeasi zi, la aceeasi ora, organizeaza si Noua Dreapta un mars, care reprezinta un omagiu adus lui Avram Iancu.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 23:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2786 seconds )