Libnet.ro
UNICEF

06:00

Mai mult decat povesti pentru copii: basmele sunt mai vechi decat Biblia

Playtech Playtech,
Mai mult decat povesti pentru copii: basmele sunt mai vechi decat Biblia

Aceasta veste s-ar putea sa nu le placa religiosilor, dar reprezinta rezultatul unui studiu amanuntit: multe dintre basmele cunoscute sunt mai vechi decat limbile europene si decat religiile. Studiul a fost publicat in Royal Society Open Science si deschide posibilitatea ca povestile sa fi influentat scrierile din mitologia greaca si romana, precum si Biblia si []. continuă pe Playtech

Mai mult decat povesti pentru copii: basmele sunt mai vechi decat Biblia

Aceasta veste s-ar putea sa nu le placa religiosilor, dar reprezinta rezultatul unui studiu amanuntit: multe dintre basmele cunoscute sunt mai vechi decat limbile europene si decat religiile. Studiul a fost publicat in Royal Society Open Science si deschide posibilitatea ca povestile sa fi influentat scrierile din mitologia greaca si romana, precum si Biblia si [].

A fost descoperit inca un mare numar prim. Are cu cinci milioane de cifre mai mult decat numarul anterior

Cel mai mare numar prim cunoscut a fost descoperit de un computer de la o universitate din Missouri, informeaza BBC. com.

Basmele sunt mai vechi decat Biblia

Un studiu recent arata ca unele dintre cele mai cunoscute povesti pentru copii sunt de fapt mai vechi decat se credea. Teoriile de pana acum aratau ca basme precum Frumoasa si Bestia sau Jack si vrejul de.

Basmele, mult mai vechi decat se credea: Unele dintre ele dateaza din Epoca Bronzului

Unele basme precum Frumoasa si bestia si Rumpelstiltskin isi au originea in urma cu mii de ani, poate chiar in perioade preistorice, o astfel de poveste provenind din Epoca Bronzului, sustin academicienii, potrivit The Guardian. Folosind tehnici imprumutate de la biologi, acestia au studiat legaturile si similitudinile dintre 275 de basme indo-europene din intreaba lume si au constatat ca unele dintre ele sunt mult mai vechi decat se stia, datand cu mult dinaintea dovezilor scrise.

Banca nationala a Danemarcei a angajat-o pe vecina guvernatorului pe un salariu mai mare decat al premierului

Banca centrala din Danemarca a recunoscut vineri ca a angajat-o pe vecina guvernatorului sau pe o pozitie de consultant, cu un salariu mai mare decat al premierului danez, informeaza Reuters.

Sapunurile speciale antibacteriene, argumente pro si contra. Cand este bine sa le folosim si cand igiena excesiva poate face mai mult rau decat bine

Sapunurile si gelurile antibacteriene sunt unele dintre cele mai vandute produse cosmetice de pe piata. Folosite in exces pot avea insa efectul invers si ne pot imbolnavi.

Ollie de la Sphero e un robotel mult mai distractiv decat BB8

De Sphero este posibil sa fi auzit de curand, odata cu jucaria BB8, inspirata de robotul din Star Wars. Totusi, BB nu a fost prima jucarie conectata de la ei. Ollie este un robot telecomandat cu potential si mai mare de distractie. il legi la smartphone prin Bluetooth si il controlezi prin cateva atingeri pe [].

Suprafata spatiilor noi pentru birouri livrata in Bucuresti va ajunge la 408.000 mp

Suprafata spatiilor noi pentru birouri livrata in 2016 in Capitala va ajunge la 408. 000 mp, de peste cinci ori mai mult decat volumul total de 72. 500 de mp din 2015 si cu 10% mai mult fata de suprafata din 2009, care a reprezentat recordul istoric al pietei imobiliare locale, se arata intr-un raport al CBRE Romania.

Agalopol, Citi: Pentru straini, tranzactiile pe BVB sunt si de 11 ori mai scumpe decat in Varsovia

Reducerea comisioanelor de tranzactionare repezinta unul dintre cei mai importanti pasi pe care Bursa de Valori Bucuresti BVB) trebuie sa ii faca pentru imbunatatirea lichiditatii si atragerea investitorilor straini, se arata intr-un proiect pe care.

A inceput sezonul de schi si la Dragus. Preturile sunt de trei ori mai mici decat in Poiana Brasov

Partia din Tara Fagarasului se deschide din acest weekend fiind practicabila pentru schiori. Tot din weekend este disponibila si partia de sanius. La Dragus exista si patinoar.

ştiri de la Playtech

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2173 seconds )