Libnet.ro
UNICEF

05:30

Basmele sunt mai vechi decat Biblia

Antena3 Antena3,
Basmele sunt mai vechi decat Biblia

Un studiu recent arata ca unele dintre cele mai cunoscute povesti pentru copii sunt de fapt mai vechi decat se credea. Teoriile de pana acum aratau ca basme precum Frumoasa si Bestia sau Jack si vrejul de. continuă pe Antena3

Basmele, mult mai vechi decat se credea: Unele dintre ele dateaza din Epoca Bronzului

Unele basme precum Frumoasa si bestia si Rumpelstiltskin isi au originea in urma cu mii de ani, poate chiar in perioade preistorice, o astfel de poveste provenind din Epoca Bronzului, sustin academicienii, potrivit The Guardian. Folosind tehnici imprumutate de la biologi, acestia au studiat legaturile si similitudinile dintre 275 de basme indo-europene din intreaba lume si au constatat ca unele dintre ele sunt mult mai vechi decat se stia, datand cu mult dinaintea dovezilor scrise.

Peste 70% din autoturismele din Romania sunt mai vechi de noua ani

Aproape 73% dintre autoturismele inmatriculate la 31 decembrie aveau o vechime mai mare de noua ani, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor.

Hoteluri de cinci stele, mai murdare decat cele de trei stele: ce au scos la iveala testele comparative facute in complexuri turistice de categorii diferite

Cei mai multi turisti presupun ca, cu cat o camera de hotel este mai scumpa, cu atat conditiile oferite sunt mai bune. Acesta nu este intotdeauna cazul, mai ales cand vine vorba de curatenie si de microbii care se gasesc in incapere.

Reprezentantii profesorilor vor ca salariul dascalilor debutanti sa fie cu 150% mai mare decat salariul minim

Federatia Sindicatelor Libere din invatamant FSLI) cere ca, in viitoarea lege a salarizarii, salariul de baza al profesorului debutant sa fie cu 150% mai mare decat salariul minim pe economie. De asemenea, FSLI mai cere ca salariul invatatorului cu studii medii sa fie de 80% din cel al profesorului. Ministerul Muncii va elabora proiectul legii salarizarii unitare pana in data de 10 februarie.

Agalopol, Citi: Pentru straini, tranzactiile pe BVB sunt si de 11 ori mai scumpe decat in Varsovia

Reducerea comisioanelor de tranzactionare repezinta unul dintre cei mai importanti pasi pe care Bursa de Valori Bucuresti BVB) trebuie sa ii faca pentru imbunatatirea lichiditatii si atragerea investitorilor straini, se arata intr-un proiect pe care.

Revolutia Digitala - o amenintare mai mare decat migratia si crizele pietelor, insumate!

Forumul de la Davos: Societatea umana este pe cale sa se schimbe in profunzime * Pentru regenerabile, viata nu va fi usoara! A patra Revolutie Industriala - Revolutia Digitala - tema celui de-al 46-lea Forum Economic Mondial de la Davos Elvetia) - reprezinta o amenintare mai mare la adresa omenirii decat migratia necontrolata si crizele pietelor, insumate! Lansarea Forumului Economic de la Davos s-a desfasurat intr-o deprimanta stare de anxietate dex: insecuritate, neliniste, tulburare, griji, temeri, ingrijorare, teama, framantari, stres), marcata chiar si de o noua cadere istorica a pietelor, in special de titei, care dupa un soc de -3% a atins un nou minim istoric de 26,94 USD/baril, insa si a actiunilor, in special din Europa, cu peste -3%, si in SUA tot cu -3%. Cu scaderile de peste 1% din China ne-am obisnuit deja, insa mai putin cu cea din intreaga Asie - intre care Japonia aproape -4%, Hong Kong chiar peste -4%, Singapore -3% si tot asa.

Ollie de la Sphero e un robotel mult mai distractiv decat BB8

De Sphero este posibil sa fi auzit de curand, odata cu jucaria BB8, inspirata de robotul din Star Wars. Totusi, BB nu a fost prima jucarie conectata de la ei. Ollie este un robot telecomandat cu potential si mai mare de distractie. il legi la smartphone prin Bluetooth si il controlezi prin cateva atingeri pe [].

A fost descoperit inca un mare numar prim. Are cu cinci milioane de cifre mai mult decat numarul anterior

Cel mai mare numar prim cunoscut a fost descoperit de un computer de la o universitate din Missouri, informeaza BBC. com.

ştiri de la Antena3

actualitate, 05:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2126 seconds )