Libnet.ro
UNICEF

10:00

Meciul pe legea darii in plata continua

România Liberă România Liberă,
Meciul pe legea darii in plata continua

Programul Prima Casa ar putea fi scos din actul normativ care reglementeaza returnarea catre banci a locuintelor luate pe credit, cu ajutorul deputatilor PSD. intre timp, vocile actorilor principali din piata continua sa fie radicale, pe pozitii complet contrare, in aceasta chestiune. continuă pe România Liberă

Deputatii ar putea scoate Prima Casa din legea darii in plata, anticipeaza bancherii

Aplicarea legii darii in plata la programul guvernamental Prima Casa ar putea fi anulata de catre Camera Deputatilor, camera decizionala, cu ajutorul parlamentarilor PSD, estimeaza, marti, analistii unor banci, in primele rapoarte publicate dupa ce Senatul a votat o prima forma a legii.

Legea darii in plata, dezbatuta in plenul Senatului. Prevederile se aplica creditelor sub 150.000 de euro, inclusiv cele Prima Casa

Legea darii in plata, prin care romanii cu credite pot ceda bancii locuinta cu care au garantat imprumutul, se afla astazi pe ordinea de zi a Senatului, dupa ce a trecut saptamana trecuta de comisiile de specialitate. Dezbaterea este in desfasurare, iar senatorii au stabilit pana acum ca legea se va aplica doar creditelor sub 150. 000 de euro, inclusiv cele acordate prin programul Prima Casa.

Legea darii in plata, adoptata de Senat. Legea se va aplica si Primei Case. Ramane insa plafonul cerut de BNR, de 150.000 de euro

Senatorii au adoptat luni, in unanimitate, proiectul legii darii in plata a unor imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite, cu amendamentul ca programul Prima casa sa fie inclus in acest act normativ. S-au inregistrat 119 voturi pentru aceasta lege trimisa la reexaminare de presedintele Klaus Iohannis. HotNews a transmis LIVE TEXT dezbaterile din Senat.

Plafonul de 150.000 de euro din legea darii in plata ar fi neconstitutional. Cum argumenteaza expertii

Legea darii in plata, in forma adoptata luni in Senat, include prevederi ce pot fi atacate la Curtea Constitutionala. Cea mai importanta, sustin expertii consultati de Adevarul, se refera la plafonul de 150. 000 de euro impus creditelor pentru care se aplica legea, acesta fiind discriminatoriu.

Comisia Europeana: Legea darii in plata ameninta stabilitatea sectorului bancar si va reduce creditarea

Un raport al Comisiei Europene arata ca aplicarea legii darii in plata inb forma actuala ar fi o provocare serioasa la adresa stabilitatii sistemului bancar.

Legea darii in plata trebuie sa aiba in vedere cazurile sociale

Daniel Daianu: Nu trebuie afectata stabilitatea financiara a tarii Legea darii in plata trebuie sa aiba in vedere cazurile sociale, a spus Anca Dragu, Ministrul Finantelor, la Conferinta Romania Investor Days, la Londra. Domnia sa apreciaza ca aceasta ar fi o abordare care ar crea incredere pentru banci si pentru clienti in mod egal.

Anca Dragu: Legea darii in plata trebuie sa aiba in vedere cazurile sociale

Legea darii in plata trebuie sa aiba in vedere cazurile sociale, a spus Anca Dragu, Ministrul Finantelor, la Conferinta Romania Investor Days, la Londra. Domnia sa apreciaza ca aceasta ar fi o abordare care ar crea incredere pentru banci si pentru clienti in mod egal.

Renaissance: Legea darii in plata va lovi mai puternic BRD decat Banca Transilvania

Legea darii in plata ar putea sa ii faca pe analistii rusi de la Renaissance Capital sa isi revizuiasca estimarile optimiste in cazul BRD si Banca Transilvania TLV), cele doua banci urmand sa fie semnificativ afectate daca documentul va fi aprobat in.

Piperea: Legea darii in plata este buna, mai ales daca va restrange creditarea

Avocatul Piperea: Daca parlamentarii se mai intorc din drum, atunci sunt niste sinucigasi Comisia Europeana CE) s-a pronuntat vineri asupra Legii darii in plata, avertizand ca aceasta poate genera risc sistemic, in conditiile in care initiativa urmeaza sa intre de astazi la vot in plenul Senatului. Legea este o provocare pentru stabilitatea financiara, arata specialistii de la CE in Raportul pentru Romania, manifestand ingrijorare pentru efectele pe care le va avea legea, restrangerea creditarii fiind unul dintre acestea. Mai multe dispozitii din proiectul de lege privind stingerea datoriilor, aprobat recent de Parlament, ridica preocupari serioase cu privire la impactul lor potential asupra economiei si a stabilitatii financiare, subliniaza Comisia Eureana.

Legea darii in plata: ce inseamna, cine beneficiaza de pe urma ei si cum functioneaza

Darea in plata, legea care din toamna anului trecut a impartit opinia publica din Romania, a fost adoptata in plenul Senatului si urmeaza sa fie supusa votului final, in Camera Deputatilor. Wall-Street. ro va descrie ce inseamna, mai exact, darea in.

ştiri din Economie

ştiri de la România Liberă

actualitate, 10:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2217 seconds )