Libnet.ro
UNICEF

22:00

A murit primul presedinte al Bulgariei postcomuniste. Jelio Jelev avea 79 de ani

Antena3 Antena3,
A murit primul presedinte al Bulgariei postcomuniste. Jelio Jelev avea 79 de ani

Primul presedinte al Bulgariei postcomuniste, Jelio Jelev, care a fost unul dintre principalii opozanti ai regimului comunist, a decedat vineri, la varsta de 79 de ani, a anuntat familia sa. Informatia a fost. continuă pe Antena3

Jelio Jelev a murit. Primul presedinte al Bulgariei postcomuniste avea 79 de ani

Jelio Jelev a murit la varsta de 79 de ani. Jelev a fost primul presedinte al Bulgariei postcomuniste, unul dintre principalii opozanti ai regimului comunist.

Jelio Jelev, primul presedinte necomunist al Bulgariei, a murit la varsta de 79 de ani

Jelio Jelev, disidentul care a devenit primul presedinte necomunist al Bulgariei din 1990 pana in 1997, a murit vineri la varsta de 79 de ani, au anuntat familia si autoritatile de la Sofia, potrivit AFP. Un.

A murit Jelio Jelev, primul presedinte al erei post-comuniste in Bulgaria

Primul presedinte al erei post-comuniste in Bulgaria, Jelio Jelev, care fusese unul dintre principalii opozanti ai regimului, a murit vineri la varsta de 79 de ani, a anuntat familia acestuia, potrivit AFP.

Primul presedinte necomunist al Bulgariei, Jeliu Jelev, a murit

Jeliu Jelev, disidentul care a fost primul presedinte necomunist al Bulgariei din 1990 pana in 1997, a murit la varsta de 79 de ani, a anuntat vineri presedintele Parlamentului de la Sofia, relateaza Reuters, citat de Agerpres.

Panteonul onoarei: In Memoriam Jelio Jelev (1935-2015) Articol de Vladimir Tismaneanu si Marius Stan

Jelio Jelev era un om de o discretie proverbiala. Era, cum se spune, self-effacing, refuza baile de multimi si panegiricele. A tinut piept regimului terorist al lui Todor Jivkov, a scris texte care sfidau totalitarismele de orice culoare. Dictatura a raspuns interzicandu-i dreptul la semnatura si tinandu-l sub urmarire permanenta. A fost hartuit si calomniat. A fost unul dintre cei care au salvat onoarea intelectualilor bulgari atunci cand multi se prosternau si ridicau statuie unui tiran inept.

ştiri de la Antena3

actualitate, 22:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2142 seconds )