Libnet.ro
UNICEF

01:05

Oltean: Rosia Montana, cel mai neconstitutional proiect de lege trimis Parlamentului de Guvern.

România Liberă România Liberă,
Oltean: Rosia Montana, cel mai neconstitutional proiect de lege trimis Parlamentului de Guvern.

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean considera ca Rosia Montana este cel mai neconstitutional proiect de lege trimis Parlamentului de Guvern, din 1990 incoace, iar in eventualitatea in care el va fi votat in forma actuala, PDL este hotarat sa il conteste la Curtea Constitutionala, transmite Mediafax. PDL si-a exprimat foarte clar pozitia. Am spus ca suntem pentru investitii in domeniul minier, ca suntem pentru crearea de locuri de munca si orice initiativa de acest fel a Guvernului Ponta va . continuă pe România Liberă

Cand vor merge membrii Comisiei Parlamentare la Rosia Montana.

Membrii comisiei parlamentare vor merge miercuri la Rosia Montana pentru a vedea exact care este situatia si ce pretentii au localnicii, transmite B1. ro. Citeste si Valean: Sunt impotriva proiectului Rosia Montana, pozitia PNL este cea corecta Reprezentantii comisiei spun ca vor discuta, miercuri, atat cu sindicatele cat si cu ONG-urile din zona. Citeste si Oltean: Rosia Montana, cel mai neconstitutional proiect de lege trimis Parlamentului de Guvern Liberalii au anuntat deja ca vor vota .

Lucian Bode, fost ministru al Economiei: Pentru Romania, ar fi foarte bine ca proiectul Rosia Montana sa se realizeze, dar nu in forma aceasta

Fostul ministru al Economiei in Guvernul Mihai Razvan Ungureanu, democrat-liberalul Lucian Bode, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca Romania are nevoie de un proiect de exploatare a aurului de la Rosia Montana, dar nu actualul proiect.

Comisia speciala si-a stabilit programul: Marti si miercuri, deplasare la Rosia Montana

Parlamentarii din Comisia speciala pentru proiectul de lege Rosia Montana a avut astazi prima sedinta. Alesii au stabilit programul pentru saptamana viitoare, programand o vizita de doua zile in localitatea din Apuseni.

Comisia speciala si-a stabilit programul: marti si miercuri, deplasare la Rosia Montana

Parlamentarii din Comisia speciala pentru proiectul de lege Rosia Montana a avut astazi prima sedinta. Alesii au stabilit programul pentru saptamana viitoare, programand o vizita de doua zile in localitatea din Apuseni.

Senatorul buzoian Constantin Popa face turul mitingurilor anti si pro Rosia Montana

Cea mai vehiculata tema din spatiul public al momentului, Rosia Montana, este speculata la maximum de staff-urile parlamentarilor. Este si cazul senatorului buzoian Constantin Popa care zilele acestea face naveta intre Bucuresti si Rosia Montana, pentru a se documenta, dupa cum precizeaza intr-un comunicat de presa trimis redactiilor locale.

Ministrul Dan Sova cere desecretizarea rapoartelor SRI privind Rosia Montana.

Cer public Serviciului Roman de Informatii desecretizarea rapoartelor privind Rosia Montana, a declarat Dan Sova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura, potrivit Realitatea. Am fost acuzat ca lucrez pentru pentru interese private, in cazul Rosia Montana, a mai spus ministrul Sova. Daca exista rapoarte privind lobby-ul facut de politicieni, trebuie sa aflam . ) Ar trebui sa fie desecretizate rapoarte din ultimii 12 ani, a mai spus Dan Sova.

DESERTEC este cel mai mare proiect planetar si calea prin care poate fi asigurat viitorul energetic al lumii

Cercetatorii au un nou proiect cu care vor sa asigure viitorul energetic al planetei. Se numeste DESERTEC si se va ocupa intr-o anumita proportie cu producerea de energie, exploatand radiatiile sololare gratuite si inepuizabile) si va incerca desalinizarea apei. De asemenea, nu este omisa securitatea climaterica.

Florian Bodog, senator PSD: Proiectul de lege privind Rosia Montana nu poate fi votat, evident trebuie sa sufere multe modificari. Una dintre adevaratele comori care ne stau la indemana sunt zecile de miliarde din fonduri europene

Senatorul PSD de Oradea Florian Bodog scrie, pe blogul sau, referitor la proiectul de lege privind Rosia Montana, ca apreciaza gestul Guvernului de a trimite acest proiect de lege, spre dezbatere, in Parlament, ca singura modalitate de a angaja o consultare mai larga cu toti cei interesati de subiect si sunt deschis tuturor initiativelor de dialog constructiv, insa adauga ca eu cred ca, in forma actuala, proiectul de lege propus nu poate fi votat. Este, in mod evident, un proiect care trebuie sa sufere multe modificari si imbunatatiri. Si acesta trebuie sa fie rolul dezbaterilor din Parlament. Cel putin in forma actuala, eu nu voi vota acest proiect de lege.

Strategia PSD pentru Rosia Montana

Dupa ce liderii USL au jucat ping-pong cu proiectul de lege privind exploatarea aurifera de la Rosia Montana, Comisia parlamentara nou infiintata la insistentele PSD are sarcina sa salveze imaginea premierului Victor Ponta. Surse politice au declarat pentru Hotnews. ro ca planul social-democratilor privind Rosia Montana este unul strict de imagine, iar infiintarea comisiei parlamentare are rolul de a-l pune in practica. Proiectul de lege trimis de Guvern va fi amendat de parlamentari astfel incat sa nu mai poata fi declarat neconstitutional. Ideea este sa existe o dezbatere parlamentara si sa fie inalturate toate suspiciunile. Nu conteaza daca in final va fi pus in aplicare sau nu, important este sa existe transparenta in dezbateri, au explicat sursele citate.

Scandalul Rosia Montana: liderii USL au inceput razboiul suprem pentru functia de presedinte al statului

Cazul Rosia Montana se poate analiza din trei perspective: juridic in primul rand, economic si apoi politic. Totodata, poate cel mai important aspect este cel al momentului ales pentru demararea acestui proiect: cand inca nu a inceput marea lupta pentru presedintia Romaniei, scrie Marius Vacarelu, specialist in administratie publica si geopolitica, pe blogul sau de pe adevarul. ro.

ştiri din Politica

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,24 seconds )