Libnet.ro
UNICEF

14:00

Patriarhia, suparata pe decizia CCR privind orele de religie in scoli: discriminatorie si umilitoare

Antena3 Antena3,
Patriarhia, suparata pe decizia CCR privind orele de religie in scoli: discriminatorie si umilitoare

Patriarhia considera discriminatorie si umilitoare decizia Curtii Constitutionale privind orele de religie in scoli. Judecatorii CCR au decis ieri ca religia va fi studiata doar pe baza de cerere din partea. continuă pe Antena3

Patriarhia considera discriminatorie si umilitoare decizia CCR privind orele de religie

Patriarhia Romana considera decizia Curtii Constitutionale privind orele de religie drept discriminatorie si umilitoare, reprezentantii Bisericii fiind de parere ca decizia CCR transfera toata responsabilitatea de decizie asupra parintilor, doar in cazul orei de religie, nu si al altor discipline scolare.

Patriarhia Romana, despre decizia CCR privind orele de religie: Luam act cu mahnire de decizia Curtii, discriminatorie si umilitoare pentru aceasta disciplina

Religia nu mai este obligatorie in scoli. Curtea Constitutionala a decis ca obligatia de a face cerere pentru ca un elev sa nu participe la ora de religie, prevazuta in Legea Educatiei este.

Patriarhia Romana considera decizia Curtii Constitutionale privind orele de religie drept discriminatorie si umilitoare

Patriarhia Romana considera decizia Curtii Constitutionale privind orele de religie drept discriminatorie si umilitoare. Reprezentantii Bisericii sunt de parere ca decizia Curtii Constitutionale din 12 noiembrie 2014 transfera toata responsabilitatea de decizie asupra parintilor, doar in cazul orei de religie, nu si al altor discipline scolare si ca se incearca descurajarea participarii elevilor la ora aceste ore prin masuri birocratice. Amintim ca presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a declarat pentru HotNews. ro in urma cu doi ani ca inscrierea din oficiu a elevilor la ora de religie incalca dreptul la libertatea constiintei. Declaratia acestuia a fost preluata apoi in Raportul Ambasadei SUA la Bucuresti privind libertatea religioasa in Romania .

Sinodul Mitropolitan Cluj despre decizia Curtii Constitutionale privind inscrierea elevilor la orele de religie in scoli: O mare nedreptate facuta educatiei

Sinodul Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului considera ca hotararea Curtii Constitutionale de a solicita acordul scris al parintilor ca elevii sa participe la orele de religie reprezinta un regres fata de Legea educatiei si este o mare nedreptate facuta educatiei copiilor si tinerilor.

BOR: Decizia CCR prin care religia devine optionala este UMILITOARE

Biserica Ortodoxa Romana BOR) considera ca decizia Curtii Constitutionale privind religia in scoli este discriminatorie si umilitoare, conform unui comunicat de presa. Patriarhia arata ca nu se lasa intimidata si descurajata, ci va intensifica atentia si actiunea ei pe diferite planuri pentru apararea si promovarea valorilor credintei crestine, in societatea romaneasca de azi, agresata sistematic de secularismul antireligios.

Reactia Patriarhiei Romane la decizia CCR: Biserica Ortodoxa Romana nu se lasa intimidata si descurajata, ci va intensifica atentia si actiunea ei

Patriarhia Romana a reactionat la decizia Curtii Constitutionale, pe care o considera discriminatorie si umilitoare pentru ora de religie. Reprezentantii Bisericii Ortodoxe sustin ca se incearca descurajarea participarii elevilor la ora de religie prin masuri birocratice excesive si avertizeaza ca vor intensifica atentia si actiunea pentru apararea si promovarea valorilor credintei crestine in societatea romaneasca.

Franta: Extrema dreapta se declara victorioasa, dupa decizia CJUE privind turismul social

Extrema dreapta franceza s-a declarat victorioasa si a revendicat decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene CJUE) privind turismul social drept o validare a prioritatii nationale, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

ştiri de la Antena3

actualitate, 14:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2467 seconds )