Libnet.ro
UNICEF

16:00

Sinodul Mitropolitan Cluj despre decizia Curtii Constitutionale privind inscrierea elevilor la orele de religie in scoli: O mare nedreptate facuta educatiei

Hotnews Hotnews,
 Sinodul Mitropolitan Cluj despre decizia Curtii Constitutionale privind inscrierea elevilor la orele de religie in scoli: O mare nedreptate facuta educatiei

Sinodul Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului considera ca hotararea Curtii Constitutionale de a solicita acordul scris al parintilor ca elevii sa participe la orele de religie reprezinta un regres fata de Legea educatiei si este o mare nedreptate facuta educatiei copiilor si tinerilor. continuă pe Hotnews

Patriarhia Romana considera decizia Curtii Constitutionale privind orele de religie drept discriminatorie si umilitoare

Patriarhia Romana considera decizia Curtii Constitutionale privind orele de religie drept discriminatorie si umilitoare. Reprezentantii Bisericii sunt de parere ca decizia Curtii Constitutionale din 12 noiembrie 2014 transfera toata responsabilitatea de decizie asupra parintilor, doar in cazul orei de religie, nu si al altor discipline scolare si ca se incearca descurajarea participarii elevilor la ora aceste ore prin masuri birocratice. Amintim ca presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a declarat pentru HotNews. ro in urma cu doi ani ca inscrierea din oficiu a elevilor la ora de religie incalca dreptul la libertatea constiintei. Declaratia acestuia a fost preluata apoi in Raportul Ambasadei SUA la Bucuresti privind libertatea religioasa in Romania .

Cum vad elevii Religia in scoala, dupa ce CCR a decis ca nu mai este obligatorie? Doua asociatii de elevi si tineri au transmis Parlamentului o propunere de punere in acord a Legii Educatiei cu decizia Curtii Constitutionale

Elevii care vor vrea de aici inainte sa urmeze Religia in scoala sa fie evaluati cu Admis sau Respins, Istoria religiilor in Gimnaziu si Religie predata confesional doar pentru elevii de peste 14 ani. Prevederile fac parte dintr-o propunere legislativa pe care doua asociatii de tineri au transmis-o catre Parlament, pentru punerea in acord a Legii Educatiei cu decizia Curtii Constitutionale. Propunerea Asociatiei Elevilor din Constanta si a Asociatiei Tinerii Europeni pentru Romania vine la o zi dupa ce CCR a hotarat ca parintii care vor sa isi inscrie copiii la materia Religie in scoala sunt cei care trebuie sa depuna o cerere. Descarca din articol propunerea tinerilor.

BOR: Decizia CCR prin care religia devine optionala este UMILITOARE

Biserica Ortodoxa Romana BOR) considera ca decizia Curtii Constitutionale privind religia in scoli este discriminatorie si umilitoare, conform unui comunicat de presa. Patriarhia arata ca nu se lasa intimidata si descurajata, ci va intensifica atentia si actiunea ei pe diferite planuri pentru apararea si promovarea valorilor credintei crestine, in societatea romaneasca de azi, agresata sistematic de secularismul antireligios.

Patriarhia, suparata pe decizia CCR privind orele de religie in scoli: discriminatorie si umilitoare

Patriarhia considera discriminatorie si umilitoare decizia Curtii Constitutionale privind orele de religie in scoli. Judecatorii CCR au decis ieri ca religia va fi studiata doar pe baza de cerere din partea.

Patriarhia considera discriminatorie si umilitoare decizia CCR privind orele de religie

Patriarhia Romana considera decizia Curtii Constitutionale privind orele de religie drept discriminatorie si umilitoare, reprezentantii Bisericii fiind de parere ca decizia CCR transfera toata responsabilitatea de decizie asupra parintilor, doar in cazul orei de religie, nu si al altor discipline scolare.

Cameron saluta decizia Curtii de Justitie a UE privind indemnizatiile sociale

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a stabilit, raspunzand la intrebarile adresate de Tribunalul Social din Leipzig Germania), intr-o cauza cu romani, ca orice stat membru trebuie sa aiba posibilitatea de a refuza sa ofere indemnizatii sociale pentru cetatenii care nu muncesc si care se folosesc de libertatea de circulatie doar pentru a obtine ajutorul social al unui alt stat membru. in Germania, strainii care vin pentru a obtine ajutorul social sau al caror drept de sedere decurge din unicul obiectiv al cautarii unui loc de munca sunt exclusi de la prestatiile asigurarii de baza, care urmaresc in special asigurarea subzistentei beneficiarilor.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2393 seconds )