Libnet.ro
UNICEF

06:00

PDL: Decizia CCR a dejucat tentativa USL de a promova Constitutia

Adevărul Adevărul,
PDL: Decizia CCR a dejucat tentativa USL de a promova Constitutia

PDL sustine ca decizia de miercuri a Curtii Constitutionale referitoare la pragul de prezenta la referendum a dejucat tentativa USL de a promova o Constitutie nedemocratica cu putin peste un milion de voturi. continuă pe Adevărul

PDL: Decizia Curtii Constitutionale a dejucat tentativa USL de a promova o constitutie nedemocratica cu un milion de voturi

PDL sustine ca decizia de miercuri a Curtii Constitutionale privind pragul la referendum a dejucat tentativa USL de a promova o constitutie nedemocratica cu putin peste un milion de voturi.

Mircea Toader, despre decizia CCR: Revizuirea Constitutiei va fi aprobata peste un an

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a afirmat miercuri ca decizia Curtii Constitutionale de a declara constitutional pragul de prezenta la referendum la 30%, dar numai din 2014, arata ca o astfel de decizie de impact major nu poate fi aplicata si ca revizuirea constitutiei va trebui sa fie aprobata peste un an.

CCR incurca planurile USL.

Reducerea cvorumului la referendum, de la 50% la 30%, va intra in vigoare, dar numai peste un an, asa a decis, ieri, Curtea Constitutionala. Tocmai pentru a evita dificultatea de a aduce la urne cel putin jumatate din numarul celor inscrisi pe listele permanente, USL, care doreste aprobarea noii Constitutii pana la finele lui 2013, a modificat luna trecuta legea in Parlament. Reducerea la 30% a pragului la referendum este constitutionala in masura in care nu se aplica referendumurilor .

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2864 seconds )