Libnet.ro
UNICEF

11:30

Petreceri campenesti in lant de Sfintii Constantin si Elena in judetul Olt

Adevărul Adevărul,
Petreceri campenesti in lant de Sfintii Constantin si Elena in judetul Olt

Mai multe localitati din judetul Olt vor celebra ziua Sfintilor Constantin si Elena prin petreceri comune. Bals, Potcoava, Crimpoia, Giuvarasti, Coteana sau Obarsia vor avea azi o zi plina in evenimente. Autoritatile locale vor tine situatia sub control cu ajutorul fortelor de ordine pentru preintampinarea oricaror incidente. Muzica populara si mititeii vor fi vedetele zilei. continuă pe Adevărul

Ziua Eroilor- Ziua Inaltarii Domnului- Sfintii Imparati Constantin si Elena

De Ziua Inaltarii Domnului mare sarbatoare crestina, care comemoreaza inaltarea la cer a lui Iisus din Nazaret, la 40 de zile dupa Inviere) celebram Ziua Eroilor, sarbatoare nationala a poporului roman, in memoria celor cazuti de-a lungul veacurilor pe campurile de lupta, pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului, potrivit Agerpres. Inaltarea Domnului Ziua Eroilor) se sarbatoreste anul acesta la 21 mai. Tot azi, Sfintii Mari Imparati si intocmai cu Apostolii, Constantin si mama sa, Elena, sunt pomeniti in calendarul crestin ortodox la 21 mai.

Sfintii Constantin si Elena: Traditii, obiceiuri si superstitii

In fiecare an, la 21 mai, crestinii ortodocsi serbeaza ziua Sfintilor Imparati Constantin si Elena. In calendarul popular, aceasta sarbatoare este cunoscuta ca si Contantin Graur sau Constantinul Puilor. Batranii spun ca.

Zeci de crestini s-au adunat la Patriarhie cu ocazia triplei sarbatori: Ziua Eroilor, inaltarea Domnului si Sfintii Constantin si Elena (VIDEO)

Cu ocazia triplei sarbatori de joi,zeci de credinciosi s-au adunat la Patriarhia din Bucuresti pentru a se inchina la moastele Sfintilor Constantin si Elena si pentru a participa la slujbele oficiate,.

Ce le-a urat presedintele Iohannis romanilor de Sfintii Constantin si Elena

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, intr-un mesaj pe contul sau de Facebook, le-a urat sanatate si putere de munca tuturor romanilor care isi serbeaza onomastica.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2076 seconds )