Libnet.ro
UNICEF

13:00

Ziua Eroilor- Ziua Inaltarii Domnului- Sfintii Imparati Constantin si Elena

Hotnews Hotnews,
 Ziua Eroilor- Ziua Inaltarii Domnului- Sfintii Imparati Constantin si Elena

De Ziua Inaltarii Domnului mare sarbatoare crestina, care comemoreaza inaltarea la cer a lui Iisus din Nazaret, la 40 de zile dupa Inviere) celebram Ziua Eroilor, sarbatoare nationala a poporului roman, in memoria celor cazuti de-a lungul veacurilor pe campurile de lupta, pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului, potrivit Agerpres. Inaltarea Domnului Ziua Eroilor) se sarbatoreste anul acesta la 21 mai. Tot azi, Sfintii Mari Imparati si intocmai cu Apostolii, Constantin si mama sa, Elena, sunt pomeniti in calendarul crestin ortodox la 21 mai. continuă pe Hotnews

Targ de Sfintii imparati Constantin si Elena, joi, la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti

Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti organizeaza joi, 21 mai 2015, Targul de Sfintii imparati Constantin si Elena, sarbatoare din registrul calendarului crestin, prilej de intalniri, negot,.

Zeci de crestini s-au adunat la Patriarhie cu ocazia triplei sarbatori: Ziua Eroilor, inaltarea Domnului si Sfintii Constantin si Elena (VIDEO)

Cu ocazia triplei sarbatori de joi,zeci de credinciosi s-au adunat la Patriarhia din Bucuresti pentru a se inchina la moastele Sfintilor Constantin si Elena si pentru a participa la slujbele oficiate,.

Tripla sarbatoare pentru crestini: inaltarea Domnului, Sf. Constantin si Elena si Ziua Eroilor

Crestinii sarbatoresc, joi, inaltarea Domnului, la 40 de zile de la Pasti, precum si pe Sfintii Constantin si Elena. Totodata, de inaltare, romanii celebreaza Ziua Eroilor.

FOTO. Elena Udrea, mesaj pentru sustinatorii ei in ziua in care afla daca scapa de arestul la domiciliu

Elena Udrea: Va multumesc pentru urari si va doresc tuturor sa va simtiti minunat astazi, ziua celor doua mari sarbatori crestine: inaltarea si Sfintii imparati Constantin si Elena. Celor care le purtati numele, va spun din tot sufletul La multi ani! .

Principele Radu al Romaniei participa la evenimentele organizate la Cluj de Ziua Eroilor

Joi, 21 mai, este o data cu mai multe semnificatii: crestinii ii sarbatoresc pe Sfintii Constantin si Elena, iar tot atunci se serbeaza Ziua Eroilor. La evenimentele organizate la Cluj de Ziua Eropilor si-a anuntat prezenta Principele Radu al Romaniei.

FOTO Ziua Eroilor sarbatorita de zeci de botosaneni la monumentul dedicat soldatilor cazuti la datorie. Au fost depuse coroane

Ziua Eroilor a fost sarbatorita astazi la Botosani, in cimitirul Pacea la Monumentul Eroilor. Au fost depuse coroane, oficialitatile s-au inchesuit la onorat pe cei morti pentru patrie, iar soldatii au organizat o parada militara.

Ziua Eroilor marcata la Satu Mare, Carei si Negresti Oas

Ziua Eroilor a fost sarbatorita, joi,si in cele mai importante orase ale judetului Satu Mare. Astfel la Satu Mare, Carei si Negresti Oas, autoritatile locale si judetene, reprezentantii partidelor politice, veteranii si elevii au depus coroane la Monumentele Ostasului Roman in cinstea eroilor cazuti in razboaiele pentru apararea tarii.

Klaus Iohannis a participat la ceremonia de Ziua Eroilor, organizata in Parcul Carol, la Mormantul Ostasului Necunoscut

Presedintele Klaus Iohannis aparticipat, joi, de ziua Eroilor, la o ceremonie ce comemoreaza eroi cazuti in Primul Razboi Mondial, organizata in Parcul Carol, la Mormantul Ostasului Necunoscut, scrie.

Iohannis participa la Ziua Eroilor. Ce a transmis seful statului

Presedintele Klaus Iohannis ia parte la ceremoniile de Ziua Eroilor, sarbatoare nationala a poporului roman, in memoria celor cazuti de-a lungul veacurilor pe campurile de lupta.

Sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena - traditii si superstitii. Ziua in care pasarile isi invata puii sa zboare

Dubla sarbatoare pentru credinciosi in acest an: ziua Sfintilor imparati Constantin si Elena, cinstita pe 21 mai, coincide in acest an cu inaltarea Domnului. Cunoscuti drept cei care au dat libertate crestinismului, cei doi au devenit adevarati protectori ai crestinilor.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 13:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2306 seconds )