Libnet.ro
UNICEF

06:30

Politelor Rca

Libnet Ro
Schimbarea preturilor la politele RCA din Romania, adoptata de Guvern. Cat timp se mai bucura soferii de plafonare, cand se scumpeste asigurarea obligatorie

Schimbarea preturilor la politele RCA din Romania, adoptata de Guvern. Cat timp se mai bucura soferii de plafonare, cand se scumpeste asigurarea obligatorie

Guvernul Romaniei a decis prelungirea plafonarii preturilor politelor RCA, o masura cruciala pentru a mentine stabilitatea in piata asigurarilor si pentru a proteja soferii de posibilele cresteri de preturi. Aceasta hotarare a fost luata la propunerea Autoritatii de Supraveghere Financiara ASF) si a fost aprobata intr-o sedinta guvernamentala recenta. Detalii despre prelungirea plafonarii preturilor Executivul .

Plafonarea preturilor la politele RCA a fost prelungita de Guvern. Perioada de valabilitate a noii hotarari

Guvernul a aprobat, vineri, prelungirea plafonarii preturilor politelor RCA, la propunerea Autoritatii de Supraveghere Financiara, pentru a impiedica aparitia unor dezechilibre in piata si cresterea preturilor pentru aceste polite de asigurare,.

Guvernul a prelungit plafonarea preturilor RCA

Guvernul a aprobat, vineri, prelungirea plafonarii preturilor politelor RCA, la propunerea Autoritatii de Supraveghere Financiara, pentru a impiedica aparitia unor dezechilibre in piata si cresterea preturilor pentru aceste polite de asigurare.

Categoria de soferi care poate cere un nou pret la politele RCA

Preturile politelor RCA sunt in continuare mari, asta desi tarifele au ramas plafonate, acuza conducatorii auto si brokerii. Singurii care pot beneficia de o micsorare de pret sunt cei cu risc.

Categoria de soferi care poate cere un nou pret la politele RCA

Preturile politelor RCA sunt in continuare mari, asta desi tarifele au ramas plafonate, acuza conducatorii auto si brokerii. Singurii care pot beneficia de o micsorare de pret sunt cei cu risc.

Ministerul de Finante: Pretul politelor de asigurare obligatorie ramane plafonat pana la 30 septembrie

Pretul politelor de asigurare obligatorie RCA ramane plafonat pana la 30 septembrie, in urma unei decizii luate, vineri, de Guvern, la propunerea Ministerului de Finante.

RCA 2024. Ce se intampla cu tarifele politelor de asigurari obligatorii, Marcel Ciolacu a grait

Dupa o perioada extrem de fluntuata si cu o serie de crize, piata politelor RCA din Romania a resimtit din plin explozia de preturi. in acest context, multi s-au intrebat ce se intampla cu tarifele politelor de asigurari obligatorii, dar Premierul Marcel Ciolacu a explicat care va fi decizia guvernului pe aceasta tema.

Se intampla cu politele RCA ale soferilor romani pana in octombrie. De ce se schimba legea asigurarilor obligatorii auto din nou

Ministerul Finantelor si Autoritatea de Supraveghere Financiara ASF) propun o noua plafonare a politelor RCA pana in luna octombrie 2024. Acest demers vine ca urmare a unor informari comune ale celor doua institutii si are ca scop stabilirea unor tarife de prima maxime si alte masuri aplicabile de catre societatile de asigurare. Contextul plafonarii politelor .

Plafonarea RCA va fi prelungita pana la 30 septembrie. Proiectul a fost publicat de Ministerul Finantelor

Autoritatea de Supraveghere Financiara, prin Ministerul Finantelor, propune plafonarea pretului politelor de asigurare obligatorie pana la 30 septembrie 2024.

Guvernul vrea sa prelungeasca plafonarea tarifelor RCA. Pana la ce data vrea sa pastreze preturile

Ministerul Finantelor pune in dezbatere publica proiectul elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, prin care reglementeaza solutia temporara de prelungire pana la data de 30 septembrie 2024 a plafonarii preturilor politelor RCA.

Politele RCA ar putea fi plafonate pana in octombrie. Ce alte modificari vor fi aduse legii

Ministerul Finantelor si Autroritatea de Supraveghere Financiara propun plafonarea politelor RCA pana in luna octoembrie, potrivit unei informari comune a celor doua institutii.

BAAR: Costurile cu piesele inlocuite pentru autovehiculele reparate in baza politelor RCA au crescut cu 34%

Costurile cu piesele inlocuite pentru autovehiculele reparate in baza politelor RCA au crescut cu aproximativ 34% in perioada 2020-2023, iar circa 50% din autovehiculele cu dosare de dauna RCA in 2023 aveau o vechime mai mare de zece ani, arata o analiza a Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania BAAR. Costurile totale cu reparatiile .

POSA: Consiliul Concurentei trebuie sa depuna eforturi pentru crearea unei piete concurentiale pe segmentul reparatiilor auto, nu pentru protejarea asiguratorilor

Patronatul Operatorilor de Service Auto POSA) atrage atentia reprezentantilor Consiliului Concurentei ca problemele segmentului politelor RCA au implicatii majore si asupra industriei reparatiilor auto, dar si asupra proprietarilor de masini.

Bani in plus pe langa RCA, inca o cheltuiala la accident. Ce se intampla cu coplata la asigurarea obligatorie auto, se schimba legea pentru soferii romani

In contextul discutiilor recente si a amendamentelor propuse la Legea RCA, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania UNSAR) si-a exprimat opozitia ferma fata de conceptul de coplata in cadrul politelor RCA. Aceasta pozitie vine ca raspuns la cererea Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania COTAR) adresata Camerei Deputatilor, prin care .

tbi bank si Safety Broker incheie un parteneriat strategic prin care ofera romanilor asigurari, inclusiv RCA, cu plata in rate fara dobanda

Nevoia consumatorilor de a avea acces la noi instrumente eficiente de finantare a crescut in actualul context economic, inclusiv in domeniul asigurarilor, unde costul politelor de asigurare se afla pe trend ascendent. tbi bank, una dintre cele mai importante banci de tip challenger din Europa de Sud-Est, care ofera solutii de plata flexibile, a incheiat un parteneriat cu unul dintre cei mai importanti brokeri de asigurari din Romania, Safety Broker.

Explicatia noii plafonari dorite de PSD la reparatiile pe RCA: ora de manopera in service-uri a crescut cu aproape 40%

Preturile la manopera in service-urile auto s-au marit constant in ultimii ani. Conform unei analize a Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania BAAR), media cresterii intre 2020 si 2023 fiind de 36%, fapt ce se va reflecta in pretul politelor de asigurare RCA. Conform datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara ASF), plata daunelor este principala cheltuiala a firmelor de asigurare. De exemplu, in primele noua luni din 2023, rata daunei a fost de 74,4%, iar in 2022 de aproape 80%.

Unde este cel mai ieftin sa-ti repari masina pe RCA, dupa o dauna. Care sunt cele mai scumpe service-uri din Romania

Anul trecut a fost marcat de un record al despagubirilor platite de catre asiguratori in baza politelor RCA in Romania. Conform datelor furnizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara ASF), sumele totale au ajuns la nivelul impresionant de 4,2 miliarde lei. Aceste cifre sunt insotite de rezerve de 2,3 miliarde lei pentru daunele avizate RBNS) si .

Soferii romani, vitezomani chiar daca stiu ca numarul accidentelor rutiere scumpeste politele RCA

Aproape 7 din 10 soferi romani sunt constienti ca numarul accidentelor rutiere si valoarea despagubirilor platite in baza politelor RCA influenteaza costul acestor polite, arata un studiu IRES citat de UNSAR. in ciuda acestei realitatii, pe strazile.

70% dintre romani constientizeaza ca numarul accidentelor si despagubirilor influenteaza costul politelor

Aproape 7 din 10 romani sunt constienti ca numarul accidentelor rutiere si valoarea despagubirilor platite in baza politelor RCA influenteaza costul acestor polite, reiese din studiul IRES.

UNSAR: 7 din 10 romani sunt constienti ca valoarea despagubirilor platite in baza politelor RCA influenteaza costul acestor polite

Aproape 7 din 10 soferi romani sunt constienti ca numarul accidentelor rutiere si valoarea despagubirilor platite in baza politelor RCA influenteaza costul acestor polite.

actualitate, 06:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,223 seconds )