Libnet.ro
UNICEF

01:05

Povestea celei mai mari paduri: mostenitori fictivi, prapad si multe controverse

Hotnews Hotnews,
 Povestea celei mai mari paduri: mostenitori fictivi, prapad si multe controverse

Scandalul iscat in jurul celei mai mari retrocedari de padure din Romania scoate la lumina afaceri si afaceristi controversati care isi ascut topoarele la adapostul unor legi si hotarari judecatoresti la fel de controversate. RISE Project, impreuna cu jurnalisti de investigatie de la publicatia germana Die Welt, au aratat de curand cum o afacere cu paduri din Romania a avut reverberatii pana in Germania dupa ce grupul Prokon s-a angajat sa cumpere pentru 140 de milioane de euro o padure situata in judetul Bacau. continuă pe Hotnews

80 de ani pentru o finala. Astra, in fata celei mai mari performante din istorie

Astra s-a infiintat in 1934, dar calificarea in ultimul act al Cupei Romaniei este cea mai importanta performanta pentru echipa mutata de la Ploiesti la Giurgiu.

Orasele-fantoma: Drama comunelor transformate in orase: impozite si taxe mai mari, dar oportunitati de investitii mai mici

Primarul orasului valcean Ocnele Mari vrea sa readuca urbea la stadiul de comuna, urmand sa propuna locuitorilor un referendum pentru retrogradare. Primarul e nemultumit ca nu primeste bani de la Guvern pentru asfaltare si spune ca daca daca orasul ar redeveni comuna, taxele si impozitele locale ar scadea si ar putea accesa mai multe fonduri europene. Si primarul din orasul Livada Satu-Mare) vrea sa readuca orasul la stadiul de comuna. Orasul a capatat acest statut in 2006, insa locuitorii nu au avut niciun beneficiu, sustine edilul, din contra, impozitele pe case si terenuri s-au dublat si nu au putut accesa fonduri europene. Aceste cereri de retrogradare vin dupa ce in ultimii zece ani 175 de sate au devenit comune si 43 de comune au devenit orase. Pe langa aspectul legat de madria locala, singurii care au avut de castigat au fost primarii si consilierii locali care au primit salarii si indemnizatii mai mari si au putut angaja mai multi oameni la primarie.

Care sunt statele cu cele mai mari cheltuieli militare in 2013

The Economist a publicat un grafic care arata care fost au cheltuielile militare ale marilor puteri mondiale in cursul anului trecut. Astfel, Rusia a inregistrat cheltuieli militare mai mari decat SUA pentru prima.

Pugilistul american Floyd Mayweather este sportivul cu cele mai mari incasari in anul 2013

Americanul Floyd Mayweather este sportivul cu cele mai mari incasari inregistrate anul trecut, scrie ESPN. Pugilistul a obtinut in 2013 suma de 73,5 milioane de dolari, fiind remunerat cu 32 de milioane de dolari.

Pantilimon in echipa cu cele mai mari salarii din sportul mondial

Chiar daca este mai mult rezerva la Manchester City, Costel Pantilimion nu se poate plange din moment ce se afla in echipa care asigura cele mai mari salarii din sport.

Cele mai mari banci din Europa au dat afara 80.000 de angajati

Cele mai mari 30 de banci din Europa, in functie de capitalizare, au renuntat anul trecut la 80. 000 de angajati, adica 3,5% din total, iar o revenire a numarului de locuri de munca la nivelul anterior crizei pare putin probabila, in pofida recuperarii.

Cine aduce valuta in Romania? Judetele cu cele mai mari exporturi. Cel mai mare deficit comercial il are Capitala

13 judete din tara noastra importa mai mult decat exporta, in vreme ce celelalte sunt pe excedent comercial, potrivit datelor furnizate de INS. Argesul de pilda e judetul cu cel mai mare excenedent comercial, in vreme ce Capitala este campioana deficitului, ea importand cu peste 612 milioane mai mult decat valoarea exporturilor. Problema noastra nu este insa deficitul ori excedentul, cat faptul ca exportam marfuri cu valoare adaugata mica si importam produse cu valore adaugata ridicata cu foarte putine exceptii). De pilda exportam mere brute si importam gem de mere. Sau exportam lemn brut si importam produse fabricate din lemn si mobilier. Ce anume intra in tara, judet cu judet, ce iese din tara ca export si cum influenteaza cursul de schimb comertul exterior al judetelor Romaniei?.

Jucatorii lui Manchester City au cele mai mari salarii din sport. Cum arata topul celor mai bine platiti sportivi din lume

Intr-un clasament al echipelor cu cei mai bine platiti sportivi, jucatorii lui Manchester City se situeaza pe prima pozitie, avand cele mai mare salarii din sportul mondial.

Peste 4000 de pensionari din Botosani primesc pensii mai mari

Mii de pensionari botosaneni sunt mai fericiti de la inceputul acestui an. La peste 4000 dintre acestia pensiile au fost majorate cu aproximativ 80 de lei. Majorarile au fost facute in baza noilor indicii de corectie a punctului de pensie aplicati conform deciziei Curtii Costitutionale de la 1 ianuarie 2014. Pensionarii vor primi si sumele restante in urma recalcurarii pensiilor.

incasari mai mari cu peste un milion de euro din taxe si impozite locale

Incasarile din taxe si impozite locale au crescut semnificativ in anul 2014 fata de 2013. Astfel, pana la data de 31 martie baimarenii s-au inghesuit la ghisee sa isi achite darile la autoritatea locala pentru a beneficia de reducerea de zece procente oferita de municipalitate. Datorita acestui fapt bugetul local a cunoscut o crestere a incasarilor de mai bine de un milion de euro comparativ cu primul trimestru al anului precedent.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2314 seconds )