Libnet.ro
UNICEF

16:00

Pre Pandemie

Libnet Ro
Refuzul americanilor de a cumpara produse scumpe a fortat companiile sa reduca preturile si a incetinit inflatia, potrivit economistilor

Refuzul americanilor de a cumpara produse scumpe a fortat companiile sa reduca preturile si a incetinit inflatia, potrivit economistilor

Marele varf al inflatiei din ultimii trei ani este aproape depasit iar economistii crediteaza consumatorii americani pentru ca i-au ajutat cu aceasta evolutie. Unele dintre cele mai mari companii din America, de la Amazon la Disney la Yum Brands, spun ca clientii lor cauta din ce in ce mai mult produse si servicii alternative mai ieftine, cauta chilipiruri sau pur si simplu evita articolele pe care le considera prea scumpe. Consumatorii nu reduc suficient pentru a provoca o recesiune economica. Mai degraba, spun economistii, par sa revina la normele pre-pandemie, cand majoritatea companiilor au simtit ca nu pot creste prea mult preturile fara a pierde afaceri, potrivit apnews.

Romanii calatoresc mai mult datorita cresterii veniturilor din guvernarea PSD: numarul pasagerilor de pe aeroporturile romanesti bate recordul de dinaintea pandemiei

Veniturile romanilor sunt in continua accelerare, sustinute de politicile implementate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu. Cu un avans mediu intr-un ritm de trei ori mai mare fata de rata inflatiei, acestia reusesc sa economiseasca si sa investeasca in hobby-uri, cu predilectie in calatorii. Numai in primele sase luni ale anului, aeroporturile din Romania au inregistrat un numar al pasagerilor cu 10,5% mai mult decat in 2019, an considerat ca avand un nivel record pre-pandemie.

Colliers: Romania, tara cu cel mai puternic ritm de industrializare din Uniunea Europeana

Investitiile in utilaje de productie si echipamente militare au crescut cu 80% in Romania, anul trecut, comparativ cu perioada pre-pandemie, mult peste media Uniunii Europene de 30%.

Investitiile in utilaje de productie si echipamente militare au crescut cu 80% in Romania

Investitiile in utilaje de productie si echipamente militare au crescut cu 80% in Romania, anul trecut, comparativ cu perioada pre-pandemie, mult peste media Uniunii Europene de 30%, conform datelor Eurostat analizate de Colliers. Aceste cifre reflecta si dinamica inchirierilor de spatii industriale si de logistica, unde volumul de activitate depaseste semnificativ perioada pre-pandemie. Desi primul trimestru din 2024 nu a fost la fel de bun comparativ cu varfurile de activitate din ultimii ani, Victor Cosconel, Head of Office and Industrial Agencies la Colliers, mentioneaza ca un singur trimestru nu este neaparat reprezentativ. Semnalele din piata sugereaza ca 2024 va fi inca un an cu un nivel ridicat de activitate.

Colliers: Investitiile in utilaje de productie si echipamente militare au crescut cu 80% in Romania

Investitiile in utilaje de productie si echipamente militare au crescut cu 80% in Romania, anul trecut, comparativ cu perioada pre-pandemie, mult peste media Uniunii Europene de 30%, conform datelor Eurostat analizate de Colliers. Aceste cifre reflecta si dinamica inchirierilor de spatii industriale si de logistica, unde volumul de activitate depaseste semnificativ perioada pre-pandemie. Desi primul trimestru din 2024 nu a fost la fel de bun comparativ cu varfurile de activitate din ultimii ani, Victor Cosconel, Head of Office and Industrial Agencies la Colliers, mentioneaza ca un singur trimestru nu este neaparat reprezentativ. Semnalele din piata sugereaza ca 2024 va fi inca un an cu un nivel ridicat de activitate.

Reuters: Numarul pasagerilor care au trecut prin aeroportul din Dubai a depasit anul trecut nivelul pre-pandemie

Aeroportul international din Dubai, cel mai aglomerat hub international din lume, a inregistrat anul trecut o crestere de 31,7% a traficului de pasageri, pana la 86,9 milioane, peste cifra de 86,4 milioane de pasageri inregistrata in 2019, inainte ca pandemia sa blocheze la sol industria aviatiei, a anuntat luni operatorul Dubai Airports.

Bunastare sau inflatie: avem bugete de Craciun mai mari decat inainte de pandemie

Cheltuielile de sarbatori vor depasi nivelurile pre-pandemice pentru prima data anul acesta, inregistrand o crestere de 10% comparativ cu 2019 si de 14% fata de 2022, in conditiile in care 72% dintre consumatori se asteapta la preturi mai mari pentru.

Raport CBRE: Cifrele de vanzari si trafic de pe piata de retail depasesc nivelurile pre-pandemie

CBRE afirma ca, in ciuda provocarilor multiple cu care se confrunta piata de retail, sectorul inregistreaza un progres considerabil.

Studiu Aon: Expunerea de credit este cu 20% mai mare decat in perioada pre-pandemie

Aon, unul dintre liderii globali in brokerajul asigurarilor de credit comercial, anunta rezultatele studiului global Solutii de Creditare Comerciala: elemente esentiale ale pietei pentru primul trimestru 2023 Credit Solutions: Q1 2023 Market Insights Report).

Vestea momentului de la Dacia: gigantul de la Mioveni face valuri in Romania si nici Ford nu este mai prejos

Industria auto din Romania a trecut prin cativa ani foarte dificili, inca din perioada pre-pandemie, iar tensiunile au continuat din cauza crizei de semi-conductori. Din fericire, Dacia si Ford a revenit totusi pe fagas ascendent. Productia de autoturisme de pe meleaguri mioritice trece printr-o perioada din ce in ce mai buna, dupa cativa ani de .

Cele mai ieftine, dar si cele mai scumpe destinatii din Europa pentru o vacanta in 2023

Cererea de vacante in strainatate in 2023 este aproape de a atinge nivelurile pre-pandemie, potrivit operatorilor de turism si agentilor de turism. Iata cele mai ieftine trei locuri din Europa pentru o vacanta anul acesta, precum si tara europeana care.

Fenomenul din salile de fitness: efectul pre-workout in exces din cauza influentei retelelor de socializare

In salile de fitness, de cativa ani, se observa un fenomen, desi sportul inseamna sanatate. Era si inainte de pandemie, dar nu la fel ca acum. Foarte multe persoane, in special tineri, folosesc un supliment care se numeste pre-workout pre-antrenament). Problema este ca a ajuns sa fie utilizat prea des si in cantitati prea mari, asa incat multi incep sa nu se simta bine palpitatii, lesin si multe altele). Efectele pe termen lung sunt mult mai grave pentru cei care fac abuz de aceste substante.

Colliers: Desi 2022 a fost un bun, redresarea pietei de birouri este departe de a se fi incheiat

Redresarea pietei de birouri este departe de a se fi incheiat, desi cererea totala de inchiriere a ajuns la valori comparabile cu anumiti ani din perioada pre-pandemie in termeni nominali, dar stocul de 3,3 milioane metri patrati din Bucuresti este.

Cat de mult au crescut salariile in banci

Salariile angajatilor din banci au crescut considerabil in ultimii ani, inclusiv in perioada pre si post pandemie, potrivit unei analize realizate de o platforma specializata in salarizare.

Ce se intampla cu livrarile auto in 2023: prognoza nu este deloc optimista

Vanzarile din 2023 nu vor atinge nivelurile pre-pandemie pentru al patrulea an consecutiv, spune LMC. Vanzarile de masini in 2023 nu vor atinge nivelurile pre-pandemie pentru al patrulea an, deoarece constrangerile lantului de aprovizionare fac loc unei scaderi a cererii, potrivit LMC Automotive. Livrarile sunt de asteptat sa ajunga la aproximativ 85 de milioane de .

Mitsubishi are planuri mari pentru Europa: ce isi propune producatorul auto

Mitsubishi isi propune sa atinga cifre de vanzari apropiate de pre-pandemie cu doua modele noi bazate pe Renault. Dupa ce a anulat decizia de a parasi Europa, Mitsubishi Motors crede acum ca isi poate reface vanzarile de vehicule in regiune pentru a se apropia de cifrele de dinainte de pandemie, cu ajutorul partenerului de alianta .

Grupul Kingfisher anunta rezultatele financiare inregistrate in primul semestru al anului

Grupul Kingfisher anunta rezultatele financiare obtinute in primul semestru al anului fiscal perioada februarie - iulie 2022), raportand o crestere vanzarilor de aproape 17% in comparatie cu nivelurile pre-pandemie.

COLLIERS: Cererea de spatii de birouri a revenit la valorile pre-pandemie

Cererea anualizata de spatii de birouri a ajuns oficial la intensitatea de dinaintea pandemiei, revenind la nivelul din 2019, dar inca exista multe provocari la orizont, arata raportul de piata al Colliers privind evolutia pietei imobiliare in primul semestru din 2022.

Colliers: Cererea de spatii de birouri a revenit la valorile pre-pandemie, dar exista si mai multi factori de ingrijorare

Cererea anualizata de spatii de birouri a ajuns oficial la intensitatea de dinaintea pandemiei, revenind la nivelul din 2019, dar inca exista multe provocari la orizont, cum ar fi livrarile de spatii noi reduse, ceea ce va pune presiune pe chirii, in.

LITORALULROMANESC.RO: Analiza rezervarilor de vacante arata ca sudul litoralului inregistreaza o crestere fata de perioada pre-pandemie

Statiunile din sudul litoralului atrag un numar mai mare de turisti in acest sezon estival comparativ cu aceeasi perioada din 2019, an de referinta in turismul autohton.

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2548 seconds )