Libnet.ro
UNICEF

11:30

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, la Bucuresti pentru a discuta despre Brexit . Premierul Ciolos, la Bruxelles

Adevărul Adevărul,
Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, la Bucuresti pentru a discuta despre Brexit . Premierul Ciolos, la Bruxelles

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, vine astazi, la Bucuresti unde se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, cea mai importanta tema de discutie urmand sa fie planul formulat recent de Bruxelles si propus Marii Britanii pentru evitarea unui Brexit. Astazi si maine, premierul Dacian Ciolos se va afla la Bruxelles,unde va discuta despre migratie, Schengen si MCV. continuă pe Adevărul

Iohannis se intalneste luni cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk

Presedintele Klaus Iohannis are programata luni, la Palatul Cotroceni, o intalnire cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, potrivit Mediafax.

Klaus Iohannis primeste luni la Cotroceni vizita presedintelui Consiliului European, Donald Tusk

Presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa primeasca luni, la Palatul Cotoceni, vizita presedintelui Consiliului European, Donald Tusk. Intalnirea celor doi oficiali este programata la ora 18:15, anunta Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Presedintele Consiliului European poarta discutii cu Klaus Iohannis. Principala tema: migratia

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk Polonia), a ajuns luni la Bucuresti, fiind primit in jurul orei 18 de presedintele Iohannis la Palatul Cotroceni.

Presedintele Iohannis se intalneste, luni, cu presedintele Consiliului European

Presedintele Klaus Iohannis se va intalni, luni, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Donald Tusk, in vizita oficiala la Bucuresti. El se va intalni, luni seara, cu presedintele Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis il primeste, luni seara, la Palatul Cotroceni, pe presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

La Bucuresti incepe batalia contra Brexit: Ce va cere Iohannis in schimbul unei pozitii flexibile a Romaniei?

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, este asteptat luni la Bucuresti pentru o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, cea mai importanta tema de discutie urmand sa fie planul formulat recent de Bruxelles si propus Marii Britanii pentru evitarea unui Brexit. Cea mai delicata chestiune este legata de romanii si est-europenii care merg sa lucreze in Marea Britanie. In paralel cu intalnirea de la Bucuresti, liderii tarilor din grupul Visegrad - Cehia, Polonia, Slovacia si Ungaria - se intalnesc luni la Praga pentru o pozitie comuna privind afacerea Brexit, anunta cotidianul The Guardian. Potrivit unor surse citate de publicatia britanica, statele est-europene vor garantii ca nu li se va permite si altor tari UE sa limiteze drepturile imigrantilor est-europeni, dupa modelul Marii Britanii. Intrebarea care se pune este ce va cere Romania de la Uniunea Europeana si Marea Britanie in schimbul unei pozitii flexibile?.

Iohannis anunta ca Romania e de acord cu propunerile Bruxelles-ului pentru pastrarea Marii Britanii in UE: limitarea temporara pentru est-europeni a unor ajutoare sociale

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit luni seara, la Palatul Cotroceni, pe presedintele Consiliului European, Donald Tusk, seful statului afirmand ca pachetul de propuneri privind renegocierea relatiei Marii Britanii cu UE include si crearea unui mecanism de salvgardare care ar permite limitarea pentru scurt timp a accesului la anumite tipuri de prestatii sociale pentru lucratorii - cetateni ai Uniunii care doresc sa intre acolo pe piata muncii. Am subliniat ca pentru Romania este important, in primul rand, ca mecanismul de salvgardare sa fie nediscriminatoriu, sa aiba un caracter exceptional si cat mai limitat in timp, a afirmat Iohannis, in timp ce Tusk a precizat ca acest mecanism cu privire la accesul la prestatii sociale nu este destinat sa se aplice cetatenilor UE care lucreaza in prezent in Marea Britanie.

Donald Tusk, despre Brexit: Riscul de rupere a UE este real, deoarece procesul de negociere este fragil

Riscul de rupere a Uniunii Europene este real, avand in vedere fragilitatea procesului de negociere, a declarat presedintele Consiliului Europan, Donald Tusk, luni, la Bucuresti, dupa o intrevedere cu presedintele Klaus Iohannis.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2316 seconds )