Libnet.ro
UNICEF

07:30

Reactia Regelui Mihai I dupa abdicarea lui Juan Carlos, monarhul Spaniei

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Reactia Regelui Mihai I dupa abdicarea lui Juan Carlos, monarhul Spaniei

Regele Mihai I a transmis un mesaj prin care impartaseste emotia si admiratia pe care le simte pentru regele spaniolilor, despre care spune ca este unul dintre cei mai insemnati oameni de stat ai Europei ultimei jumatati de. continuă pe Wall-Street Ro

Spaniolii cred ca era momentul ca regele Juan Carlos sa abdice

Spaniolii si turistii apreciau, luni, ca era timpul ca regele Juan Carlos sa abdice, fiind slabit de problemele de sanatate si scandalurile care i-au patat imaginea, potrivit Mediafax. Juan Carlos, in varsta de 76 de ani, care a urcat pe tron la moartea dictatorului Francisco Franco in noiembrie 1975, si-a construit popularitatea conducand tranzitia Spaniei catre democratie. UPDATE Ora 00:40 Mii de persoane manifestau luni seara, la Madrid, impotriva monarhiei, pledand pentru organizarea unui referendum privind instituirea republicii, dupa anuntul referitor la abdicarea regelui Spaniei, Juan Carlos, relateaza AFP.

Val de proteste in Spania, dupa abdicarea regelui. Zeci de mii de oameni cer in strada ABOLIREA MONARHIEI

Abdicarea regelui Juan Carlos i-a scos in strada pe spaniolii care doresc ca odata cu finalul domniei sale sa dispara si monarhia. La Madrid si Barcelona, zeci de mii de oameni au cerut instaurarea republicii sau,.

Mesaj de admiratie al Regelui Mihai pentru Regele Juan Carlos

Regele Mihai I a transmis, luni, un mesaj in care sustine ca Regele Juan Carlos I al spaniolilor este unul dintre cei mai insemnati oameni de Stat ai Europei ultimei jumatati de secol .

Regele Juan Carlos a abdicat in favoarea fiului sau, Felipe

Monarhul Juan Carlos si-a vazut scazand popularitatea sub impactul scandalurilor care au afectat familia regala in ultimii ani. Abdicarea, dupa 39 de ani, a fost pregatita inca din ianuarie, dar a fost amanata dupa alegerile europarlamentare.

Regele Mihai, despre regele Juan Carlos: Este unul dintre cei mai insemnati oameni de Stat ai Europei ultimei jumatati de secol

Regele Mihai I a transmis, luni, un mesaj prin care impartaseste societatii romanesti emotia si admiratia pe care le simte pentru Regele Juan Carlos I al spaniolilor, spunand ca acesta este unul.

De ce a abdicat Regele Juan Carlos dupa aproape patru decenii pe tron. Scandalurile i-au erodat popularitatea

Cu sanatatea subrezita si cu popularitatea puternic afectata de o serie de scandaluri, Regele Juan Carlos a hotarat sa abdice, chiar daca la anul ar fi sarbatorit 40 de ani pe tronul Spaniei.

VIDEO ARHIVA Dictatorul Franco il numeste in 1969 ca succesor pe Juan Carlos

In 1969 dictatorul spaniol Francisco Franco il numea ca succesor pe Juan Carlos, Spania urmand sa devina monarhie in momentul in care Franco avea sa moara sau sa decida ca se retrage. Un film de arhiva arata fastuoasa ceremonie de predare a stafetei, Juan Carlos urmand sa devina rege sase ani mai tarziu. Regele Spaniei, nascut in 1938 la Roma, a anuntat luni ca renunta la tron, dupa o domnie de aproape 40 de ani, II urmeaza la tron fiul sau, Printul Felipe de Asturias.

Regele Juan Carlos al Spaniei va abdica dupa o domnie de 39 de ani

Regele Spaniei Juan Carlos, in varsta de 76 de ani, va abdica de la tronul tarii, dupa o domnie de 39 de ani, a anuntat luni premierul Mariano Rajoy, potrivit BBC. Tronul va fi preluat de fiul sau Felipe, in.

ULTIMA ORA Regele Spaniei, Juan Carlos, a decis sa abdice

Regele Spaniei, Juan Carlos, renunta la tron dupa aproape 40 de ani in favoarea fiului sau Printul Felipe de Asturia, a anuntat luni premierul spaniol Mariano Rajoy, citat de Reuters. Stirea se actualizeaza.

Regele Spaniei Juan Carlos a decis sa abdice

Regele Spaniei Juan Carlos renunta la tron, dupa o domnie de aproape 40 de ani, in favoarea fiului sau Printul Felipe de Asturia, a anuntat luni premierul spaniol Mariano Rajoy, citat de Reuters. Seful guvernului de la Madrid a precizat ca regele are probleme de sanatate si ca renunta la tron din motive personale. Casa regala spaniola a pierdut sprijinul public in ultimii ani pe fondul scandalurilor si a gafelor.

actualitate, 07:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2027 seconds )