Rectificarea bugetara in viziunea premierului Citu: Ministerul Sanatatii ia cei mai multi bani
Premierul Florin Citu a anuntat care sunt propunerile sale in ceea ce priveste rectificarea bugetara pe ministere. Ministerul Sanatatii ar putea primi cei mai multi bani, iar la Ministerul Munci va fi o diminuare, a anuntat sambata prim-ministrul. continuă pe Antena3
• Florin Citu: Produsul intern brut a crescut prin rectificarea bugetara. Deficitul creste la 83,7 miliarde de lei
Florin Citu a vorbit sambata, la Palatul Victoria, despre rectificarea bugetara. Prim-ministrul a afirmat ca PIB-ul a crescut, insa exista facturi de platit de 600 de milioane de lei. Produsul intern brut a crescut prin .
• Sanatatea, Finantele, Dezvoltarea si Educatia primesc cele mai mari sume la rectificarea bugetara
Ministerul Sanatatii, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Ministerul Educatiei si Ministerul Finantelor, la actiuni generale, vor primi cele mai mari sume la rectificarea bugetara, conform proiectului publicat ieri pe site-ul MF, informeaza Agerpres.
• Florin Citu explica cifrele contradictorii, aparute dupa rectificarea bugetara: PIB-ul a crescut in valoarea nominala
Premierul Florin Citu spune ca PIB-ul a crescut in valoarea nominala, dupa rectificarea bugetara. Cresterea reala la finalul anului va fi mai mare cu aproape trei procente.
• Cum vrea Ministerul Sanatatii sa evite blocarea de catre manageri a posturilor vacante din spitale - una dintre cauzele deficitului de medici
Ministerul Sanatatii intentioneaza sa organizeze anual concurs la nivel national pentru ocuparea locurilor vacante din spitale. Unul dintre motivele care ar putea sta in spatele acestei decizii ar putea fi evitarea blocarii acestor posturi de catre managerii de spitale, o practica intalnita in Romania - exista spitale unde sunt locuri vacante, insa acestea pur si simplu nu sunt scoase la concurs, fiind vorba despre o decizie a conducerii spitalului. Prevederea apare intr-un proiect de Ordonanta de Urgenta publicat in transparenta decizionala. Practic, blocarea posturilor din spitale este una dintre cauzele deficitului de medici din tara noastra, mai putin cunoscuta decat exodul medicilor.
• VIDEO Protest la Ministerul Sanatatii: Respectati legislatia!
Zeci de persoane protesteaza, vineri, la Ministerul Sanatatii si cer adoptarea de urgenta a strategiei nationale HIVSIDA, relateaza News. ro.
• Protest la Ministerul Sanatatii - Zeci de persoane cer adoptarea de urgenta a strategiei nationale HIVSIDA - VIDEO
Zeci de persoane protesteaza, vineri, la Ministerul Sanatatii si cer adoptarea de urgenta a strategiei nationale HIVSIDA.
• Rectificarea bugetara: Deficitul creste cu 3,2 miliarde lei. Ce ministere pierd bani DOCUMENT
Veniturile bugetului general consolidat se majoreaza, pe sold, cu suma de 15,5 miliarde lei, cheltuielile se majoreaza cu 18,7 miliarde lei, iar deficitul se majoreaza cu suma de 3,22 miliarde lei, arata proiectul de ordonanta cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021, publicat vineri de Ministerul Finantelor.
• Cati bani primesc bisericile la rectificarea bugetara
Ministerul Finantelor a publicat vineri seara proiectul rectificarii bugetare, acesta incluzand si sumele alocate suplimentar pentru culte, inclusiv biserici.
• Rectificarea bugetara: Cat vor primi primariile si la ce pot folosi banii
1,3 miliarde de lei vor fi alocate oraselor si comunelor, potrivit proiectului de rectificare bugetara, cea mai mare parte din suma de care ar urma sa beneficieze unitatile administrativ-teritoriale.
• Ministerul Sanatatii promite masuri pentru ca medicamentele ce au consum redus si nu prezinta interes comercial mare pentru producatori si distribuitori sa nu mai lipseasca de pe piata
Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a aprobat vineri normele metodologice pentru autorizarea in vederea punerii pe piata a medicamentelor necesare din motive de sanatate publica. Noile norme vizeaza asigurarea disponibilitatii medicamentelor care au un consum redus si nu prezinta interes comercial mare pentru producatori si distribuitori si pentru care nu exista alternativa terapeutica, de cele mai multe ori. Desi aceste medicamente au un consum redus, ele pot fi vitale pentru anumite categorii de pacienti, precum cei care sufera de o boala cronica rara.