Libnet.ro
UNICEF

23:00

Republica Moldova a inceput parafarea Acordului de Asociere cu UE

Adevărul Adevărul,
Republica Moldova a inceput parafarea Acordului de Asociere cu UE

Republica Moldova si Uniunea Europeana parafeaza in aceste momente Acordul de Asociere. Procedura este efectuata de negociatorii sefi din partea Moldovei pentru asocierea cu UE - ministrul afacerilor externe si integrarii europene, Natalia Gherman, si viceministrul economiei, Octavian Calmac. continuă pe Adevărul

Republica Moldova a primit 16 milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru a moderniza sistemul sanatatii

Investitiile de pana acum ale Uniunii Europene in domeniul sanatate din Republica Moldova se ridica la circa 16 milioane de euro, iar UE va continua sa sustina si pe viitor Guvernul de la Chisinau, a comunicat ofiterul politic al Delegatiei Uniunii Europene de la Chisinau, Mindaugas Kacerauskis, in cadrul editiei a II-a a Forumului National de Sanatate.

Uniunea Europeana asteapta pana vineri decizia Ucrainei privind acordul de asociere

Uniunea Europeana asteapta pana vineri decizia Ucrainei privind semnarea acordului de asociere cu UE la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, scrie Ria Novosti. Suntem pregatiti si usile sunt.

Uniunea Europeana asteapta pana vineri dimineata decizia Ucrainei privind Acordul de asociere

Comisarul european pentru extindere si politica de vecinatate, Stefan Fule, a anuntat ca vineri este termenul-limita pentru ca Ucraina sa ia o decizie cu privire la semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeana, la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius. Suntem pregatiti si usile sunt deschise. In sens literal, termenul limita pentru aceasta decizie este dimineata zilei de vineri. Da, exista speranta pentru semnare si, dupa cum se spune, speranta moare ultima, a declarat oficialul european.

Experti: Uniunea Europeana are nevoie de armata.

Agenda intalnirii la nivel inalt de la Vilnius nu este inchisa, desi pana la deciziile finale au ramas putine ore. Rusia si Uniunea Europeana joaca insa un joc dezechilibrat. Spre deosebire de Bruxelles, care incearca sa impuna valorile UE, Moscova ameninta statele desprinse din fosta Uniune Sovietica si dornice acum sa se apropie de UE. Armenia, Georgia, Republica Moldova si Ucraina au fost invitate sa incheie Acorduri de Liber Schimb si de Asociere cu UE la Summit-ul de la Vilnius. Armenia .

John Kerry va efectua o vizita oficiala in Republica Moldova.

Secretarul de Stat american, John Kerry, se va deplasa la Chisinau la inceputul lunii decembrie, in cadrul unui turneu care va mai include escale la Bruxelles, in Israel si Cisiordania, anunta Departamentul de Stat al Statelor Unite, conform Mediafax. La Chisinau, Kerry se va intalni cu lideri ai Republicii Moldova, pentru discutii pe teme bilaterale. Vizita intervine in contextul in care Republica Moldova urmeaza sa semneze zilele urmatoare, la Vilnius, acorduri de asociere cu Uniunea .

Presedintele Basescu: Mai devreme sau mai tarziu, ne vom uni cu Republica Moldova. Sangele apa nu se face

Presedintele Traian Basescu considera ca urmatorul proiect de tara al Romaniei, dupa integrarea in NATO, respectiv in Uniunea Europeana, ar trebui sa fie unirea cu Republica Moldova.

Basescu: Unirea cu Republica Moldova, urmatorul proiect de tara pentru Romania

Urmatorul proiect politic pentru Romania, dupa NATO si Uniunea Europeana UE), este unirea cu Republica Moldova, a declarat presedintele tarii Traian Basescu, in cadrul unei emisiuni televizate.

Traian Basescu: Mai devreme sau mai tarziu, ne vom uni cu Republica Moldova. Sangele apa nu se face

Presedintele Traian Basescu a declarat in timpul emisiunii La varf, difuzata pe TVR 1, ca urmatorul obiectiv al Romaniei, dupa intrarea in NATO si aderarea la Uniunea Europeana, este unirea cu Moldova.

Traian Basescu, despre Unirea cu Republica Moldova: Urmatorul proiect pentru Romania trebuie sa fie Vrem sa ne intregim tara!

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri seara, ca urmatorul proiect important pentru Romania, dupa intrarea in NATO si Uniunea Europeana, trebuie sa fie unirea cu Republica Moldova. Sunt convins.

Scrisoare deschisa catre Uniunea Europeana

Draga Uniunea Europeana, imi pare rau sa-ti transmit, dar ai luat-o pe un drum gresit. Daca nu in intregimea ta, cel putin prin unii din cei care te reprezinta, dar a caror pozitie este determinanta. Si, in timp ce le promiti si altora din afara integrarea, ai inceput sa ii tii pe la usi pe unii din membrii familiei de dinauntru. Cum te va mai crede cineva ca esti o constructie credibila daca ai inceput deja sa-ti baricadezi portile?.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 23:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2199 seconds )